ΒΙΝΤΕΟ: Με ζόρικο διπλό στο +4 η Λίβερπουλ

Δημοσιεύθηκε 4:28 μμ Ενημερώθηκε 4:44 μμ
ΒΙΝΤΕΟ: Με ζόρικο διπλό στο +4 η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ του βασικού και κομβικού Τσιμίκα θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, όμως ακόμα κι έτσι έφυγε με το «διπλό» (1-0) από το Νότιο Λονδίνο και εξασφάλισε τη... μοναξιά στην κορυφή της Premier League.

Η Λίβερπουλ δεν πάτησε την... μπανανόφλουδα του ισχνού προβαδίσματος σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια Κρίσταλ Πάλας που βελτιωνόταν όσο κυλούσε το παιχνίδι και πήρε το σημαντικότατο τρίποντο (1-0) που τη διατήρησε για μια ακόμα αγωνιστική μόνη στην κορυφή της Premier League, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ (με παιχνίδι λιγότερο) τέσσερις βαθμούς μακριά της. Οι Ρεντς του Σλοτ και του βασικού και πολύ καλού Κώστα Τσιμίκα μπορούσαν - και θα έπρεπε - να έχουν «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι για να αποφύγουν το άγχος των τελευταίων λεπτών, όμως διατήρησαν την ψυχραιμία και το καθαρό τους μυαλό και δεν στερήθηκαν την τρίτη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν με το ακυρωθέν τέρμα του εκτεθειμένου Ενκέτια στα πρώτα 25 δευτερόλεπτα του ματς, όμως οι Ρεντς συνήλθαν γρήγορα από το μουδιασμένο ξεκίνημά τους, πήραν τα ηνία και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 9' ο Τσιμίκας έκοψε στη μέση την άμυνα της Πάλας με αριστοτεχνική κάθετη, ο Χάκπο γύρισε την μπάλα και ο Ζότα με εξαιρετικό μονοκόμματο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Σλοτ είχε τον απόλυτο έλεγχο και πλησίασε στο δεύτερο γκολ, όμως ο Ζότα στο 35' αστόχησε από πλεονεκτική θέση και σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο Άλισον δεν ανησύχησε καθόλου για όλο το πρώτο μέρος, όμως στην εκπνοή του χρειάστηκε να δηλώσει «παρών» και να αποκρούσει το καλό διαγώνιο σουτ του Σαρ.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να ψάχνει αέρα δύο τερμάτων ωστόσο λογάριασε χωρίς την... αναποτελεσματικότητά της. Ο Σαλάχ απείλησε στο 57' και ο Ζότα έστειλε στα σκουπίδια ακόμα μια εξαιρετική στιγμή στο 62', δίνοντας στην Πάλας τη σπίθα ελπίδας που έψαχνε για να κυνηγήσει κάτι. Οι Αετοί βελτιώθηκαν από τα μέσα του δεύτερου μέρους κι έπειτα και θα μπορούσαν να είχαν κάνει τη ζημιά στη Λίβερπουλ, όμως στο 84' ο Έζε πλάσαρε άσχημα από θέση τετ α τετ και οι Ρεντς κατέληξαν να ξεφυσήξουν από την... ανακούφιση του τρίποντου.

Κρίσταλ Πάλας: Χέντερσον, Λακρουά, Γκουέχι, Τσάλομπα (88' Καμάντα), Μουνιός (17' Κλάιν), Γουόρτον (60' Χιουζ), Λέρμα, Μίτσελ (60' Ματετά), Σαρ, Ενκέτια, Έζε

Λίβερπουλ: Άλισον (79' Γιάρος), Τσιμίκας (79' Ρόμπερτσον), Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μακ Άλιστερ (46' Σόμποσλαϊ), Χράφενμπεργκ, Τζόουνς (89' Έντο), Χάκπο, Σαλάχ (73' Ντίας), Ζότα

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ