Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου στην Μπαρτσελόνα για επιτηδευμένη αλλοίωση των λογιστικών της στοιχείων

Δημοσιεύθηκε 2:26 μμ
Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου στην Μπαρτσελόνα για επιτηδευμένη αλλοίωση των λογιστικών της στοιχείων
Πρόστιμο 500.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Μπαρτσελόνα για παραβίαση του Financial Fair Play μέσω λογιστικών τεχνασμάτων για την αλλοίωση των οικονομικών της στοιχείων.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι με τον Τζοάν Λαπόρτα στην προεδρία ο καταλανικός σύλλογος προσπάθησε να παρουσιάσει τα έκτακτα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως την παραχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ως λειτουργικά έσοδα, κάτι που έγινε για να αποφευχθεί η παραβίαση των οικονομικών κανόνων της UEFA.

«Η επιτροπή διαπιστώνει ότι η παράβαση της Μπαρτσελόνα ήταν σκόπιμη». Ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να παραδεχθεί το λάθος και να το διορθώσει, γεγονός που θα μείωνε το πρόστιμο στα 80.000 ευρώ.

Το CAS ανέφερε ότι η Μπαρτσελόνα επέμεινε να κατατάξει την πώληση του 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga στην Sixth Street έναντι 267 εκατομμυρίων ευρώ ως λειτουργικά έσοδα, γεγονός που ενίσχυσε το συμπέρασμα ότι οι ενέργειες του συλλόγου ήταν σκόπιμες.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ