Μάχες για το… σεντόνι

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 10.2.2021
Μάχες για το… σεντόνι

Τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Φυσικά, εξαιτίας του κορωνοϊού που δεν λέει να… ξεκουμπιστεί αλλά και των καιρικών συνθηκών, δεν έχουν όλες οι ομάδες τον ίδιο αριθμό αγώνων. Κάποιες όμως έχουν πάρει για τα καλά κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα και όπως φαίνεται δύσκολα θα κάνουν «δώρο» το τρόπαιο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για εξασφάλιση εισιτηρίου για το Champions League. Εκπληκτικό πρωτάθλημα με μπόλικο σασπένς διεξάγεται σε Ιταλία και Γαλλία, ενώ σε Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία ο… πρωταθλητής ξεχώρισε. Εκτός αν έρθουν τα κάτω πάνω.


Στην Αγγλία, λοιπόν, η Μάντσεστερ Σίτι μετά από ένα… χλομό ξεκίνημα πήρε για τα καλά φόρα και έχει αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που παρά την καλή της πορεία δεν δείχνει έτοιμη να κοντράρει την πιο ποιοτική συμπολίτισσά της. Επιπρόσθετα, μετά το μεγάλο διπλό επί της Λίβερπουλ την Κυριακή, άφησε τους κόκκινους στο -10. Μάλιστα έχει και από τις δύο αυτές ομάδες παιχνίδι λιγότερο. Ωστόσο, σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη για το… σεντόνι αφού υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που είναι κοντά.


Στην Ισπανία, η Ατλέτικο παρά την ισοπαλία της Δευτέρας δεν δείχνει διάθεση να κάνει… πίσω. Με μόλις μία ήττα και παιχνίδι λιτότερο, δείχνει απίστευτη συνέπεια και για αυτό είναι και στο +8. Αντίθετα, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με σκαμπανεβάσματα και μπόλικη μουρμούρα, θα έχουν τύχη μόνο όταν κάνουν ένα σερί νικηφόρων παιχνιδιών και την ίδια ώρα οι «ροχιμπλάνκος» απολέσουν τη συγκέντρωσή τους. Στη La Liga πάντως έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο όσον αφορά τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Champions League, με τη Σεβίλλη να συμπληρώνει την τετράδα.


Εκπληκτικό είναι το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Η Μίλαν… επέστρεψε μετά από χρόνια και διεκδικεί τον τίτλο, ενώ από κοντά παρακολουθεί η Ίντερ. Οι δύο ομάδες του Μιλάνου έχουν βάλει δύσκολα στη μόνιμη πρωταθλήτρια Γιουβέντους, η οποία θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να κόψει και φέτος πρώτη το νήμα. Και εδώ, η μάχη για την 4η θέση είναι σκληρή μιας και τη διεκδικούν πολλές ομάδες.


Η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία επιτέλους δεν παίζει… μόνη της. Και αυτό γιατί η Λιλ αλλά και η Λιόν είναι έτοιμες να την εκθρονίσουν. Η ομάδα του Παρισιού τα βρίσκει σκούρα και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά δεν είναι μακριά και μπορεί να πάρει και πάλι τα ηνία της κορυφής, εντούτοις άλλες χρονιές τέτοια περίοδο η διαφορά της ήταν εξωπραγματική και περίμενε απλώς την επίσημη στέψη.


Στη Γερμανία δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια ομάδα θα πάρει το τρόπαιο. Η Μπάγερν Μονάχου, παρά το κακό ξεκίνημα, στη συνέχεια πάτησε γκάζι και είναι πλέον στο +7 από τη δεύτερη Λειψία. Οι ισορροπίες είναι λεπτές όσον αφορά τα άλλα εισιτήρια του… σεντονιού καθώς πολλές ομάδες τα διεκδικούν, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η Ντόρτμουντ έχει μείνει αρκετά πίσω και κινδυνεύει ακόμα και να μείνει εκτός Ευρώπης. Εδώ να πούμε πως μια ιστορική ομάδα, η Σάλκε, είναι πολύ κοντά στον υποβιβασμό, όντας στο τελευταίο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα με μόλις οκτώ βαθμούς.


[gallery type="rectangular" td_select_gallery_slide="slide" ids="536342,536343,536344,536345,536346"]

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ