«Άγγιξε» το θαύμα αλλά το άφησε στη μέση ο ΑΠΟΕΛ

Δημοσιεύθηκε 23.8.2022
«Άγγιξε» το θαύμα αλλά το άφησε στη μέση ο ΑΠΟΕΛ

Ένας ψυχωμένος -και παρακινούμενος από την τρομερή υποστήριξη των οπαδών του- ΑΠΟΕΛ πλησίασε τη μεγάλη ανατροπή, αλλά την άφησε στη μέση κι έμεινε εκτός ομίλων για τρίτη σερί χρονιά. Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1 κι εντέλει επικράτησαν με 3-2 της Τζουργκάρντεν στο ΓΣΠ στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Conference League, με τη νίκη τους να μην αρκεί για να καλύψει την ήττα με 3-0 που δέχθηκαν στη Σουηδία, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν.

Τα γρήγορα γκολ των Μάγκλιτσα στο 7' και Μπλουμ στο 23' έβαλαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος απείχε πλέον μόλις ένα γκολ από το να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Οι γαλαζοκίτρινοι στη συνέχεια έριξαν ρυθμό και στο 69' η Τζουργκάρντεν μείωσε με τον Άντερσον, όμως ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε στο 74' με τον Μαρκίνιος και βρέθηκε ξανά ένα τέρμα από τον στόχο του. Τελικά ο Ασόρο με γκολ στο 91' τον «σκότωσε» κι έδωσε την πρόκριση στη σουηδική ομάδα.

Πρόκειται για αποκλεισμό που «πληγώνει» τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος για πρώτη φορά μετά την πρώτη του είσοδο (2009) μένει για τρίτη διαδοχική χρονιά εκτός ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που επιφέρει -και- οικονομικές συνέπειες στην ομάδα. Παρ' όλα αυτά, οι οπαδοί του έμειναν άκρως ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και την εμφάνιση στον επαναληπτικό, η οποία αναμφίβολα ανέβασε την αισιοδοξία για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με δέκα τελικές ολοκλήρωσαν το ματς οι γαλαζοκίτρινοι έναντι μόλις δύο των Σουηδών (αμφότερες έγιναν γκολ), ενώ την πρώτη τους εμφάνιση ως βασικοί πραγματοποίησαν οι Bιγιαφάνιες, Μάγκλιτσα και Μπλουμ. Εντυπωσιακή η παρουσία των σχεδόν 15.000 ΑΠΟΕΛιστών στις εξέδρες οι οποίοι παρά τη βαριά ήττα του πρώτου αγώνα πίστεψαν στην ανατροπή και βοήθησαν την ομάδα τους να παλέψει με αξιώσεις για να την πετύχει.

Ο αγώνας

Ονειρικά κύλησε το πρώτο ημίχρονο για τον ΑΠΟΕΛ. Με σχεδόν 15.000 οπαδούς του να δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα και να τον σπρώχνουν, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, άσκησε πίεση και στο 7' εξαργύρωσε την υπεροχή του. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαρφό στο δεύτερο δοκάρι και γύρισμα του Καρώ που βρήκε στην οριζόντια δοκό, ο Μάγκλιτσα από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και βάζοντας (κι άλλη)... φωτιά στο ΓΣΠ!

Το γκολ έδωσε «φτερά» στους παίκτες των γαλαζοκιτρίνων οι οποίοι πίστεψαν ακόμη περισσότερο στην ανατροπή κι αφότου στο 18' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, το 2-0 ήρθε εντέλει στο 23'. Ο Μάγκλιτσα κέρδισε φάουλ σε πλάγια θέση, ο Αυγουστή φώναξε στον Μπλουμ να εκτελέσει απευθείας, ο Γερμανός... υπάκουσε και ο Ζέτερστρεμ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του. Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου οι Σουηδοί ισορρόπησαν, κράτησαν περισσότερο την μπάλα σε σχέση με προηγουμένως, έφτιαξαν κάποιες προϋποθέσεις όμως δεν απείλησαν, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος χωρίς τελική προσπάθεια, έναντι επτά του καταφανώς ανώτερου ΑΠΟΕΛ.

Σε πιο χαμηλό τέμπο κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο καθώς ο ΑΠΟΕΛ απείχε πλέον μόνο ένα γκολ από τον στόχο του και φυσιολογικά έριξε ρυθμό με σκοπό να διαχειριστεί την κατάσταση. Εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, πάντως, οι γαλαζοκίτρινοι αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί και η Τζουργκάρντεν, που στο 65' έφτιαξε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς, κατάφερε στο 69' να σκοράρει με δυνατό σουτ του Άντερσον και να περιορίσει τις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ. Παρ' όλα αυτά, η απάντηση της ομάδας του Αυγουστή ήταν άμεση καθώς στο 74' και μετά από έξοχη μπαλιά του Σαρφό, ο Μαρκίνιος που είχε μπει αλλαγή έκανε το 3-1 κι έφερε τον ΑΠΟΕΛ ξανά στο ένα γκολ από την παράταση! Το σουτ του Μπλουμ στο 82' δεν έφερε αποτέλεσμα, όπως ούτε κι η εκτέλεση φάουλ του Γερμανού στο 91', ενώ αμέσως μετά ο Ασόρο σκόραρε κάνοντας το 3-2 και τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση πρόκριση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

92' Κίτρινη κάρτα στον Μαρκίνιος.

91' ΓΚΟΛ, 3-2 μειώνει η Τζουργκάρντεν. Μετά από μπαλιά του τερματοφύλακα ο Ασόρο έφυγε στην αντεπίθεση, ντρίμπλαρε τον Σαρφό και με δυνατό σουτ σκόραρε, δίνοντας την πρόκριση οριστικά στους Σουηδούς.

91' Εκτέλεση φάουλ του Μπλουμ, πάνω από τα δοκάρια.

91' Αλλαγή για την Τζουργκάρντεν, ο Μπένγκτσον στη θέση του Άντερσον.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

85' Αλλαγές για την Τζουργκάρντεν, Μπαντά αντί Βίκχαϊμ και Ντάνιελσον αντί Φίντελ.

82' Σουτ του Μπλουμ, άστοχο.

80' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Θεοδώρου αντί του Ντάλσιο.

75' Κίτρινη κάρτα στον Κοσταντίνοφ.

-Ξανά ένα γκολ από την παράταση ο ΑΠΟΕΛ.

74' ΓΚΟΛ, 3-1 ο ΑΠΟΕΛ με τον Μαρκίνιος! Μετά από έξοχη κάθετη του Σαρφό ο Βραζιλιάνος βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα!

73' Κίτρινη κάρτα στον Μάγκλιτσα.

70' Αλλαγή για την Τζουργκάρντεν, ο Ασόρο στη θέση του Εντβάρσεν.

-Περιορίστηκαν ξανά οι πιθανότητες του ΑΠΟΕΛ για ανατροπή, αν και παραμένει ζωντανός. Από τη στιγμή που δεν υφίσταται ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, με δύο τέρματα οι γαλαζοκίτρινοι στέλνουν το ματς στην παράταση.

69' ΓΚΟΛ, 2-1 μειώνει η Τζουργκάρντεν. Μετά από ωραία συνεργασία των Σουηδών και ασίστ του Βίκχαϊμ, ο Άντερσον με δυνατό σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Μπέλετς.

66' Αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ, Γουίλερ αντί Φεράρι και Μαρκίνιος αντί Εντονγκαλά.

65' Πρώτη ευκαιρία για την Τζουργκάρντεν με σουτ του Βίκχαϊμ από το ύψος της περιοχής, μόλις έξω.

61' Κεφαλιά του Μπλουμ μετά από σέντρα του Φεράρι, δεν ανησυχεί ο Ζέτερστρεμ.

56' Κίτρινη κάρτα στον Σάμποβιτς.

53' Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες.

Δεύτερο ημίχρονο

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

-Στο τελευταίο διάστημα στο Σουηδοί ισορρόπησαν το ματς και κρατούν περισσότερο την μπάλα, όμως δεν έχουν φτιάξει ακόμη τελική προσπάθεια.

37' Κίτρινη κάρτα στον Εντονγκαλά.

35' Σουτ του Βιγιαφάνιες έξω από την περιοχή, πάνω από τα δοκάρια.

31' Κεφαλιά του Μπλουμ, μαζεύει ο πορτιέρο των Σουηδών.

31' Κίτρινη κάρτα στον Εντβάρσεν.

-Ένα γκολ απέχει πλέον ο ΑΠΟΕΛ από την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα!

23' ΓΚΟΛ, 2-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Μπλουμ!!! Με τρομερή εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, ο Γερμανός σούταρε δυνατά και ο πορτιέρο της Τζουργκάρντεν δεν μπόρεσε να συκγρατήσει την μπάλα!

18' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Εντονγκαλά ο οποίος έκλεψε μετά από λάθος των Σουηδών, προσπάθησε να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του και σούταρε, έπεσε και μάζεψε ο Ζέτερστρεμ.

10' Κίτρινη κάρτα στον Σεπάκ.

8' Σουτ του Ντάλσιο, έξω.

-Ιδανική αρχή για τους γαλαζοκίτρινους οι οποίοι το πιστεύουν και μπαίνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης!

7' ΓΚΟΛ, 1-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Μάγκλιτσα! Εκτέλεση κόρνερ του Σαρφό στο δεύτερο δοκάρι, ο Καρώ έκανε το γύρισμα, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο κατέβασμά της ο Κροάτης με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα!

-Ασκεί πολλή πίεση από το ξεκίνημα ο ΑΠΟΕΛ κυρίως από τα άκρα.

3' Κίτρινη κάρτα στον Μπλουμ για φάουλ στον Σάμποβιτς.

-Βάζει «φωτιά» από νωρίς ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δημιουργώντας μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα.

2' Καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός λεπτού! Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σαρφό ο Μπλουμ κατέβασε στην περιοχή σε πλεονεκτική θέση, δεν έπιασε καλά το σουτ, μάζεψε ο Ζέτερστρεμ.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ!

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σεπάκ, Καρώ, Κοσταντίνοφ, Φεράρι (66' Γουίλερ), Ντάλσιο (80' Θεοδώρου), Σαρφό, Βιγιαφάνιες, Εντονγκαλά (66' Μαρκίνιος), Μπλουμ, Μάγκλτισα

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ: Ζέτερστρεμ, Γιόχανσον, Χίεν, Έκνταλ, Άντερσον (91' Μπένγκτσον), Φίντελ (85' Ντάνιελσον), Σάμποβιτς, Έρικσον, Ραντέτινατς, Βίκχαϊμ (85' Μπαντά), Εντβάρσεν (70' Ασόρο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 3' Μπλουμ, 10' Σεπάκ, 37' Εντονγκαλά, 53' Βιγιαφάνιες, 73' Μάγκλιτσα, 75' Κοσταντίνοφ, 92' Μαρκίνιος / 31' Εντβάρσεν, 56' Σάμποβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόι Ράινσρεϊμπερ (Ισραήλ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
BINTEO: Τα στιγμιότυπα που διαμόρφωσαν... δεδομένα στο πρωτάθλημα

BINTEO: Τα στιγμιότυπα που διαμόρφωσαν... δεδομένα στο πρωτάθλημα

BINTEO: Τα στιγμιότυπα που διαμόρφωσαν... δεδομένα στο πρωτάθλημα

Η απάντηση Αναστασίου για την αλλαγή της Ομόνοιας από ΑΕΚ σε ΑΠΟΕΛ

Η απάντηση Αναστασίου για την αλλαγή της Ομόνοιας από ΑΕΚ σε ΑΠΟΕΛ

Η απάντηση Αναστασίου για την αλλαγή της Ομόνοιας από ΑΕΚ σε ΑΠΟΕΛ

Σα Πίντο μετά την Ομόνοια: «Έπρεπε να κερδίζαμε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο»

Σα Πίντο μετά την Ομόνοια: «Έπρεπε να κερδίζαμε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο»

Σα Πίντο μετά την Ομόνοια: «Έπρεπε να κερδίζαμε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο»

Τα δεδομένα στην ισοβαθμία ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Τα δεδομένα στην ισοβαθμία ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Τα δεδομένα στην ισοβαθμία ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ