Η «previa» της Αργεντινής πριν από τη σέντρα του Copa America

Δημοσιεύθηκε 20.6.2024
Η «previa» της Αργεντινής πριν από τη σέντρα του Copa America

Το Copa America μετράει αντίστροφα για την πρώτη σέντρα (21/06), με την Αργεντινή να ρίχνεται στη μάχη για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της στο τουρνουά.

Η Εθνική Αργεντινής θα είναι αυτή που θα δώσει την έναρξη στο Copa America, το οποίο θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Η «Αλμπισελέστε» θα αναμετρηθεί με τον Καναδά στην πρεμιέρα του τουρνουά, στο Mercedes-Benz Stadium, στην Ατλάντα.

Οι στόχοι του Σκαλόνι

Ο στόχος της Αργεντινής σε αυτό το τουρνουά είναι, δίχως αμφιβολία, η κατάκτηση του τροπαίου. Ο Σκαλόνι θα βρεθεί αντιμέτωπος στη τέταρτη του ως προπονητής της Αργεντινής, έχοντας κατακτήσει 2 από τις 3 που συμμετείχε (Copa America 2021, Μουντιάλ 2022, ενώ σημείωσε και μια τρίτη θέση στο Copa America το 2019 και νίκησε το Finalissima εναντίον της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2022 στο Γουέμπλει).

Ως κάτοχος των προαναφερόμενων τίτλων, είναι εμφανές ότι η εθνική με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι θα έχει ρόλο του φαβορί και σε αυτή την διοργάνωση. Ο 46χρονος προπονητής από το Πουχάτο τελείωσε την ξηρασία τίτλων της Αλμπισελέστε από το 1993 μέχρι το 2021 και σίγουρα θα θελήσει να γράψει ένα ακόμα λαμπρό κεφάλαιο στις σελίδες της ιστορίας της Εθνικής Αργεντινής.

Η Αργεντίνικη παρουσία στο Deep South

Οι φίλαθλοι της Αργεντινής χαρακτηρίζονται για το πάθος τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την παρουσία τους στην πρωτεύουσα της Τζόρτζια. Ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Δομίνγκεζ, ανακοίνωσε ότι το γήπεδο της Ατλάντα Γιουνάιτεντ, με 71.000 χωρητικότητά, θα γίνει sold out. Σύμφωνα με Μέσα από την Λατινική Αμερική, 40.000 από αυτούς θα είναι οπαδοί της… Σκαλονέτα, με τους περισσοτέρους να έρχονται από Αργεντινή, αλλά και με σημαντική παρουσία από Αργεντινούς που μένουνε μόνιμα στην ΗΠΑ.

Με αυτόν τον τρόπο, το downtown της Ατλάντα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα ως «Little Argentina», καθώς έχει… πλημμυριστεί από τους φανατικούς της Αλμπισελέστε, μετατρέποντας την πόλη σε μια προέκταση του Μπουένος Άιρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως μέρος του πρωτοκόλλου ασφάλειας, απαγορεύτηκε η είσοδος 12.000 Αργεντινών Ultras, ή αλλιώς “Barras Bravas”.

Πως έρχεται η Αργεντινή ενόψει του Copa America

Από την βραδιά της 18ης Δεκέμβριου του 2022 μέχρι και σήμερα, η Εθνική Αργεντινής έχει παίξει 14 αγώνες (8 φιλικά, 6 για τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ), στα οποία έχει νικήσει 13 και έχει χάσει 1, εναντίον της Ουρουγουάης στο «Μπομπονέρα». Από τις 13 νίκες η πιο αξιοσημείωτη είναι αυτή εναντίον της Βραζιλίας στο μυθικό Μαρακανά, καθώς έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που έχει νικήσει την «Σελεσάο» σε προκριματικό αγώνα στην Βραζιλία.

Η πιθανή 11αδα

Σύμφωνα με το TyC Sports, η πιθανή ενδεκάδα που θα παρουσιάσει ο Σκαλόνι είναι οι εξής: Ντίμπου Μαρτίνεζ; Μολίνα, Ρομέρο, Λισάντρο Μαρτίνεζ, Ταγλιαφίκο; Ντε Πολ, Παρέδες, Μακ Άλιστερ; Μέσι, Άλβαρεζ, Ντι Μαρία

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ