Δεν… λύγισε η Ομόνοια, ο Κουλιμπαλί «ντύθηκε» επιθετικός και πειστική επιστροφή στις νίκες

Δημοσιεύθηκε 9:00 μμ Ενημερώθηκε 9:03 μμ
Δεν… λύγισε η Ομόνοια, ο Κουλιμπαλί «ντύθηκε» επιθετικός και πειστική επιστροφή στις νίκες

Παρόλο που η ΑΕΛ σκόραρε στο 8ο λεπτό, «παγώνοντας» κατά κάποιο τρόπο το ΓΣΠ, η Ομόνοια ήταν καταιγιστική και επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Και το έπραξε με πειστικό τρόπο αφού είχε πολύ καλή παρουσία, υποχρεώνοντας τη Λεμεσιανή ομάδα σε παθητικό ρόλο. Άλλωστε οι 23 τελικές, εκ των οποίων οι 14 (!) στον στόχο τα λένε όλα, με τον Μπράγκα να είναι ανίκητος αλλά δεν μπορούσε να τα πιάσει και όλα.

Οι πράσινοι ανέβηκαν έτσι στην κορυφή, παρέα με την Πάφο και έδειξε ξανά το… ευρωπαϊκό της πρόσωπο. Πάει έτσι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο πρώτο ματς της League Phase του Conference απέναντι στη Βικινγκούρ.

Σε μία αναμέτρηση που ο Σενού Κουλιμπαλί «ντύθηκε» επιθετικός και με δύο γκολ ολοκλήρωσε την ανατροπή που ξεκίνησε από τα πόδια του Κακουλλή στο 44΄. Ο Αφρικανός στο 51΄ μετά από ασίστ του Νικόλα Παναγιώτου έσπρωξε την μπάλα στο πλεκτό του Μπράγκα ενώ στο 65΄ έπειτα από φάουλ του Σίμιτς, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η ΑΕΛ δεν αντίδρασε ποτέ, η Ομόνοια απώλεσε και άλλες ευκαιρίες αλλά το 3-1 δεν άλλαξε. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κέτσκες σε μαρκάρισμα στον Κακουλλή, όντας τελευταίος παίκτης. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς, έχοντας κερδίσει 16 κόρνερ έναντι ενός της ΑΕΛ, κάτι που έδειξε την απόλυτη πράσινη κυριαρχία.

Για την ΑΕΛ, μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να κατακυρώσει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, στους γαλάζιους, είναι ουσιαστικά η τρίτη σερί ήττα και σαφώς άρχισαν να μαζεύονται… σύννεφα. Φυσικά, στη Λεμεσιανή ομάδα θα διεκδικήσουν μέσω του εφετείου, τις πιθανότητες που έχουν για να αλλάξει η απόφαση του αθλητικού δικαστή. Όμως η παρουσία της ήταν κακή και ας άρχισε ιδανικά την αναμέτρηση. Ουσιαστικά ο μόνος που… διασώθηκε ήταν ο Μπράγκα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

- Τέλος αγώνα

90-2΄ - Γυριστό από τον Παναγιώτου, ο Μπράγκα εκτοξεύεται και διώχνει σε κόρνερ.

80΄- Κόκκινη κάρτα στον Κέτσκες: Ο αμυντικός της ΑΕΛ ανατρέπει τον Κακουλλή λίγο πριν τεθεί απέναντι στον Μπράγκα. Η απόφαση του Αθανασίου επικυρώνεται και από το VAR.

75΄- Ο Κούσουλος με σέντρα έβγαλε μόνο τον Κακουλλή που έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μπράγκα του είπε ξανά όχι.

72΄- Ο Λοΐζου με δυνατό σουτ από αριστερά υποχρεώνει τον Μπράγκα σε νέα απόκρουση.

65΄- ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Ο Κουλιμπαλί με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σίμιτς, δίνει αέρα δύο τερμάτων στους πράσινους.

61΄- Δοκάρι για την Ομόνοια με τον Σίμιτς, μετά από μπαλιά του Εβάντρο.

57΄- O Μάμας με σουτ εκτός περιοχής αναγκάζει τον Φαμπιάνο σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

51΄- ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Ο Παναγιώτου από αριστερά πάσαρε στον Κουλιμπαλί που κάνει την ανατροπή για τους πράσινους. Διαρτυρήθκαν στην ΑΕΛ για φάουλ, ωστόσο το VAR επικύρωσε το γκολ.

49΄- Εκπληκτική ενέργεια από τον Λοΐζου, έφθασε απέναντι από τον Μπράγκα, το πλασέ του ωστόσο πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

47΄- Ο Μπράγκα μάζεψε εύκολα το πλασέ του Λοΐζου.

- Ξεκίνησε το β΄ μέρος

- Τέλος α΄ ημιχρόνου

45+3΄- Από εκτέλεση φάουλ του Εβάντρο, ο Μάριτς πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

44΄- ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Η υπεροχή της Ομόνοιας εξαργυρώνεται. Κάθετη μπαλιά του Εβάντρο στον Κακουλλή, ο οποίος με αριστερό πλασέ, νίκησε για πρώτη φορά τον Μπράγκα. Η φάση ελέχθηκε και από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά.

38΄- Σε πλεονεκτική θέση ο Κακουλλής μετά από νέα πάσα του Χαμάς, δεν βρίσκει σωστά την μπάλα που πήγε εύκολα στα χέρια του Μπράγκα.

33΄- Νέα τρομερή απόκρουση από τον Μπράγκα που είπε όχι στον Κακουλλή που επιχείρησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

27΄- Ο Μπράγκα αρνείται ξανά το γκολ στον Σεμέδο, σε σουτ μέσα από την περιοχή. Έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο της ΑΕΛ.

16΄- Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να λέει όχι στον Σεμέδο από πολύ κοντά.

15΄- Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια, μετά από σέντρα του Σεμέδο, ο Μπράγκα λέει όχι με υπερένταση στην κεφαλιά του Κακουλλή.

14΄- Λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο το σουτ από τον Λεσοβόι.

8΄- ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ: Ο Σινγκ πήρε την μπάλα από το κέντρο, προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό βολέ νίκησε τον Φαμπιάνο, ανοίγοντας το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους.

7΄- Ο Εράκοβιτς με σουτ στο ύψος της επανορθωτικής, απειλεί για πρώτη φορά, ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

- Σέντρα στο ΓΣΠ

ΟΜΟΝΟΙΑ:Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (63΄ Κούσουλος), Εβάντρο (63΄ Αλιούμ), Σεμέδο (31΄ Λοΐζου), Σίμιτς (84΄ Ατζίλι), Κακουλλής (84΄ Χαραλάμπους).

ΑΕΛ: Μπράγκα, Φραντζής, Ουεντραόγκο, Ιμανισίμγουε, Κέτσκες, Μεγιάδο, Άβραχαμ (46΄ Μάμας), Μακρής (58΄ Τοκού), Σινγκ (58΄ Ζαχαρίου), Λεσοβόι (82΄ Στόλνικ), Ρομπέρτα.

ΣΚΟΡΕΡ: 44΄ Κακουλλής, 51΄, 65΄ Κουλιμπαλί / 8΄ Σινγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11΄ Εβάντρο / 25΄ Φραντζής, 64΄ Μεγιάδο

KOKKINH: 80΄ Κέτσκες (απευθείας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανασίου Κυριάκος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Δημήτρης Σολωμού

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΒΙΝΤΕΟ: Το πέρασμα της ΑΕΚ από το «Αμμόχωστος»

ΒΙΝΤΕΟ: Το πέρασμα της ΑΕΚ από το «Αμμόχωστος»

ΒΙΝΤΕΟ: Το πέρασμα της ΑΕΚ από το «Αμμόχωστος»

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Η επιστροφή με στιλ της Ομόνοιας και το διπλό ηρεμίας της ΑΕΚ

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Η επιστροφή με στιλ της Ομόνοιας και το διπλό ηρεμίας της ΑΕΚ

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Η επιστροφή με στιλ της Ομόνοιας και το διπλό ηρεμίας της ΑΕΚ

ΒΙΝΤΕΟ: Τα τέσσερα γκολ στο ΓΣΠ και πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες

ΒΙΝΤΕΟ: Τα τέσσερα γκολ στο ΓΣΠ και πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες

ΒΙΝΤΕΟ: Τα τέσσερα γκολ στο ΓΣΠ και πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες

Μίλησε για τον τραυματισμό του Σεμέδο ο Νταμπράουσκας

Μίλησε για τον τραυματισμό του Σεμέδο ο Νταμπράουσκας

Μίλησε για τον τραυματισμό του Σεμέδο ο Νταμπράουσκας