(Ηχητικό) Λεβέντης στο «Ντέρμπι»: «Ψέκασαν 200 άτομα στριμωγμένα σε 50 μέτρα, ποιος έδωσε οδηγία να μείνει χωρίς φρούρηση η βόρεια κερκίδα;»

Δημοσιεύθηκε 18.9.2024
(Ηχητικό) Λεβέντης στο «Ντέρμπι»: «Ψέκασαν 200 άτομα στριμωγμένα σε 50 μέτρα, ποιος έδωσε οδηγία να μείνει χωρίς φρούρηση η βόρεια κερκίδα;»
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, μετά και τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στη Λεμεσό και οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα με τον Απόλλωνα στο «Αλφαμέγα». 

Ο Νικόλας Λεβέντης ήταν καλεσμένος στο «Ντέρμπι» και στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και 97.6.

**Η νέα αθλητική εκπομπή του ΠΟΛΙΤΗ 107.6 & 97.6 με τον Αντρέα Ψάλτη και γκεστ σταρ τον Λούη Πατσαλίδη, καθημερινά μαζί σας από τις 11:00 μέχρι τις 12:00.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά και τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στη Λεμεσό και οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα με τον Απόλλωνα στο «Αλφαμέγα».

Διαβάστε όσα δήλωσε:

«Εδώ και περισσότερες από 48 ώρες έχουμε ακούσει τόσες τοποθετήσεις και ούτε μεταξύ τους δεν συμφωνούν. Κάθε φορά που κάποιος εκπρόσωπος της πολιτείας μιλά λέει και ένα διαφορετικό σενάριο. Υπάρχουν αντιφάσεις στις δημόσιες τοποθετήσεις. Εμείς έχουμε κρατήσει υπεύθυνη στάση σαν ΑΕΛ. Εμείς εστιάζουμε στην αλήθεια. Θα ήταν καλό να δείχνουμε την απαραίτητη σοβαρότητα σε αυτό το ζήτημα. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα για τα όσα έγιναν. Η αστυνομία φέρουν ακέραια την ευθύνη για έλλειψη πλάνου. Εμείς αυτό που περινάμε αυτές τις ημέρες ήταν να αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Την ευθύνη της ΑΕΛ σαν σωματείο την αναλαμβάνουμε εκεί που πρέπει»

«Αφαίθηκε παντελώς απροστάτευτη η είσοδος της κερκίδας. Ποιος έδωσε οδηγία να αποχωρήσουν από την φρούρηση της μοναδικής εισόδου της βόρειας κερκίδας. Όταν έγινε η σύρραξη δεν υπήρχε φρούρηση. Ποιου αξιωματικού ήταν η οδηγία να γίνει χρήση δακρυγόνων χωρίς λόγο. Όταν ψεκάζεις με δακρυγόνο 200 άτομα σε 50 μέτρα διάδρομο, ποια περιμένεις να είναι η αντίδραση αυτών. Τι περίμενε ο συγκεκριμένος αξιωματικός; Δεν έγινε καμία χρήση από τους οπαδούς μας. Οι οπαδοί μας πήγαν ειρηνικά και ξεκίνησε απρόκλητα η χρήση δακρυγόνων»

Στο σημείο εκεί πρέπει να γίνει έλεγχος: «Εκεί γίνεται έλεγχος των εισιτηρίων, όχι σωματικός. Ο σωματικός έλεγχος γίνεται λίγο πριν την είσοδο. Εκεί δεν υπήρχε φρούρηση. Γι αυτό και βλέπουμε το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο κάποιοι εντέχνως έχουν αποκόψει»

«Μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για 800 χούλιγκαν. Πως μπορεί να τσουβαλιάζει όλο τον κόσμο»

Πιο κάτω η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΛ:

ΑΕΛ: «Προκλητικές οι δηλώσεις Λετυμπιώτη, απαίτηση μας η ανάκληση και απολογία»

Για το αν έγινε έλεγχος μετά την έξοδο των οπαδών της ΑΕΛ: «Ο έλεγχος ο δεύτερος δεν έγινε ποτέ. Κάποιοι πίστευαν ότι ο κόσμος της ΑΕΛ δεν θα αποχωρούσε και θα γινόταν εύκολο το έργο τους. Όταν βγήκαν έξω κάποιοι σοκαρίστηκαν. Ακόμα και μέλη του Απόλλωνα. Είναι χαρακτηριστική ατάκα ενός από τους αντιπροέδρους του Απόλλωνα ο οποίος μας είπε σας βγάζω το καπέλο που τους βγάλατε έξω. Τώρα αν θα γίνει έλεγχος είναι άλλη ιστορία. Μείναμε μέχρι εκεί. Ο κόσμος περίμενε να γίνει έλεγχος και δεν ερχόταν κανείς. Πέρασαν 20-25 λεπτά»

«Κάνουμε σκέψεις ακόμα και για δημοσιογραφική διάσκεψη για να μάθει ο κόσμος τι συνέβη. Το θέμα ήταν η λάθος είσοδος των οπαδών της ΑΕΛ η οποία έγινε μετά από λάθος χειρισμούς της αστυνομίας.»

«Εγώ προσωπικά όταν είχα ανέβει στο control room με διαβεβαίωναν πως έγινε εξονυχιστικός έλεγχος σε όλες τις κερκίδες εκτός από της ΑΕΛ. Αυτό έγινε όταν θα αποχωρούσαν οι οπαδοί μας. Όταν άναψαν όλα τα βεγγαλικά από τους οπαδούς του Απόλλωνα τους είπα, αυτός είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος; Αυτό δεν είναι μομφή απέναντι στον Απόλλωνα. Προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έγινε έλεγχος»

Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ