Ναι, δεν παίρνεις πρωτάθλημα μόνο με 11 παίκτες…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 8:55 μμ
Ναι, δεν παίρνεις πρωτάθλημα μόνο με 11 παίκτες…
Η τριάδα με το 100% και το ρόστερ που ο Ζοζέ Ντομίνγκεζ «άνοιξε» 

Τα παιχνίδια με Καρμιώτισσα, ΕΝΠ και Νέα Σαλαμίνα που ήρθαν μετά την ήττα από τον Εθνικό στο ΓΣΠ ήταν μία ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Μία ευκαιρία που οι γαλαζοκίτρινοι δεν πέταξαν στα σκουπίδια. Τουναντίον, κατάφεραν μέσα από αυτά τα ματς, να πάρουν το 100% όσον αφορά τους βαθμούς αλλά και όχι μόνο.

Ο Ζοζέ Ντομίνγκεζ γνώριζε πως και τα τρία αυτά παιχνίδια είχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Το πιο σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ ήταν πρώτα να περάσει από το «Αμμόχωστος» και την Καρμιώτισσα, για να καταφέρει να γυρίσει σελίδα και να έχει τις προϋποθέσεις να δώσει συνέχεια.

Το 0-3 ήρθε αλλά όχι και τόσο εύκολα. Ουσιαστικά παίκτες όπως ο Ελ Αραμπί και ο Δώνης, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και ο ΑΠΟΕΛ κατά κάποιο τρόπο έδιωξε το άγχος. Από εκεί και πέρα ακολούθησε η ΕΝΠ. Έχοντας προφανώς καλύτερη ψυχολογία, η ομάδα του Ντομίνγκεζ πέρασε με τεσσάρα από το «Τάσος Μάρκου» για να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Μετά το Παραλίμνι όλα πήραν τον δρόμο τους όσον αφορά την υπόθεση 3Χ3.

Ο ΑΠΟΕΛ μετά από τη Λάρνακα και το Παραλίμνι, επέστρεψε στο ΓΣΠ για να υποδεχτεί την Νέα Σαλαμίνα. Μπροστά στον κόσμο του κέρδισε με 3-1, ανέβηκε βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Η ομάδα του Ντομίνγκεζ σκόραρε 10 γκολ σε τρία παιχνίδια ενώ δέχτηκε μόλις ένα. Παράλληλα ο Πορτογάλος προπονητής άνοιξε το ρόστερ του. Κάτι που αποτέλεσε επίσης στόχο πριν τα τρία αυτά ματς. Θυμίζουμε τη δήλωση του μετά το τέλος του αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα:

«Είναι καλό να έχεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αξιολογήσαμε το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια. Ξεκουράσαμε Σαρφό και Ντονγκαλά. Ο Πίζι χρειάζεται ακόμη χρόνο και προσπαθούμε να τον διαχειριστούμε. Βάζουμε κάποιους νεαρούς ώστε να ωριμάσουν με την ομάδα. Δεν παίρνεις πρωτάθλημα μόνο με 11 ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι και να είναι μέρος της διαδικασίας».

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ χρησιμοποίησε συνολικά 20 ποδοσφαιριστές σε αυτά τα ματς. Πρόκειται για τους: Μπέλετς, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Λαΐφης, Ντβάλι, Κιντιγιά, Πολυκάρπου, Κονσταντίνοφ, Αμπάνια, Πίζι, Μπα, Μαρκίνιος, Κόρμπου, Δώνης, Ελ Αραμπί, Ντράζιτς, Τεχέρα, Σαρφό, Εντογκαλά, Σούσιτς

* Η νέα αθλητική εκπομπή του ΠΟΛΙΤΗ 107.6 & 97.6 με τον Αντρέα Ψάλτη και γκεστ σταρ τον Λούη Πατσαλίδη, καθημερινά μαζί σας από τις 11:00 μέχρι τις 12:00.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ