Ρόσι: «Ο Μάρκεθ είναι ο πιο βρόμικος αναβάτης στην ιστορία»

Δημοσιεύθηκε 17.9.2024
Ρόσι: «Ο Μάρκεθ είναι ο πιο βρόμικος αναβάτης στην ιστορία»

Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι, μίλησε εκτενώς για τη σεζόν του 2015 και το πώς δημιουργήθηκε η έχθρα με τον Μαρκ Μάρκεθ.

H σεζόν του MotoGP του 2015 έχει μείνει στην ιστορία για την τελευταία προσπάθεια του Βαλεντίνο Ρόσι να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Ιταλός έδωσε μια σπουδαία μάχη με τον τότε teammate του στη Yamaha Χόρχε Λορένθο, η οποία κράτησε μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Εν τέλει, αυτός που κέρδισε τον τίτλο στους αναβάτες ήταν ο Ισπανός.

Πέρα από τη μάχη των αναβατών της Yamaha δημιουργήθηκε μία κόντρα η οποία έμελλε να απασχολήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επικαιρότητα του MotoGP. Αυτή η κόντρα δεν ήταν άλλη από αυτή μεταξύ των Βαλεντίνο Ρόσι και Μαρκ Μάρκεθ. Οι δύο αναβάτες είχαν εξαιρετικές σχέσεις έως ότου συμβάντα στην πίστα και η περίφημη επαφή τους στη Μαλαισία του 2015 τους έκανε μισητούς εχθρούς.

Ο Ρόσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο motorsport.com εξιστόρησε τα γεγονότα του 2015 και μίλησε αρχικά για τις πρώτες ρωγμές στις σχέσεις του με τον Μάρκεθ: «Είναι το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί σε αγωνιστικό επίπεδο. Η διαμάχη μου με τον Μάρκεθ ξεκίνησε στην Αργεντινή. Τον έπιασα στην ευθεία πριν τη στροφή 3 και φρέναρα καλά για να τον προσπεράσω και το έκανα. Μέχρι εκείνο το σημείο τα πηγαίναμε πολύ καλά. Τον προσπέρασα και εκείνος σκέφτηκε πως η μόνη του ελπίδα για να με κερδίσει ήταν να πέσει πάνω μου. Προσπάθησε αμέσως να με ρίξει κάτω, πήγε να το κάνει επίτηδες. Δεν ήθελε να χάσει. Επέστρεψα στη γραμμή μου και δυστυχώς ακουμπήσαμε. Μετά ο Μαρκ έπεσε. Έκτοτε η σχέση μας χάλασε. Παρά το επεισόδιο, συνέχιζε να με “γλείφει” και υποκρινόταν πως τα πηγαίναμε καλά».

Οι δύο αναβάτες είχαν και πάλι επαφή, αυτή τη φορά στον τελευταίο γύρο του αγώνα στο Άσεν της Ολλανδίας, με τον Ιταλό να κερδίζει τον αγώνα. Η δυσαρέσκεια του Μάρκεθ ήταν τέτοια που ο Ρόσι δήλωσε πως δεχόταν προειδοποιήσεις για τη συμπεριφορά του Μάρκεθ στο τελευταίο μέρος της σεζόν: «Άκουσα, ειδικά από τον μάνατζερ του Μάρκεθ να λένε πως από τη στιγμή που ο Μαρκ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα τότε δεν θα το πάρει ούτε ο Ρόσι. Μου το είπαν αυτό Ισπανοί φίλοι μου, στους οποίους το είχαν πει άλλοι που τους το είχε πει η πλευρά του Μάρκεθ. Άρχισαν να με συμβουλεύουν να προσέχω πολύ με τον Μάρκεθ στους τελευταίους αγώνες. Ακόμα και ο Ούτσιο μου το είπε αυτό».

Στον αγώνα της Αυστραλίας, ο Μάρκεθ πριν φτάσει στη νίκη, έδινε για αρκετούς γύρους μάχη με τον Ρόσι. Ο Ιταλός έχασε πολύτιμο έδαφος και συνειδητοποίησε πως ο αντίπαλός του ήθελε να τον κάνει να χάσει το πρωτάθλημα. Μία εβδομάδα μετά, στη Μαλαισία, ο Ρόσι αποφάσισε να λάβει δράση: «Στη Μαλαισία μίλησα εναντίον του στη συνέντευξη Τύπου και προσπάθησα να ρου ρίξω λάσπη. Είπα μπροστά σε όλους τι έκανε με την ελπίδα να σταματήσει να το κάνει. Επίσης δεν είχε καμία δουλειά με το πρωτάθλημα. Εγώ με τον Λορένθο παλεύαμε. Εάν πάλευε για το πρωτάθλημα θα το καταλάβαινα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να δείχνεις σεβασμό και να μην εκνευρίζεις τους άλλους».

Για την επαφή τους στον αγώνα της Μαλαισίας και το τι ακολούθησε στο γραφείο των αγωνοδικών ο Ρόσι ανέφερε: «Τον πλησίασα και του είπα: “Τι κάνεις”. Απλά ακουμπήσαμε, δεν ήθελα να τον ρίξω κάτω αλλά έπεσε. Με έκανε να χάσω το πρωτάθλημα επειδή ξεκίνησα τελευταίος στη Βαλένθια. Μετά τον αγώνα στους αγωνοδίκες πήγα με τον Μάιο Μαρεγκάλι της Yamaha και ο Μάρκεθ ήραν με τον μάνατζέρ του, ο οποίος μου μιλούσε προσβλητικά. Ρώτησα γιατί δεν ήταν μαζί του κάποιος από τη Honda. Μετά μου ανακοίνωσε ο Μάικλ Ουέμπ πως θα εκκινήσω τελευταίος στη Βαλένθια κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Κανονικά θα με τιμωρούσαν για τον αγώνα της Μαλαισίας και θα τερμάτιζα 5ος. Μου έκοψαν τα πόδια και μου στέρησαν το πρωτάθλημα. Ο Μάρκεθ καθόταν με το κεφάλι κάτω και του είπα πως αυτό που έκανε θα το κουβαλάει μαζί του μέχρι το τέλος της καριέρας του γιατί είναι απαίσιο να κάνεις τον άλλο να χάνει. Όταν οι αγωνοδίκες μου είπαν για την ποινή μου, ο Μάρκεθ σήκωσε το κεφάλι του, κοίταξε τον μάνατζέρ και χαμογέλασε σαν να έλεγε πως κατάφερε την αποστολή του».

Τέλος, ο Ρόσι έδειξε με το δάχτυλο τον Μάρκεθ και τον χαρακτήρισε ως τον πιο βρόμικο αναβάτη όλων των εποχών: «Ο Μάρκεθ είναι ένας πολύ δυνατός αναβάτης, ένας πρωταθλητής. Πάντα ήταν αγενής, επιθετικός αλλά το 2015 ξεπέρασε τα όρια. Αν συμπεριφέρεσαι αντιαθλητικά ή είσαι επιθετικός μπορείς να είσαι οριακά βρόμικος και μπορώ να δώσω πολλά παραδείγματα. Αλλά κανένας αστέρας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν πάλεψε με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει συναθλητή του να χάσει πρωτάθλημα. Εκεί τραβάς μια γραμμή. Συνήθως όσοι το έκαναν, ήταν για το δικό τους συμφέρον, ήταν βρόμικοι για να αποκτήσουν πλεονέκτημα γιατί ήθελαν να κερδίσουν. Κανένας όμως δεν έχει υπάρξει τόσο βρόμικος όσο ο Μάρκεθ».

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έγραψε ιστορία στη Formula 1 ο Όλιβερ Μπέρμαν

Έγραψε ιστορία στη Formula 1 ο Όλιβερ Μπέρμαν

Έγραψε ιστορία στη Formula 1 ο Όλιβερ Μπέρμαν

Ο Πιάστρι πέρασε τον Λεκλέρ, μετά έπαιξε... άμυνα και πρωτιά στο Μπακού! - Η βαθμολογία

Ο Πιάστρι πέρασε τον Λεκλέρ, μετά έπαιξε... άμυνα και πρωτιά στο Μπακού! - Η βαθμολογία

Ο Πιάστρι πέρασε τον Λεκλέρ, μετά έπαιξε... άμυνα και πρωτιά στο Μπακού! - Η βαθμολογία

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την pole position

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την pole position

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την pole position