Γίνεται του… αουτσάιντερ!

ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Δημοσιεύθηκε 1.2.2021
Γίνεται του… αουτσάιντερ!

Είναι από όλους αποδεκτό πως στο φετινό πρωτάθλημα καμία ομάδα δεν φημίζεται για τη σταθερότητά της. Όλες οι ομάδες που έθεσαν εξαρχής σαν στόχο τον τίτλο, ανεξαιρέτως, έχασαν βαθμούς από μικρότερες, ενώ στον αντίποδα οι ομάδες που παλεύουν για να κρατηθούν στην κατηγορία μάζεψαν βαθμούς από τις μεγάλες και τα βρίσκουν σκούρα στα παιχνίδια που είναι του χεριού τους.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως σχεδόν σε κάθε αγωνιστική είχαμε αποτέλεσμα ή αποτελέσματα έκπληξη! Ουσιαστικά, με εξαίρεση τη 2η, την 4η και την 5η αγωνιστική, σε όλες τις υπόλοιπες υπήρξαν αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε! Η αγωνιστική στην οποία έγινε σε μεγαλύτερο βαθμό του… αουτσάιντερ ήταν η 10η, με τέσσερα αποτελέσματα έκπληξη, ενώ σε έντεκα αγωνιστικές (3η, 7η, 8η, 12η, 13η, 15η, 16η, 17η, 18η, 19η, 21η) είχαμε μόνο ένα παιχνίδι στο οποίο μεγαλύτερη ομάδα έχασε βαθμό ή βαθμούς από μικρότερη.


Μεγάλη απώλεια για όλους


Στο σύνολο, οι μεγάλες ομάδες έχασαν 73 βαθμούς από τις μικρομεσαίες. Πρόκειται ομολογουμένως για έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πόσους βαθμούς έχασε η κάθε μία ξεχωριστά. Ο Απόλλωνας, από τους 19 βαθμούς που έχασε σύνολο μέχρι στιγμής, οι επτά είναι από μικρομεσαίες ομάδες. Η Ομόνοια, από τους 22 βαθμούς που έχασε, οι 14 είναι από μικρότερες ομάδες. Η ΑΕΛ έχασε σύνολο 21 βαθμούς και οι 7 χάθηκαν απέναντι σε μικρές ομάδες. Η Ανόρθωση έχασε 23 βαθμούς και οι 12 από μικρομεσαίους αντιπάλους. Η ΑΕΚ απώλεσε 29 βαθμούς και οι 12 από μικρούς και ο ΑΠΟΕΛ μετρά στο σύνολο 36 χαμένους βαθμούς και οι 21 είναι από μικρότερους αντιπάλους.


Με αυτά τα δεδομένα αντιλαμβάνεται κανείς πως αν κάποια από τις έξι ομάδες ήταν λίγο πιο προσεκτική, ίσως να είχε πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων όσον αφορά το κυνήγι του τίτλου.


Αίσθηση για την Πάφο


Χαμηλότερες δονήσεις, αλλά αίσθηση, προκάλεσαν και κάποια αποτελέσματα της Πάφου. Βάζουμε σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία την παφιακή ομάδα, καθώς έχει υψηλό μπάτζετ και έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για να έρθουν μεγάλα ονόματα. Εντούτοις, φαίνεται πως για άλλη μία χρονιά δυσκολεύεται να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί εξαρχής. Αίσθηση προκάλεσαν τα εξής αποτελέσματα της Πάφου: 4η αγωνιστική Πάφος - Εθνικός 2-2, 11η αγων. Ένωση - Πάφος 0-0, 17η αγων. Εθνικός - Πάφος 2-1, 21η αγων. Καρμιώτισσα - Πάφος 0-0.


Τα αποτελέσματα έκπληξη:

1η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ - Καρμιώτισσα 2-2, Πάφος - Ομόνοια 2-2, Απόλλωνας - Δόξα 1-1

3η αγωνιστική: Καρμιώτισσα - ΑΕΚ 0-0

6η αγωνιστική: Ένωση - ΑΕΚ 2-1, Ερμής - ΑΠΟΕΛ 0-0

7η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ - Πάφος 0-1

8η αγωνιστική: Ομόνοια - Ένωση 0-0

9η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ομόνοια 1-0, Καρμιώτισσα - Ανόρθωση 1-1, ΑΕΚ - Πάφος 0-0

10η αγωνιστική: Απόλλωνας - Καρμιώτισσα 1-2, Πάφος - ΑΕΛ 1-0, Εθνικός - ΑΠΟΕΛ 0-0, Ομόνοια - Δόξα 0-0

11η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός 0-1, Νέα Σαλαμίνα - Ομόνοια 2-1

12η αγωνιστική: Ομόνοια - Ερμής 0-0

13η αγωνιστική: Δόξα - Ανόρθωση 2-1

14η αγωνιστική: Ερμής - Ανόρθωση 1-1, Καρμιώτισσα - ΑΠΟΕΛ 1-0

15η αγωνιστική: Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ 1-1

16η αγωνιστική: Πάφος - Απόλλωνας 1-1

17η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ - Ένωση 0-2

18η αγωνιστική: Δόξα - ΑΠΟΕΛ 2-1

19: αγωνιστική: ΑΕΚ - Ένωση 1-2

20ή αγωνιστική: Ένωση - ΑΕΛ 1-0, Δόξα - ΑΕΚ 0-0

21η αγωνιστική: Νέα Σαλαμίνα - Απόλλωνας 1-1

22η αγωνιστική: Ομόνοια - Ολυμπιακός 1-1, Ερμής - ΑΕΛ 2-2

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ