«Βολές» κατά του Μουρίνιο από την Γαλατασαράι

Δημοσιεύθηκε 19.9.2024
«Βολές» κατά του Μουρίνιο από την Γαλατασαράι

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Τουρκία και στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Φενερμπαχτσέ και την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League, Γαλατασαράι.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στον Βόλο, την ώρα που η Γαλατασαράι δοκιμάζεται στην έδρα της Φενερμπαχτσέ στο ντέρμπι κορυφής της Τουρκίας. Η Φενέρ είναι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, έχοντας έως τώρα 4 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League μετράει το απόλυτο των νικών με 15 βαθμούς, στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Το ντέρμπι κορυφής στην Τουρκία έχει ανεβάσει το θερμόμετρο, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Γαλατασαράι, Ντερκάν, να κατηγορεί τον προπονητή της Φενερμπαχτσέ, Ζοσέ Μουρίνιο, ότι ξεκίνησε μια στοχευμένη εκστρατεία εναντίον της ομάδας του. Οι δηλώσεις του Ντερκάν, όπως τονίζουν οι Τούρκοι, έχουν κλιμακώσει την ήδη καυτή ατμόσφαιρα γύρω από τον αγώνα.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως ο Πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές, δημιουργώντας διάφορες αφηγήσεις γύρω από φάουλ και κίτρινες κάρτες. Ο Ντερκάν εξέφρασε τις ανησυχίες του, δηλώνοντας πως: «Αισθάνομαι σαν να έχει πατηθεί ένα κουμπί και ξαφνικά όλα τα κανάλια μιλούν για 'αυτήν την κόκκινη κάρτα' ή 'εκείνο το πέναλτι'. Αυτό δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου».

Σύμφωνα με τον Ντερκάν, είναι κάτι σύνηθες για τον Μουρίνιο αυτές οι πρακτικές και το κάνει επειδή η Φενερμπαχτσέ δεν μπορεί να κερδίσει τη Γαλατασαράι στο γήπεδο. Μάλιστα, τον αποκάλεσε ως προπονητή... μεταφραστή, κατηγορώντας τον έμπειρο τεχνικό ότι υιοθετεί συμπεριφορές «alaturka» (τουρκικές) που απέχουν από την παγκόσμια εικόνα του.

«Ο Μουρίνιο είναι ένα όνομα παγκοσμίως, αλλά στην Τουρκία εμφανίζει συμπεριφορές alaturka που δεν του αρμόζουν». Οι δηλώσεις του Ντερκάν στοχεύουν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του Μουρίνιο και υποδηλώνουν ότι η επιρροή του εκτείνεται πέρα ​​από το γήπεδο.

Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο της Γαλατασαράι να σταθεί στο πλευρό της ομάδας, κάνοντας λόγο για μία συντονισμένη προσπάθεια για να διαταραχθεί η ηρεμία και η συγκέντρωση πριν από το ντέρμπι. Και όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν από την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ