Aς είναι το σημείο καμπής για την Ανόρθωση

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 8:38 πμ
Aς είναι το σημείο καμπής για την Ανόρθωση
Το πλάνο του Οκκά αποδείχθηκε ορθό, με τους ποδοσφαιριστές του να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του, να χειρίζονται σωστά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα

Ήταν ό,τι πρέπει για την Ανόρθωση η νίκη του Σαββάτου επί της Ομόνοιας. Αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, μετά τον μόλις έναν βαθμό που πήρε από τρεις πρώτες αγωνιστικές, κάτι το οποίο ισχυροποίησε την πεποίθηση πολλών πως η ομάδα της Αμμοχώστου δεν είναι καν σε θέση να διεκδικήσει είσοδο στην εξάδα. Χρειαζόταν λοιπόν όσο τίποτα άλλο μία νίκη απέναντι σε μια από τις πιο ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος, εκ των πρώτων φαβορί για τον τίτλο. Η νίκη αυτή λοιπόν αλλάζει το σκηνικό γύρω από την «Κυρία». Όχι, δεν τη μετατρέπει σε… διεκδικήτρια του τίτλου. Ούτε καν σε ένα από τα φαβορί για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δείχνει, ωστόσο, ότι η Ανόρθωση έχει σφυγμό, είναι παρούσα, δεν είναι… τελειωμένη όπως πολλοί προεξόφλησαν. Ειδικά από τη στιγμή που στο προχθεσινό ντέρμπι απέδειξε πως διαθέτει και ποιότητα.

Δεν έκανε -για να είμαστε ειλικρινείς- τρομερό παιχνίδι η Ανόρθωση. Δεν «πάτησε» τον αντίπαλό της, ούτε είχε μεγάλο αριθμό ευκαιριών. Εντούτοις, μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, στο οποίο ήταν… απούσα και χρωστάει πολλά στον Ζίβκοβιτς που με τις εντυπωσιακές του αποκρούσεις κράτησε το μηδέν, όχι μόνο ισορρόπησε το ματς αλλά σταδιακά κατέστη και ανώτερη της αντιπάλου της, ειδικά μετά την αποβολή του Στεπίνσκι. Είναι ενδεικτικό ότι μετά το 12ο λεπτό, οι κυανόλευκοι έφτιαξαν οκτώ τελικές έναντι μόλις δύο των πρασίνων, έχοντας, πέραν του γκολ του Λόπες (ο οποίος έχει πετύχει και τα τρία γκολ της ομάδας του), άλλες τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες για γκολ. Το πλάνο του Οκκά αποδείχθηκε ορθό, με τους ποδοσφαιριστές του να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του, να χειρίζονται σωστά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να κερδίζουν τη μάχη της μεσαίας γραμμής, με κορυφαίο τον Χρυσοστόμου ο οποίος ακόμη… τρέχει.

Στην «Κυρία» εύχονται κι αισιοδοξούν πως αυτή η νίκη θα αποτελέσει το σημείο καμπής. Ο αγώνας ο οποίος θα σημάνει την... αλλαγή του στάτους της ομάδας, δηλαδή από ομάδα που ορισμένοι θεωρούσαν πως ενδέχεται ακόμη και να κινδυνέψει, να γίνει ανταγωνιστική, να συνηθίσει στις νίκες και να πλησιάσει, τουλάχιστον, τα ψηλά της βαθμολογίας. Το σίγουρο είναι ότι το τρίποντο κόντρα στη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της δίνει πολλή ψυχολογία και μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Επιτακτικό το 3/3

Με την ώθηση που πήρε από το νικηφόρο ντέρμπι, η Ανόρθωση στοχεύει στο να πάει στην επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας φτάσει τις τρεις σερί νίκες. Μέχρι τότε ακολουθούν τα ματς με τον Εθνικό στο Δασάκι (28/9, 19:00) και τη Nέα Σαλαμίνα στο «Α. Παπαδόπουλος» (5/10, 19:00) και το 3/3 είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να αφήσουν οι κυανόλευκοι πίσω τους το κακό ξεκίνημα, να απομακρυνθούν για τα καλά από τα χαμηλά και να θέσουν τις βάσεις για μια καλή, πετυχημένη σεζόν.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ