Η εκτόξευση του Πίττα σε έναν χρόνο!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 21.7.2024
Η εκτόξευση του Πίττα σε έναν χρόνο!

Ο Ιωάννης Πίττας έχει... βαλθεί να αποδείξει ότι στην Κύπρο υπάρχει ποδοσφαιρικό ταλέντο! Ο Κύπριος επιθετικός καταφέρνει να εκτοξεύει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Εκεί που το περασμένο καλοκαίρι, όταν αποχαιρετούσε τον Απόλλωνα για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σουηδία και την ΑΪΚ Στοκχόλμης, η χρηματιστηριακή του αξία μόλις που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο, πλέον παρουσιάζει υπερδιπλάσιο νούμερο.

Μέσα σε έναν χρόνο ο Κύπριος επιθετικός από το 1.200.000, στις τελευταίες τιμές που έδωσε το transfermarkt τον περασμένο Ιούνιο δίνεται στα 2.500.000 ευρώ. Αρχικά είχε αυξηθεί το ποσό του κατά 600.000 ευρώ, για να φθάσει πλέον στο μεγαλύτερο ποσό που δίνεται αυτή τη στιγμή από την εν λόγω ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο αριθμό βρίσκεται και ο Στέλιος Ανδρέου που μέχρι πρότινος φιγούραρε μόνος του στην πρωτιά όντας στα 2.000.000. Και ο 22χρονος, ο οποίος διαπρέπει στο Βέλγιο αγωνιζόμενος εδώ και τρία χρόνια στη Σαρλερουά, είδε να αυξάνονται κατά πολύ οι ποδοσφαιρικές μετοχές του, αφού το καλοκαίρι του 2021, όταν έκανε το μεγάλο βήμα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, κοστολογείτο στις 600.000 ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα 2.500.000 που παρουσιάζεται ως χρηματιστηριακή αξία των δυο ποδοσφαιριστών είναι και το μεγαλύτερο ποσό για παίκτη που αγωνίζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο μοναδικός που ισοφαρίζει τους δύο Κύπριους είναι ο Κροάτης τερματοφύλακας της Πάφου, Ίβιτσα Ίβουσιτς.

Τα ποσά που δίνονται από το transfermarkt είναι εντελώς ενδεικτικά και φανερώνουν εν μέρει τη δυναμική του κάθε παίκτη. Στην περίπτωση του Πίττα, πάνω-κάτω είναι και το ποσό που φαίνεται να αξιώνει η ΑΪΚ Στοκχόλμης προκειμένου να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, με τον οποίο διατηρεί συμβόλαιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2025.

Ακούγονται... σειρήνες

Για τον Κύπριο διεθνή είναι έντονη η φημολογία ότι βρίσκεται ενώπιον μιας νέας πρόκλησης της καριέρας του και μάλιστα το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο υπάρχει το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ, ενώ μόλις χθες ρεπορτάζ στη Σουηδία έκαναν λόγο για αρνητική απάντηση της ΑΪΚ σε πρόταση ύψους 1.250.000 ευρώ από τη Μόλντε. Πάντως, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν κρύβει ότι κάποτε θα έρθει το επόμενο βήμα, αλλά δηλώνει απόλυτα προσηλωμένος να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της ΑΪΚ. Μάλιστα, ο Ιωάννης Πίττας δεν μένει στα λόγια, αλλά αποδεικνύει και στην πράξη το πιο πάνω. Έχοντας συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας του βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του. Βρήκε δίχτυα στα τελευταία πέντε παιχνίδια, φθάνοντας τα εννέα στην τρέχουσα σεζόν στη Σουηδία.

4907271559759840 image

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ