Oι αντίπαλοι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς και το σύστημα διεξαγωγής

Δημοσιεύθηκε 7.7.2024
Oι αντίπαλοι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς και το σύστημα διεξαγωγής

Η Ελλάδα κέρδισε την Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ και τσέκαρε το εισιτήριό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 16 χρόνια μετά την παρουσία της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Όταν ολοκληρωθούν και τα άλλα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά σε Βαλένθια, Ρίγα και Σαν Χουάν, θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοποίο με τις δώδεκα ομάδες που θα βρεθούν στη Γαλλία.

Οι δώδεκα αυτές χώρες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους (σσ. η κλήρωση είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου). Από κάθε όμιλο προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι. Στη συνέχεια, αυτές οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα "γκρουπ δυναμικότητας" ανάλογα με την απόδοσή τους και το ρεκόρ τους στη φάση των ομίλων, προκειμένου μετά να γίνει κλήρωση για να προκύψουν τα ζευγάρια που θα μονομαχήσουν στα προημιτελικά.

Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ θα παίξουν με εκείνες του τέταρτου, ενώ το δεύτερο γκρουπ θα διασταυρωθεί με το τρίτο. Εδώ πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση, δεν μπορούν να κληρωθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά.

Να θυμίσουμε ότι η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στη Λιλ και συγκεκριμένα στο Pierre Mauroy Stadium, ενώ τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός θα λάβουν χώρα στο Παρίσι, δηλαδή στην Accor Arena.

Οι όμιλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Group A

Αυστραλία

Ελλάδα

Καναδάς

Ισπανία

Group B

Γαλλία

Γερμανία

Ιαπωνία

Λετονία ή Βραζιλία

Group C

Σερβία

Νότιο Σουδάν

Νικητής του Προολυμπιακού στο Σαν Χουάν (Λιθουανία ή Πουέρτο Ρίκο)

ΗΠΑ

Πηγή: sport24.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ