Και κέρδισε και άρεσε

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 9:02 πμ Ενημερώθηκε 9:58 πμ
Και κέρδισε και άρεσε

Ήταν, ίσως, η καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα! Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, ο ρυθμός, η ένταση και η πίεση που έβαλε στο παιχνίδι της ήταν εκπληκτική. Το παράδοξο, όμως, του προχθεσινού αγώνα με την Ανόρθωση ήταν ότι τις κραυγαλέες της ευκαιρίες, της δημιούργησε στην επανάληψη, όταν είχε ρίξει κάπως τον ρυθμό της. Και πάλι, όμως, ήταν καλύτερη του αντιπάλου της λαμβάνοντας υπόψη το 45λεπτο στην ολότητά του.

Το «πρόβλημα» της ΑΕΚ ήταν ότι κράτησε την Ανόρθωση ζωντανή στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κι αν ο Αθανασιάδης δεν πραγματοποιούσε την απόκρουση του αγώνα στην τελευταία φάση του ματς, θα είχαμε καρδιακά επεισόδια στην «Αρένα». Όσο η ΑΕΚ έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη και όσο διατηρείτο το ρευστό 1-0, τόσο ξυπνούσαν μνήμες του περσινού αντίστοιχου αγώνα για τα πλέι οφ, όταν οι κιτρινοπράσινοι έχασαν τσάμπα ένα δικό τους παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό, αποτέλεσμα που είχε αρνητικό αντίκτυπο στη μάχη για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το «κλειδί» της κυριαρχίας της ΑΕΚ στην αναμέτρηση ήταν η πολύ καλή λειτουργία της μεσαίας της γραμμής, παρ' όλο που έλειπε ένα βασικό γρανάζι, ο Γκουστάβο Λέδες. Ειδικά, ο Μάρκους Ρόντεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε που ήλθε στην ΑΕΚ, έκοβε και μοίραζε παιχνίδι, έκλεβε μπάλες και από δική του ενέργεια προήλθε το «χρυσό» γκολ της νίκης. Το «θέμα» για τους Λαρνακείς ήταν ότι δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» πιο νωρίς τον αγώνα, να μετουσιώσουν, δηλαδή, την ανωτερότητά τους με ένα σκορ ασφαλείας. Διότι, όσο διατηρείτο το εύθραυστο 1-0, τόσο η Ανόρθωση πίστευε ότι θα μπορούσε να επαναλάβει τη ζημιά στην κατά κράτος ανώτερή της ΑΕΚ.

Στο τέλος της ημέρας, πάντως, αποδόθηκε δικαιοσύνη, η ΑΕΚ πήρε αυτό που άξιζε και συνεχίζει να ανεβαίνει στη βαθμολογία, έχοντας επαφή με την κορυφή, που αποτελεί τον μακροπρόθεσμο στόχο της.

Eπιτέλους!

Επιτέλους γκολ για τον Σολ, ο οποίος είδε δίκτυα για πρώτη φορά φέτος (σκόραρε ακόμα δύο φορές, αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν). Στην ΑΕΚ ευελπιστούν ότι ο Ισπανός θα πάρει τα πάνω του και θα έχει ανάλογη συνέχεια. Στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ διαθέσιμος θα είναι ο Καμπρέρα που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ δεν αναμένεται να προλάβει ο Λέδες. Όσον αφορά τον Ναούμ, η κατάσταση του θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες προπονήσεις.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ