Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Απόλλωνας, άλωσε την «Αρένα» κι ακόμη ελπίζει!

Δημοσιεύθηκε 10.2.2024
Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Απόλλωνας, άλωσε την «Αρένα» κι ακόμη ελπίζει!

Δεν παραδίνεται ο Απόλλωνας, ο οποίος πήρε μεγάλο διπλό επί της ΑΕΚ στην «Αρένα» για την 24η αγωνιστική με 2-1 κι έμεινε ζωντανός στη μάχη της εξάδας, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο των κιτρινοπράσινων με τον Μπεν Σιμόν στην τεχνική της ηγεσία!

Βαλμπουενά (2’) και Μπακένγκα (40’) σκόραραν για τους κυανόλευκους, οι οποίοι είχαν και δοκάρι στο 78’ με τον Κρμέντσικ, ενώ ο Σολ (30’, πέναλτι) είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Λαρνακείς.

Ο Απόλλωνας, ο οποίος επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τρεις αγώνες παίρνοντας τη δέκατη νίκη του στη σεζόν, έφτασε τους 37 βαθμούς και μείωσε στο -4 από την έκτη Ανόρθωση, την οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη Τετάρτη (14/2) στο «Α. Παπαδόπουλος» έχοντας την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο μία αγωνιστική πριν το φινάλε (με την «Κυρία» να έχει πάντως στο χέρι και το εξ αναβολής ματς με την ΑΕΖ).

Η ΑΕΚ, από την άλλη, η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 14 ματς (13 με τον Μπεν Σιμόν, που ήταν τιμωρημένος στο αποψινό ματς) ενώ είχε εντός έδρας απώλειες μετά από έξι σερί τρίποντα, έχασε την ευκαιρία να εδραιωθεί στην τριάδα καθώς έμεινε στους 46 βαθμούς, απέκτησε συγκάτοικο στην τρίτη θέση την Πάφο και μάλιστα η διαφορά της από την πέμπτη Ομόνοια έχει μειωθεί στον πόντο, ενώ κινδυνεύει να βρεθεί στο -9 από την κορυφή (αν ο ΑΠΟΕΛ νικήσει την Κυριακή την ΑΕΛ).

Απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών συμπλήρωσαν οι Μάρκες και Σαγκάλ οι οποίοι θα απουσιάσουν από ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια της πρώτης φάσης, λογικά αυτό με τον Εθνικό στο φινάλε καθώς προηγείται ο «τελικός» με την Ανόρθωση.

Ο αγώνας

Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο σχεδόν κάθε μεγάλη ευκαιρία γινόταν γκολ, ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-1. Μόλις στο 2ο λεπτό με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Βαλμπουενά άνοιξε το σκορ, ενώ η ΑΕΚ, αφότου στο 21’ έχασε την πρώτη της ευκαιρία με κεφαλιά του Γκαρθία που αποκρούστηκε από τον Λέουβενμπεργκ, κατάφερε στο 30ό λεπτό να φέρει το ματς στα ίσα, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Σολ, έπειτα από χέρι του Νταρίκβα που υποδείχθηκε μέσω παρέμβασης VAR και on-field review. Παρ’ όλα αυτά, στην επόμενη του φάση ο Απόλλωνας κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμά του, με πλασέ του Μπακένγκα στο 40’ έπειτα από έξοχη ασίστ με κάθετη του Σάντος.

Η ΑΕΚ, η οποία έκλεισε το πρώτο μέρος με δύο άστοχα σουτ των Λέδες (43΄) και Γκιούρτσο (45+2΄), μπήκε στο β’ μέρος καλύτερα κι απείλησε για πρώτη φορά με τον Τόνγκια στο 51΄ (απέκρουσε ο Λέουβενμπεργκ), ενώ το 68’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι ο οποίος από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στην πρώτη του καλή φάση στην επανάληψη λίγο έλειψε ο Απόλλωνας να τελειώσει πρόωρα το ματς όμως η κεφαλιά του Κρμέντσικ στο 78’ βρήκε δοκάρι, ενώ στο 90’ ο Σάντος με διαγώνιο πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λέουβενμπεργκ, στην τελευταία προσπάθεια της ΑΕΚ για ισοφάριση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

90' Διαγώνιο πλασέ του Σάντος, έπεσε και μπλόκαρε ο Λέουβενμπεργκ.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

87' Πονς στη θέση του Τόνγκια.

86' Ποντικός αντί Βαλμπουενά, Άδωνη αντί Σάντος.

85' Κίτρινη κάρτα στον Ντίμερς.

79' Φαράζ στη θέση του Μιλίτσεβιτς.

78' Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με κεφαλιά του Κρμέντσικ στο δοκάρι.

72' Ντανίλο αντί Χάμπου, Κρμέντσικ αντί Σαγκάλ.

68' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, μετά από γύρισμα του Σολ ο Τρισκόφσκι μπροστά στη γραμμή τέρματος μπερδεύτηκε και έχασε την μπάλα.

65' Ο Τρισκόφκσι στη θέση του Λόπες.

64' Φιλιώτης αντί Μπακένγκα.

63' Κίτρινη κάρτα στον Μιλίτσεβιτς.

57' Κίτρινη κάρτα στον Σαγκάλ (3η)

53' Κίτρινη στον Πέρετς.

51' Σουτ του Τόνγκια, έπεσε και απέκρουσε ο Λέουβενμπεργκ.

46' Σάντος αντί Γκιούρτσο, Ντιουνκού αντί Σάντσες.

Δεύτερο ημίχρονο

45+2' Δυνατό σουτ του Γκιούρτσο έξω από την περιοχή, πολύ άστοχο.

45+1' Κίτρινη κάρτα στον Μάρκες (3η, χάνει Ανόρθωση ή Εθνικό)

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις για το πρώτο ημίχρονο

43' Σουτ του Λέδες, πάνω από τα δοκάρια.

40' ΓΚΟΛ, 2-1 ο Απόλλωνας με Μπακένγκα! Mετά από ασίστ του Σάντος μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι στον Πίριτς και τον πλάσαρε εύστοχα.

36' Κίτρινη στον Βαλμπουενά.

31' Κίτρινη κάρτα στον Λέδες.

30' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η ΑΕΚ με εκτέλεση πέναλτι του Σολ.

28' Πέναλτι για την ΑΕΚ, για χέρι του Nταρίκουα μετά από παρέμβαση του VAR.

28' Πάει στο on field review ο Φελλάς να εξετάσει πέναλτι για την ΑΕΚ για χέρι του Nταρίκουα.

21' Mεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο, κεφαλιά του Γκαρθία απέκρουσε ο Λέουβενμπεργκ και ο Εκπολό πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ.

15' Σουτ του Μπακένγκα, έξω.

2' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με τον Βαλμπουενά! Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γάλλου.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΕΚ: Πίριτς, Σάντσες (46΄ Ντιουνκού), Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς (79΄ Φαράζ), Γκαρθία, Λέδες, Ντίμερς, Τόνγκια (87΄ Πονς), Γκιούρτσο (46΄ Σάντος), Σολ, Λόπες (65΄ Τρισκόφσκι).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Σάντος (86΄ Άδωνη), Μαλεκκίδης, Νταρίκβα, Σαγκάλ (71΄ Κρμέντσικ), Χάμπος (72΄ Ντανίλο), Αρτεάν, Πέρετς, Βαλμπουενά (86΄ Ποντικός), Μάρκες, Μπακένγκα (64΄ Φιλιώτης)

ΣΚΟΡΕΡ: 30' πεν. Σολ / 2΄ Βαλμπουενά, 40΄ Μπακένγκα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31΄ Λέδες, 63΄ Μιλίτσεβιτς, 85΄ Ντίμερς / 36΄ Βαλμπουενά, 45+1' Μάρκες (3η), 53΄ Πέρετς, 57΄ Σαγκάλ (3η)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Ghersini Davide

AVAR: Χριστοδούλου Μαρία

Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση