Πάλεψε ένα ημίχρονο η Πάφος FC, όμως... υποβαθμίστηκε με βαριά ήττα

Δημοσιεύθηκε 18.7.2024
Πάλεψε ένα ημίχρονο η Πάφος FC, όμως... υποβαθμίστηκε με βαριά ήττα

To 3-0 και η (νέα) γρήγορη κόκκινη κάρτα αποδείχτηκαν καταδικαστικά στην προσπάθεια της Πάφου για να συνεχίσει την πορεία της στο Europa League, χάνοντας και στο στάδιο «Alphamega» με 5-2 από την Έλφσμποργκ. Έτσι, η παφιακή ομάδα θα υποβαθμιστεί στο Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την λιθουανική Ζαλγκίρις.

Οι κυπελλούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα, στο πρώτο τους ευρωπαϊκό αγώνα εντός Κύπρου, και είχαν δοκάρι μόλις στο 5’ με τον Ζάιρο, όμως η επιδίωξη για την μεγάλη ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα έγινε δυσκολότερη με τον διαιτητή – μετά από υπόδειξη του VAR – να αποβάλλει στο 15’ με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κορέια, θεωρώντας εσκεμμένο το πάτημά του πάνω σε αντίπαλο (σ.σ. η Πάφος είχε δεχθεί κόκκινη και στον πρώτο αγώνα, με τον Μελούσο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 57’).

Λίγο αργότερα ήρθε και το άνοιγμα του σκορ από τους φιλοξενούμενους με τον Ούμα να χρίζεται σκόρερ στο 23’, όμως η Πάφος δεν τα έβαλε κάτω και στο 25’, μετά από σέντρα του Μπρούνο ο Χόλμεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, στο πρώτο γκολ για το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο στην Ευρώπη. Η πίεση στη συνέχεια έφερε καρπούς με τον Ντράγκομιρ, με ένα υπέροχο τέρμα στο 43’ να κάνει το 2-1 και να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκοράρει για λογαριασμό της Πάφου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Παρόλα αυτά τα όνειρα για πρόκριση έσβησαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Σουηδούς με δύο γρήγορα τέρματα από τους Μπαϊντού (47’) και Μπάλντουρσον (48’) να παίρνουν ξανά κεφάλι στο σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα (58’) ήρθε και τέταρτο χτύπημα με τον Αμπντουλάι να γράφει το 4-2. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε με την Έλσφμποργκ στο 85’ με τον Α. Ζένελι να κάνει το τελικό 5-2.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κορέια, Γκολντάρ, Ναμ (60′ Νταλίνια), Πηλέας, Ντράγκομιρ, Πελάζιο, Μπρούνο (76’ Τουμάσι), Ζάζα (50′ Ηλία), Τάνκοβιτς (60′ Βαλακάρι), Ζάιρο.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ: Πέτερσον, Χέντλουντ (69′ Κασίμ), Χόλμεν, Χένρικσον, Γιεκμπέ, Κάιμπ (46′ Χουλτ), Ούμα (46′ Μπ. Ζένελι), Μπάλντουρσον, Μπαϊντού (62′ Λάρσον), Α. Ζένελι, Φρικ (57′ Αμπντουλάι).

ΣΚΟΡΕΡ: 25'αυτ. Χόλμεν, 43' Ντράγκομιρ / 22' Ούμα, 47' Μπάιντου, 48' Μπάλντουρσον, 58' Αμπντουλάι, 85' Α. Ζένελι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56' Ναμ / 17' Ούμα, 36' Μπάλντουρσον, 41' Χένρικσον, 56' Κάιμπ

ΚΟΚΚΙΝΗ: 15’ Κορέια (απευθ.)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκαλ Λέιμποβιτς (Ισραήλ)

VAR: Γκαμπριέλ Μπαρ Νατάν (Ισραήλ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ