Θεσμός του κυπέλλου… για γέλια

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.9.2022
Θεσμός του κυπέλλου… για γέλια

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή σχολιάζουμε απ’ αυτή εδώ τη στήλη τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Κύπρου, σε μία προσπάθεια να πείσουμε τους υπεύθυνους να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής του θεσμού ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικός. Μάταια, όμως. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός στην ΚΟΠ.

Η τελευταία «πρωτοτυπία» των ιθυνόντων την ομοσπονδία ήταν ο αποκλεισμός, άκουσον άκουσον, των τριών «Ευρωπαίων» μας από την Α' φάση του θεσμού. Δηλαδή, η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας και η Ομόνοια επειδή αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς ομίλους, τους δίνεται χάρη και δεν θα συμμετάσχουν από την αρχή του θεσμού, μαζί με τον Εθνικό Άχνας ο οποίος ήταν ο περσινός φιναλίστ.

Διερωτόμαστε τι άλλο θ’ ακούσουμε στον θαυμαστό κόσμο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ερώτημα. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή (προηγμένη ποδοσφαιρικά) χώρα οι ομάδες που αγωνίζονται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης τους δίνεται χάρη, ώστε να κερδίζουν στα χαρτιά προκρίσεις στον θεσμό του κυπέλλου; Τι σχέση έχουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον θεσμό του κυπέλλου; Γι’ αυτό, άλλωστε, φέτος πέντε ομάδες Β' κατηγορίας δεν δήλωσαν συμμετοχή στο κύπελλο λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, αφού ο συγκεκριμένος θεσμός χρόνο με τον χρόνο «φθείρει».

Χάθηκε η παλιά αίγλη του κυπέλλου που ήταν ο θεσμός των εκπλήξεων και μία μικρή ομάδα είχε την ευκαιρία να διακριθεί. Πλέον, όπως έγινε ο θεσμός, μία ομάδα με 2-3 προκρίσεις μπορεί κάλλιστα να βρεθεί στον τελικό!

Το έχουμε γράψει χίλιες φορές, το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Κύπελλο σημαίνει νοκ άουτ (μονοί) αγώνες, όπως διεξάγεται στην Αγγλία, με όλες τις ομάδες στο ίδιο καζάνι από τον Α' γύρο, χωρίς κανέναν διαχωρισμό στις κληρώσεις.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου