Eπανεμφάνιση της Μπολόνια στο Champions League, 0-0 με τη Σαχτάρ

Δημοσιεύθηκε 18.9.2024
Eπανεμφάνιση της Μπολόνια στο Champions League, 0-0 με τη Σαχτάρ

Ιστορικό παιχνίδι για την Μπολόνια, που φιλοξένησε την Σαχτάρ Ντόνετσκ, για την 1η αγωνιστική του νέου Champions League, 60 χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το σκορ να μην «ξεκολλάει» από το 0-0, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Ουκρανοί βέβαια ήταν αυτοί που σπατάλησαν την κορυφαία φάση του ματς, όταν μόλις στο 4ο λεπτό ο Σουντάκοφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σκορούπσκι από τα 11 βήματα.

Η Μπολόνια στη συνέχεια έλεγχε εξ ολοκλήρου τον ρυθμό της αναμέτρησης, όμως οι κακές εκτελέσεις του Κάστρο σε συνδυασμό με της εκπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Ρίζνικ, δεν τους επέτρεψαν να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους με ένα τρίποντο.

Σπουδαίο ξεκίνημα για τους Ουκρανούς καθώς μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης κέρδισαν πέναλτι, μετά το άτσαλο μαρκάρισμα του Πος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σουντάκοφ, ο οποίος νικήθηκε από τον εκπληκτικό Σκορούπσκι, με τον Πολωνό να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Η χαμένη αυτή εκτέλεση λειτούργησε σαν «ηλεκτροσόκ» για τους γηπεδούχους που πήραν γρήγορα τα ηνία της αναμέτρησης και να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα.

Η ατυχία χτύπησε δις την ομάδα της Σαχτάρ, καθώς έχασε τους Σίκαν (35’) και Κονόπλια (41’) με τραυματισμούς, αναγκάζοντας τον Πούσιτς να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές.

Η σπουδαιότερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου για την Μπολόνια ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Κάστρο να βρίσκεται ελεύθερος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να επιχειρεί το σουτ. Ο Ρίζνικ όμως αντέδρασε υποδειγματικά διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ο Κάστρο είχε άλλη μία καλή ευκαιρία στο 47’απέναντι από τον Ουκρανό κίπερ, ο οποίος και πάλι τον νίκησε. Ο Ρίζνικ μετατράπηκε σε απόλυτο ήρωα της αναμέτρησης, καθώς ούτε ο Φαμπιάν κατάφερε να τον νικήσει, ενώ βρέθηκε ολομόναχος απέναντι του μετά την κεφαλιά πάσα του Λυκογιάννη, στο 52ο λεπτό.

Ο Κάστρο συνέχισε να σπαταλάει ευκαιρίες για λογαριασμό της Μπολόνια, διότι και στο 61ο λεπτό δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από μακρινή απόσταση, με την μπάλα από το τελείωμα του να περνάει για λίγο άουτ.

Η Μπολόνια δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά με αξιώσεις την εστία της Σαχτάρ Ντόνετσκ, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Μπολόνια: Σκορούπσκι, Πος, Μποκεμά, Λουκουμί, Λυκογιάννης (78? Μιράντα), Φαμπιάν (78? Ουρμπάνσκι), Φρόιλερ, Μόρο (65? Πόμπεγκα), Ορσολίνι (65? Ιλινγκ-Τζούνιορ), Εντόι, Κάστρο (65? Νταλίνγκα).

Σαχτάρ: Ρίζνικ, Κονοπλιά (40? Τομπίας), Μποντάρ, Ματβιένκο, Πεδρίνιο, Μπονταρένκο (79? Στεπανένκο), Κριστίβ, Σουντακόφ (79? Κλαουντίνο), Ζουμπκόφ (79? Τραορέ), Εγκουινάλδο, Σικάν (35? Ντα Σίλβα).

Πηγή: sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ