Με Κοντίδη και Μαρία Μάρκου το 1ο Επιστημονικό Αθλητικό Συνέδριο του ΚΟΑ

Δημοσιεύθηκε 2:15 μμ Ενημερώθηκε 2:21 μμ
Με Κοντίδη και Μαρία Μάρκου το 1ο Επιστημονικό Αθλητικό Συνέδριο του ΚΟΑ

Με απόλυτη επιτυχία και στην πέραν των 300 συνέδρων ολοκληρώθηκε η 1η μέρα του 1ου Επιστημονικού Αθλητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στο «Ελευθερία», την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024.

Η 1η μέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στην ψυχική υγεία των αθλητών/τριών, ενώ η 2η μέρα αύριο εστιάζει στην προπονητική. Εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνάς Μιχαηλίδου το Συνέδριο χαιρέτισε η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, η οποία τόνισε: «Η συμμετοχή σε αθλήματα μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. Ο αθλητισμός προσφέρει πολλά οφέλη, κάνει τον άνθρωπο πιο χαρούμενο και λιγότερο αγχωμένο. Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά που συμμετείχαν σε ομαδικά αθλήματα είχαν καλύτερη ψυχική υγεία ως ενήλικες. Το ΥΠΑΝ, αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί πυλώνα της κοινωνίας μας, στηρίζει και ενισχύει την προσπάθεια παρακολούθησης της ψυχικής υγείας των αθλητών».

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Γιάννης Ιωάννου αναφέρθηκε στη σημασία του Συνεδρίου που «συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς του αθλητισμού, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων που θα συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας» και ευχαρίστησε τους διακεκριμένους εισηγητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, κάνοντας ειδική μνεία στην παρουσία Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών.

Η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ακαδημίας -η οποία είχε τη ευθύνη διεξαγωγής του Συνεδρίου- Κάλλη Χατζηιωσήφ σημείωσε ότι «στη σημερινή εποχή της έκρηξης της γνώσης, η συνεχής ενημέρωση ωφέλιμης πληροφορίας αποτελεί βασική ανάγκη και πρωταρχική υποχρέωση» και πρόσθεσε πως «η διοργάνωση του διήμερου Συνεδρίου στοχεύει στην ψυχική υγεία και ισορροπία του αθλητικού γίγνεσθαι παράλληλα με τις σύγχρονες προπονητικές προσεγγίσεις».

Τις πολύτιμες εμπειρίες από την πλούσια καριέρα τους μετέφεραν στο κοινό ο αργυρός Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης και η 7η Παραολυμπιονίκης μας Μαρία Μάρκου, καθώς και οι Έλληνες Olympians Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος των Olympians Ελλάδος) και Σάββας Καρυπίδης. Επίσης οι έγκριτοι ψυχολόγοι Μαρία Καρεκλά, Αχιλλέας Υφαντίδης, Μαρία Ψουχουντάκη και Αδάμος Παπαντωνίου ανέπτυξαν παραστατικά τις πτυχές της ψυχικής υγείας στον αθλητισμό.

Στο Συνέδριο παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργος Μαυρωτάς, εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και Πανεπιστημίων, καθώς και πρώην Πρόεδροι του ΚΟΑ και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του ΚΟΑ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ