Έμεινε ζωντανή στο 88' η ΑΕΚ, χαμένη ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ!

Δημοσιεύθηκε 3.4.2023
Έμεινε ζωντανή στο 88

Μια ανάσα από το μεγάλο διπλό που θα τον καθιστούσε αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο βρέθηκε ο ΑΠΟΕΛ, όμως η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 88' κι έμεινε ζωντανή! Το ντέρμπι στο «ΑΕΚ Αρένα» ολοκληρώθηκε στο 2-2 με την απόσταση των δύο ομάδων να παραμένει στους τέσσερις βαθμούς αλλά και με... κερδισμένο τον Άρη ο οποίος βρίσκεται πλέον στο -2.

Η ομάδα της Λάρνακας προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με τον Γκιούρτσο ο οποίος σκόραρε στην επιστροφή του στη δράση μετά από δύο μήνες και κάτι, όμως ο Κβιλιτάια αφενός ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο λεπτό (11') κι αφετέρου ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 37', σε ένα πρώτο μέρος στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ ήταν καταφανώς ανώτερος. Οι κιτρινοπράσινοι βελτιώθηκαν στην επανάληψη και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 88' με τον Τρισκόφσκι έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ναούμ.

Αμφότερες οι ομάδες παρέμειναν χωρίς νίκη στα πλέι οφ, με τον ΑΠΟΕΛ να καταγράφει την τρίτη διαδοχική του ισοπαλία και την ΑΕΚ να παίρνει τον πρώτο της βαθμό, μένοντας χωρίς τρίποντο για έκτη φορά στα τελευταία επτά της παιχνίδια. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέβηκαν στους 62 βαθμούς και διατήρησαν το +4 από την ΑΕΚ που πήγε στους 58, όμως ενδιάμεσά τους βρίσκεται ο Άρης (60β.) ο οποίος πλέον έχει μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου.

Ο αγώνας

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Μπορεί στο 10ο λεπτό η ΑΕΚ να προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς μέχρι τότε είχε απειλήσει μόνο ο ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Καρώ (4') και εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες (9'), όμως το γκολ του Γκιούρτσο μόνο... φτερά δεν έδωσε στην ομάδα του. Ο Ούγγρος σκόραρε στην επιστροφή του στη δράση με μονοκόμματο σουτ μετά από μπαλιά του Φαράζ, όμως μόνο ένα λεπτό κράτησαν το προβάδισμά τους οι Λαρνακείς, καθώς στο 11' ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με προβολή του Κβιλιτάια έπειτα από γύρισμα του Ντάλσιο. Η συνέχεια ήταν... απόλυτα γαλαζοκίτρινη, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργούν συνεχώς είτε προϋποθέσεις είτε ευκαιρίες, όπως αυτές του 19' με τους Ντάλσιο-Κβιλιτάια κι αυτήν του 31' με το φαλτσαριστό σουτ του Μαρκίνιος. Το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ ήταν φυσιολογική εξέλιξη και σημειώθηκε στο 37', με τον Κβιλιτάια να διπλασιάζει τα τέρματά του με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φεράρι. Oι κιτρινοπράσινοι, οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν μπορούσαν να ανταλλάξουν περισσότερες από δυο-τρεις πάσες, έφτιαξαν μόλις τη δεύτερη τους φάση στο 43', αν και το σουτ του Φαράζ (από ευνοϊκή θέση) ήταν πολύ άστοχο.

Εν συγκρίσει με το πρώτο μέρος η ΑΕΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην επανάληψη, πλησιάζοντας δύο φορές στην ισοφάριση με τον Γκιούρτσο, ο οποίος απείλησε στο 51' (σόλο ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση) και το 59' (εκτέλεση φάουλ), όμως δεν βρήκε στόχο. Ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έδωσε από νωρίς χώρο στους Λαρνακείς, είχε από πλευράς του κάποιες φάσεις (κυριότερη το φάουλ του Μπεν στο 64'), δεν ήταν όμως όσο απειλητικός ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τρισκόφσκι στο 71' η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει, όμως εκεί που όλα έδειχναν πως ο ΑΠΟΕΛ άγγιζε το μεγάλο διπλό, οι κιτρινοπράσινοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 88', όταν μετά από τρομερή ενέργεια και γύρισμα του Ναούμ ο επερχόμενος Τρισκόφσκι έγραψε το 2-2. Η ομάδα που έψαξε το νικητήριο γκολ στα τελευταία λεπτά ήταν η ΑΕΚ όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

96' Σουτ του Γιάκολις, πάνω από τα δοκάρια.

93' Κίτρινη κάρτα στον Νίκολιτς.

91' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Ντβάλι αντί Βιγιαφάνιες.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

88' ΓΚΟΛ 2-2 ισοφαρίζει η ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι! Μετά από απίθανη ενέργεια και γύρισμα του Ναούμ, ο αρχηγός των κιτρινοπράσινων πλάσαρε από κοντά εύστοχα.

84' Πλασέ του Ντάλσιο, άστοχο.

81' Αλλαγές για την ΑΕΚ, ο Ναούμ στη θέση του Φαράζ και ο Νίκολις αντικαθιστά τον Σανχούρχο.

78' Κίτρινη κάρτα στον Φεράρι.

77' Αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ, Μακέντα αντί Μαρκίνιος και Εφραίμ αντί Κβιλιτάια.

71' Κεφαλιά του Τρισκόφσκι, έξω.

70' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Γιάκολις αντί Γκιούρτσο και Γκρόμοφ αντί Άλτμαν.

-Ο Αφρικανός μπήκε αλλαγή πριν γίνει το φάουλ που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ για να το εκτελέσει και παραλίγο να σκοράρει.

64' Εκτέλεση φάουλ του Μπεν, μόλις έξω.

64' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Μπεν αντί Εντονγκαλά.

63' Κίτρινη κάρτα στον Εντονγκαλά.

60' Πλασέ του Βιγιαφάνιες από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

59' Απειλεί η ΑΕΚ με καλή εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο, μόλις έξω.

52' Επικίνδυνο γύρισμα του Εντονγκαλά από δεξιά, πέφτει και μαζεύει ο Πίριτς.

51' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Γκιούρτσο να μπαίνει ταχύτατα στην περιοχή, αλλά να πηγαίνει πλάγια και το σουτ του να μην βρίσκει στόχο.

49' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Τρισκόφσκι στη θέση του τραυματία Λόπες.

Δεύτερο ημίχρονο

43' Σουτ του Φαράζ, πολύ άστοχο. Δεύτερη φάση της ΑΕΚ στο ντέρμπι και πρώτη μετά το γκολ στο 10'.

37' ΓΚΟΛ, 2-1 ο ΑΠΟΕΛ με τον Κβιλιτάια! Με ωραία κεφαλιά μετά από μπαλιά του Φεράρι από αριστερά.

31' Καλή φάση για τον ΑΠΟΕΛ με εκτός περιοχής φαλτσαριστό σουτ του Μαρκίνιος, μόλις έξω.

25' Κίτρινη κάρτα στον Γκαρθία.

-Ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει πολύ εύκολα στην περιοχή της ΑΕΚ και φτιάχνει συνεχώς είτε προϋποθέσεις είτε ευκαιρίες.

19' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Σουτ του Ντάλσιο, απόκρουση Πίριτς, ο Κβιλιτάια ετοιμαζόταν να σκοράρει στο «ριμπάουντ» αλλά τον πρόλαβε ο Πονς κι έδιωξε σωτήρια.

16' Σουτ του Κβιλιτάια, άστοχο.

-Άμεση απάντηση από τους γαλαζοκίτρινους, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το ντέρμπι.

11' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο ΑΠΟΕΛ με τον Κβιλιτάια! Γύρισμα του Ντάλσιο από αριστερά, προβολή του Γεωργιανού προ του Γκονζάλεθ, δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Πίριτς.

-Χρειάστηκε δέκα λεπτά στην επιστροφή του στη δράση μετά από δύο μήνες για να βρει δίχτυα ο Ούγγρος.

10' ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΚ με τον Γκιούρτσο! Με μονοκόμματο σουτ μετά από σέντρα του Φαράζ νίκησε τον Μπέλετς!

9' Απειλεί ξανά ο ΑΠΟΕΛ, μόλις έξω η εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες.

4' Για τον ΑΠΟΕΛ η πρώτη φάση του ντέρμπι με δυνατή κεφαλιά του Καρώ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνες, μάζεψε ο Πίριτς.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες, Γκονζάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία, Σανχούρχο (81' Νίκολιτς), Πονς, Φαράζ (81' Ναούμ), Γκιούρτσο (70' Γιάκολις), Άλτμαν (70' Γκρόμοφ), Λόπες (49' Τρισκόφσκι).

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Σαρφό, Βιγιαφάνες (91' Ντβάλι), Ντάλσιο, Μαρκίνιος (77' Μακέντα), Eντονγκαλά (64' Μπεν), Κβιλιτάια (77' Εφραίμ).

ΣΚΟΡΕΡ: 10' Γκιούρτσο, 88' Τρισκόφσκι / 11', 37' Κβιλιτάια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Γκαρθία, 93' Νίκολιτς / 63' Εντονγκαλά, 78' Φεράρι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Putros Sandi Dhia Jirjis

Α' Βοηθός Διαιτητής: Kronlykke Ole

Β' Βοηθός Διαιτητής: Risum Rene

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Redder Mikkel

ΑVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση