Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα δεν αισθάνομαι σαν να έχω πάει στο εξωτερικό»

Δημοσιεύθηκε 23.6.2024
Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα δεν αισθάνομαι σαν να έχω πάει στο εξωτερικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε σε μέσο της πατρίδας του και τόνισε πως στην Ελλάδα δεν του φαίνεται σαν να βρίσκεται μακριά από την χώρα του ενώ αναφέρθηκε και στους ανθρώπους που βρήκε στο κλαμπ του Πειραιά χαρακτηρίζοντάς τους έξυπνους.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε συνέντευξη στο βασκικό μέσο «Eitb media» μιλώντας εκεί για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, το πόσο βοήθησε το γεγονός πως μιλούσαν αρκετοί ισπανικά στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» ενώ σχολίασε και το νοητικό επίπεδο των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και τον στόχο του πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε εκεί:

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα:

«Μου άρεσε η εμπειρία στην Ελλάδα, ένα νέο πρωτάθλημα, μία νέα κουλτούρα και φυσικά η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ομάδας. Στην αρχή φοβόμουν, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Ισπανία και δεν ήξερα τι θα έβρισκα. Όλα όμως πήγαν πολύ καλά. Από την αρχή μας βοήθησαν τα αποτελέσματα κι ο κόσμος κατάλαβε τι ζητούσαμε. Επίσης είμαστε πολύ τυχεροί και με τη γλώσσα, αφού είναι πολλοί που μιλάνε ισπανικά. Περισσότερα από τα 3/4 των ποδοσφαιριστών μιλούν ισπανικά, οπότε αυτό το γεγονός μας βοήθησε αρκετά».

Για την σημασία της γλώσσας στα αποδυτήρια:

«Η γλώσσα είναι σημαντική γιατί στο τέλος πρέπει να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον όταν μιλάμε, αλλά οι χειρονομίες είναι επίσης σημαντικές. Υπάρχουν φορές που κάνοντας μία χειρονομία ή με μία γκριμάτσα, σε καταλάβουν καλύτερα απ' ότι να μιλάς. Αυτή είναι η αίσθηση μου λοιπόν και θεωρώ ότι έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές Ελλάδας και Ισπανίας:

«Δεν μου φαίνεται πως έχω πάει στο εξωτερικό ή κάπου αλλού. Το στυλ δηλαδή είναι σαν να είμαι στο σπίτι μου, με αυτή την έννοια».

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν:

«Στόχος σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος ξεκινάμε από την αρχή. Εδώ και λίγες μέρες έχουμε κάνουμε ανανεώσεις με ποδοσφαιριστές που θέλουμε να συνεχίσουν μαζί μας».

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ