Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run

Δημοσιεύθηκε 4:14 μμ
Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run

Με τη συμμετοχή 120 αθλητών/τριών, από την Κύπρο κι άλλες 16 χώρες, διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, το O3 OlympusMan – Τrail Run 2024, διοργάνωση που αφορά μόνο ορεινό τρέξιμο και η οποία περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Οργάνωσης Ορεινού Τρεξίματος – ΙΤRA (International Trail Run Association), αποτελώντας έναν από τους προορισμούς για το ITRA Nations League. Διοργανώτρια είναι η εταιρεία Activate Cyprus.

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μέσα σε μία από τις πιο μαγευτικές περιοχές της Κύπρου, στο εντυπωσιακό δάσος του Τροόδους, περιτριγυρισμένοι από πυκνά πεύκα, έλατα και άλλα σπάνια είδη δέντρων. Οι διαδρομές δεν αναδεικνύουν μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η εκκίνηση θα δοθεί στην καρδιά του Τροόδους και οι δρομείς θα περάσουν από εμβληματικά τοπία, όπως ο καταρράκτης των Καληδονίων και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου της Στέγης. Κατά μήκος των μονοπατιών της φύσης, όπως τα Καννούρες, Αταλάντη, Άρτεμις, Ψηλό Δεντρό, Πουζιάρης και Μνήματα των Πισκόπων, η διαδρομή ενισχύει την αίσθηση της απόλυτης αρμονίας με τη φύση.

Ο τερματισμός στην ψηλότερη κορυφή της Κύπρου, τον Όλυμπο, θα είναι το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Χάρις στις άριστες καιρικές συνθήκες, οι αθλητές θα απολαύσουν πανοραμικές θέες από το καταπράσινο Δάσος της Πάφου, τον κόλπο και την πεδιάδα της Μόρφου, τα κρασοχώρια της Λεμεσού, μέχρι και ολόκληρη την οροσειρά του Τροόδους. Οι κορυφές Μαδαρή, Παπούτσα και Κιόνια, συνθέτουν ένα οπτικό πανόραμα που θα χαραχθεί στη μνήμη κάθε συμμετέχοντα, συνδυάζοντας την ομορφιά της φύσης με τη σωματική και πνευματική πρόκληση του αγώνα.

Οι τρεις κατηγορίες

Στη διοργάνωση υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Όσοι θα λάβουν μέρος στο O3 ΟlympusMan Marathon+ θα διανύσουν απόσταση 47χλμ, ενώ στα 72χλμ είναι η απόσταση για όσους θα κάνουν τη διαδρομή της κατηγορίας O3 ΟlympusMan Ultra. Για την τρίτη επιλογή, το O3 ΟlympusMan Classic, η απόσταση είναι ίση με ενός ημιμαραθωνίου (21χλμ).

Το O3 OlympusMan – Τrail Run διεξάγεται για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ημερομηνία από το O3 OlympusMan – Triathlon, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου. Σημαντική παράμετρος της διοργάνωσης ότι δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες στην κατηγορία O3 ΟlympusMan Marathon+ να διεκδικήσουν τρεις βαθμούς ΙΤRA, και σε αυτούς της στην κατηγορία O3 ΟlympusMan Ultra δύο.

Το Ο3 Olympus Man – Τrail Run στηρίζουν η ΕΤΑΠ Τροόδους, ο Δήμος Πάφου, η ασφαλιστική Atlantic, το Troodos Hotel, το Cyclo Shop, τα συμπληρώματα ΝΑΜEDSPORTS, το μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ και οι Χυμοί Λανίτη.

Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα στο https://www.activatecyprus.com/o3-olympusman-trail-run .

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ