Ας γυρίσει ο... διακόπτης

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 12.10.2024
Ας γυρίσει ο... διακόπτης
Στην εποχή Σωφρόνη Αυγουστή μπαίνει η Εθνική Κύπρου και στο αποψινό (21:45) του ντεμπούτο στο «ΑΕΚ Αρένα» απέναντι στη Ρουμανία, όλοι ελπίζουν να δουν μία ενθαρρυντική εικόνα.

Ο αγώνας αφορά την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου στο League C του Conference League και στόχος είναι η δεύτερη νίκη, μετά το διπλό επί της Λιθουανίας στην πρεμιέρα. Κακά τα ψέματα, η θητεία Τιμούρ Κετσπάγια συνοδεύτηκε από πολλές ήττες, κάποιες πολύ βαριές και… εθνικό ξενέρωμα, με αποτέλεσμα, μετά το 0-4 από το Κόσοβο να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Ο Αυγουστή επιλέχθηκε να είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην επόμενη μέρα. Και υπό τις συνθήκες, ήταν η καλύτερη επιλογή, αφού είναι προπονητής που ξέρει απ΄ έξω και ανακατωτά το κυπριακό ποδόσφαιρο και το υλικό που υπάρχει στην Εθνική. Το… δύσκολο όμως είναι να βρει τη φόρμουλα, ώστε αυτή η φουρνιά να βγάλει καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, και να έρθουν συνάμα τα αποτελέσματα.

Ας γυρίσει λοιπόν ο διακόπτης προς το καλύτερο και η συζήτηση για την Εθνική να γίνεται με θετικό πρόσημο και όχι με αρνητικό. Ένα έμψυχο δυναμικό που καλείται από εδώ και μπρος να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί και πως είναι ικανό να κάνει μία μικρή υπέρβαση και να φέρει χαρές σε μεταγενέστερο στάδιο. Ο κόσμος απόψε καλείται να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει, παρόλο που η ώρα δεν είναι και η πιο βολική. Το εμπόδιο είναι υψηλό, αφού η Ρουμανία είναι το φαβορί για την πρωτιά, όμως μέσα από τέτοια παιχνίδια μπορούν να κερδηθούν πολλά πέραν των τριών βαθμών.

Δεν μπορούν να γίνουν σενάρια όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Η λογική λέει πως σε σχέση με τον προκάτοχό του, ο Αυγουστή θα παρουσιάσει μία πιο επιθετική φιλοσοφία, τόσο σε αγωνιστικό σχηματισμό όσο και σε πρόσωπα. Στη διάθεσή του, τόσο για το αποψινό ματς με τη Ρουμανία όσο και αυτό με το Κόσοβο την προσεχή Τρίτη (15/10, 21:45), βρίσκονται οι: Ζοέλ Μολ, Δημήτρης Δημητρίου, Νεόφυτος Μιχαήλ, Μάριος Στυλιανού, Μηνάς Αντωνίου, Κωνσταντίνος Λαΐφης, Νικόλας Παναγιώτου, Αντρέας Καρώ, Στέλιος Ανδρέου, Νικόλας Ιωάννου, Κώστας Πηλέας, Ραφαήλ Μάμας, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Ιωάννης Κούσουλος, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωστάκης Αρτυματάς, Αλεξάντερ Γκόγκιτς, Γρηγόρης Κάστανος, Λοΐζος Λοΐζου, Μαρίνος Τζιωνή, Μάριος Ηλία, Πιέρος Σωτηρίου, Ιωάννης Πίττας και Ανδρέας Μακρής.

Ο όμιλος:

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/10)

16:00 Λιθουανία - Κόσοβο

21:45 Κύπρος - Ρουμανία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρουμανία 2-0-0 6-1 6

2. Κόσοβο 1-0-1 4-3 3

3. Kύπρος 1-0-1 1-4 3

4. Λιθουανία 0-0-2 1-4 0

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/10)

21:45 Κόσοβο - Κύπρος

21:45 Λιθουανία - Ρουμανία

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ