Ο διαιτητής του Αγγλία-Ολλανδία είχε τιμωρηθεί για στημένους αγώνες

Δημοσιεύθηκε 8.7.2024
 Ο διαιτητής του Αγγλία-Ολλανδία είχε τιμωρηθεί για στημένους αγώνες

Ο Γερμανός διαιτητής που θα διευθύνει τον ημιτελικό Αγγλία-Ολλανδία για το Euro 2024, είχε τιμωρηθεί στο παρελθόν με έξι μήνες αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, λόγω εμμπλοκής του σε στημένους αγώνες.

«Χαμός» επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αγγλία με την απόφαση της UEFA να ορίσει για διαιτητή της αναμέτρησης με την Ολλανδία, για τα ημιτελικά του Euro 2024 (10/07, 22:00), τον Γερμανό Φέλιξ Τσβάιερ.

Ο Τσβάιερ είχε εμπλακεί το 2005 σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, όταν αποδέχθηκε δωροδοκία ύψους 300 ευρώ από συνάδελφό του διαιτητή. Μόλις η ενοχή του επιβεβαιώθηκε, ο Γερμανός διαιτητής δέχθηκε ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για έξι μήνες.

Το όχι και τόσο μακρινό 2021, ο σούπερ σταρ της τωρινής εθνικής Αγγλίας, Τζουντ Μπέλιγχαμ, είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Γερμανίας για σχόλιο που έκανε σε δηλώσεις του, μετά από μία αναμέτρηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου.

Τι είχε πει; Επί της ουσίας, κατηγόρησε ανοιχτά τον Τσβάιερ για την υπόθεση του 2005, σχολιάζοντας ότι «δεν γίνεται να δίνεις σε έναν τέτοιο διαιτητή, μπλεγμένο σε στημένα, να σφυρίξει το μεγαλύτερο ματς στη Γερμανία».

Στην εν λόγω αναμέτρηση του 2021, ο λόγος της... οργής του Μπέλιγχαμ, αλλά και των ανθρώπων της Ντόρτμουντ, ήταν το γεγονός ότι ο Τσβάιερ δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Βεστφαλών, ενώ λίγο αργότερα έδωσε πέναλτι για την Μπάγερν, για χέρι του Ματς Χούμελς.

Ο Γερμανός διαιτητής βρίσκεται πλέον ξανά στο προσκήνιο, μετά την απόφαση της UEFA να τον διορίσει «άρχοντα της αναμέτρησης» στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2024.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ