Ισχυροποιήθηκε το κέντρο με Ρόχντεν

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 11.7.2024
Ισχυροποιήθηκε το κέντρο με Ρόχντεν

Ενισχύεται στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής η ΑΕΚ. Η απόκτηση του διεθνούς Σουηδού κεντρικού χαφ Μάρκους Ρόχντεν έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη προσθήκη του Ισπανού Τζίμι Σουάρεθ, αλλά και στην παρουσία, από την περσινή σεζόν, των Γκουστάβο Λέδες, Μαρκ Ντίμερς, Γιώργου Ναούμ και Μπρούνο Γκάμα, που όλοι μαζί αποτελούν μια αξιόλογη εξάδα μέσων, από τις καλύτερες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Στους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής δεν αναφέρουμε τον Γουίλφριντ Καπτούμ, καθότι οι πληροφορίες τον θέλουν να κουνά μαντήλι από το «ΑΕΚ Αρένα».

Ο Μάρκους Ρόχντεν κουβαλά ένα αξιοπρόσεκτο βιογραφικό, το οποίο καλείται να «εξαργυρώσει» μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Αγωνίζεται, κυρίως, στις θέσεις «8» και «10», ενώ μπορεί να παίξει και δεξί εξτρέμ. Με την απόκτησή του, η ΑΕΚ καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τη φυγή του Πέρε Πονς. Ο 33χρονος Σουηδός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Έλφσμποργκ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2016, πραγματοποιώντας 167 συμμετοχές, με 17 γκολ και 18 ασίστ. Συνέχισε την καριέρα του στην Κροτόνε, όπου έπαιξε για τρία χρόνια, έχοντας συνολικά 97 συμμετοχές, με εφτά γκολ κι έξι ασίστ. Το καλοκαίρι του 2019 πήρε μεταγραφή στη Φροσινόνε, με την οποία κατέγραψε 120 εμφανίσεις και 10 γκολ.

Τη λήξασα περίοδο αγωνιζόταν στην τουρκική Καραγκουρμούκ, έχοντας «γεμάτη» σεζόν με 38 συμμετοχές, τέσσερα γκολ κι έξι ασίστ. Έχει, επίσης 19 συμμετοχές με την Εθνική Σουηδίας, σκοράροντας δύο γκολ. Ο Ρόχντεν είναι ποδοσφαιριστής με υψηλές παραστάσεις, αφού αγωνίστηκε σε προκριματικά του Champions League, σε ομίλους του Europa League και στο πρωτάθλημα της Serie A. Η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τις 750.000 ευρώ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ