Οι αμυντικοί τής άνοιξαν την πόρτα των ομίλων!

Δημοσιεύθηκε 4.8.2022
Οι αμυντικοί τής άνοιξαν την πόρτα των ομίλων!

Το έφερε… τούμπα και ποιος την πιάνει! Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της Παρτιζάν στην «Αρένα» για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λινγκ και πήρε καλό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης.

Οι κιτρινοπράσινοι βρήκαν τις λύσεις από την… άμυνα καθώς δύο αμυντικοί ήταν οι σκόρερ (Γκαρθία και Μιλίτσεβιτς). Η ομάδα της Λάρνακας έδειξε σημάδια βελτίωσης από τα παιχνίδι με τη Μίντιλαντ και έδειξε πως συνήλθε από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπενθυμίζουμε πως αν η ΑΕΚ εξασφαλίσει πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λινγκ («κλειδώσει» δηλαδή το εισιτήριο την ερχόμενη Πέμπτη), τότε αυτόματα θα εξασφαλίσει θέση τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και θα διεκδικήσει απέναντι στην Ντνίπρο είσοδο στο Γιουρόπα.

Το ματς…

Μουδιασμένη άρχισε το παιχνίδι η ΑΕΚ που έδωσε μπόλικο χώρο στην Παρτιζάν και το πλήρωσε από νωρίς. Στο 18’ ο Πίριτς έκανε λανθασμένη έξοδο, ο Ρικάρδο Γκόμες σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μένιγκ ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίχτες του Όλτρα έδειχναν χαμένοι και ασύνδετοι στον αγωνιστικό χώρο, όμως μετά το πρώτο μισάωρο συνήλθαν και ανέκτησαν τις δυνάμεις τους. Στο 34’ ο Γκαρθία με σου στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν ισοζυγισμένο, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Μιλίτσεβιτς αξιοποίησε το γύρισμα του Γκάμα και με εξαιρετικό σουτ έφερε το παιχνίδι… τούμπα. Ήταν η σειρά των Σέρβων να πάρουν τον ρόλο του «χαμένου» καθώς έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και απλά προσπαθούσαν να μην δεχθούν άλλο γκολ. Από την άλλη, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα και κράτησαν ένα πολύ καλό σκορ ενόψει της ρεβάνς.

Η εξέλιξη του αγώνα

90'+6 Τέλος του αγώνα.

81' Διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

70' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Γύρισμα από τον Γκάμα, εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από τον Μιλίτσεβιτς και τούμπα το παιχνίδι!

67' Σέντρα-σουτ από τον Αλτμάν, μόλις έξω η μπάλα.

60' Ισοζυγισμένο το δεύτερο μέρος με την Παρτιζάν όμως να έχει τις περισσότερες προϋποθέσεις.

54' Δοκάρι για την Παρτιζάν μετά από κεφαλιά.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45'+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45' Επικίνδυνο σουτ του Ροσάλες, απέκρουσε δύσκολα ο Στεβάνοβιτς.

41' Συνήλθε η ΑΕΚ μετά το πρώτο μισάωρο, υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έκλεισε τους χώρους για την Παρτιζάν.

34' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τόμοβιτς γύρισε στον Γκαρθία που με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

25' Διακοπή για να δροσιστούν οι παίχτες των δύο ομάδων. Κακή η εικόνα της ΑΕΚ δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα και υπάρχει νευρικότητα.

18' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝ! Άστοχη έξοδος από τον Πίριτς, ο Γκόμες έδωσε έτοιμο γκολ στον Μένιγκ ο οποίος σκόραρε ενώ ήταν μπροστά του τρεις αμυντικοί της ΑΕΚ.

9' Άστοχο σουτ του Νάτσο.

6' Καλή ενέργεια από τον Αντράντε, έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, στα χέρια του Πίριτς η μπάλα.

1' Έναρξη του αγώνα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία (89' Χρυσοστόμου), Όιερ, Λέδες, Φαράζ (80' Μάμας), Γκιούρτσο (61' Γκάμα), Τρισκόφσκι (62' Αλτμάν), Ολατούντζι (61' Λόπες)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Στεβάνοβιτς, Φιλίποβιτς, Βούγιατσιτς, Σανιτσάνιν, Ουρόσεβιτς, Φέισα, Νάτσο, Αντράντε, Ντιαμπατέ, Μένιγκ, Ρικάρδο.

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Γκαρθία, 70' Μιλίτσεβιτς / 18' Μένιγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68' Τόμοβιτς / 58' Βούγιατσιτς, 83' Φέισα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λετονία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση