Ο ΑΠΟΕΛ σταμάτησε το αρνητικό σερί και είναι ολοζώντανος για τίτλο

Δημοσιεύθηκε 14.5.2023
Ο ΑΠΟΕΛ σταμάτησε το αρνητικό σερί και είναι ολοζώντανος για τίτλο

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ και με 2-1 πήρε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ που τον κρατά ολοζώντανο στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 68 βαθμούς και βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Άρη, έχοντας εξασφαλίσει οριστικά ευρωπαϊκό εισιτήριο, τουλάχιστον για το Conference League και θα κυνηγήσουν αυτό για το Champions League.

Aπό την άλλη η ΑΕΚ έμεινε στους 62 βαθμούς, έχασε όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο ή τη δεύτερη θέση, ενώ δεν μπορεί να αισθάνεται άνεται για το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχοντας πίσω της τον Απόλλωνα και την Πάφο που έχουν από 59 βαθμούς.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα της Λάρνακας αφού στο 15’ ο Πέρε Πονς με πανέμορφο πλασέ δεν άφησε περιθώρια στον Μπέλετς να αντιδράσει και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν σύντομα, μέσω πέναλτι που δόθηκε σε ανατροπή του Κβιλιτάια από τον Τόμοβιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κβιλιτάια με τον Πίριτς να πέφτει σωστά και να διώχνει, όμως δόθηκε επανάληψη επειδή ο Πονς που έδιωξε σε κόρνερ μετά το κόψιμο είχε μπει εντός περιοχής πριν να κάνει το σουτ ο Γεωργιανός. Έτσι, η μπάλα στήθηκε ξανά στην άσπρη βούλα με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Μαρκίνιος που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά και τον Πίριτς για να γίνει το 1-1.

Αναγκαστικές αλλαγές

Σημειώνεται ότι στο πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα μέχρι το 25’, έγιναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές, δυο για τους κιτρινοπράσινους και μία για τους γαλαζοκίτρινους. Ο πρώτος που παροπλίστηκε ήταν ο Ναούμ με τον Γιάκολις να τον αντικαθιστά στο 10’, ενώ για την ομάδα της Λάρνακας έγινε άλλη μία αλλαγή στο 24’ με τον Γκονζάλες να περνά στη θέση του Τόμοβιτς. Ενδιάμεσα, στο 14’, αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Μπεν από πλευράς γηπεδούχων, με τον Μαρκίνιος να μπαίνει στη θέση του.

Το νικητήριο γκολ

Το τέρμα που έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 54’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρκίνιος, ο Ντβάλι με κεφαλιά έκανε 2-1, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι και τέταρτο συνολικά στην τρέχουσα σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα έχει γενέθλια, καθώς συμπληρώνει το 28ο έτος της ηλικίας του, συνεπώς το γκολ του είναι δώρο… για τον ίδιο και φυσικά για τον ΑΠΟΕΛ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος του αγώνα

90+2' - Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιούρτσο, ο Γκονζάλες έκανε κεφαλιά που έφυγε έξω

90+1' - Σουτ από τον Λόπες η μπάλα κάπου χρύτησε και έφυγε κόρνερ

73' - Απο μακριά έκανε εκτέλεση φάουλ ο Γκιούρτσο, ο Μπέλετς έπεσε κι έδιωξε

70' - Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Κβιλιτάια να συνεργάζεται με τον Σαρφό και τον Γεωργιανό να κάνει το σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια

54' - ΓΚΟΛ. 2-1. Εκτέλεση φάουλ από τον Μαρκίνιος, ο Ντβάλι κέρδισε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει στο έδαφος και στη συνέχεια στα δίχτυα

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

31' - Σπουδαία ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, μετά από σέντρα του Εντονγκαλά ο Κβιλιτάια έκανε την κεφαλιά με τον Πίριτς να κόβει, ενώ ακολούθησε σουτ από τον Γεωργιανό με τη μπάλα να φεύγει έξω

25' - ΓΚΟΛ. Ο Μαρκίνιος εκτελεί εύστοχα και ισοφαρίζει, στα δεξιά έπεσε ο Πίριτς, αριστερά πήγε η μπάλα

22΄ - Χαμένο πέναλτι. Ο Πίριτς πέφτει σωστά και αποκρούει το πέναλτι του Κβιλιτάια. Δίνεται επανάληψη, επειδή ο Πονς μπήκε νωρίτερα από την εκτέλεση και ήταν αυτός που έδιωξε τη μπάλα.

19' - Ο διαιτητής καλέσθηκε στο VAR για πέναλτι, για ανατροπή του Τόμοβιτς πάνω στον Κβιλιτάια. Το βλέπει και το δίνει ο ρέφερι της αναμέτρησης

15' - ΓΚΟΛ. 0-1. Ο Γκιούρτσο έδωσε στον Πονς που με εξαιρετικό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπέλετς δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ

1' - Έναρξη του αγώνα

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Φεράρι, Ντβάλι, Κρέσπο, Κοσταντίνοφ, Σαρφό (84' Σατσιάς), Μπεν (14' Μαρκίνιος), Ντάλσιο, Εντονγκαλά, Κβιλιτάια (79' Μακέντα).

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς (24' Γκονζάλες), Κάσας, Λέδες (79' Σανχούρχο), Τρισκόφσκι (46' Λόπες), Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Ναούμ (10' Γιάκολις), Γκιούρτσο, Μάμας (79' Γκρόμοφ)

ΣΚΟΡΕΡ: 25' πεν. Μαρκίνιος, 54' Ντβάλι / 15' Πονς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45+3' Λέδες, 75' Κάσας

Διαιτητής: Marchetti Matteo

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Prontera Alessandro

AVAR: Κώστα Ροβέρτος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση