Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Δημοσιεύθηκε 20.6.2024
Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Η δημοσίευση συνιστά πληρωμένη διαφήμιση εκ μέρους και για λογαριασμό της Novibet

Το ποδόσφαιρο δικαιολογημένα θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ με αμέτρητους πιστούς οπαδούς σε κάθε σημείο του πλανήτη. Εκατοντάδες αναμετρήσεις διεξάγονται καθημερινά και προσφέρονται για στοίχημα σε νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες όπως η Novibet. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ωστόσο στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί όπου η ψαλίδα των φαβορί κλείνει σημαντικά και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Τις σημαντικότερες από αυτές θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε συνοπτικά στην συνέχεια του άρθρου μας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου

Δεν μπορεί να είσαι φίλος του ποδοσφαίρου και το άκουσμα του συγκεκριμένου ζευγαριού να μην σου φέρνει στη μνήμη την επική ανατροπή στον τελικό του Champions League το 1999. Στο Καμπ Νου της Βαρκελώνης διεξάγεται ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες εκείνη την περίοδο στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι Βαυαροί ξεκινούν ιδανικά το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ στο 6ο μόλις λεπτό. Συνεχίζουν να σφυροκοπούν την άμυνα της Γιουνάιτεντ που έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό αήττητη. Ο Σμάιχελ βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα και κρατάει ζωντανούς τους κόκκινους διάβολους. Η έμπνευση του Φέργκιουσον να περάσει στο παιχνίδι τους Σέριγχαμ και Σόλσκιερ ως αλλαγές θα αποδειχθεί χρυσάφι. Ο Άγγλος με σουτ φέρνει το παιχνίδι στο 1-1 στο 91ο λεπτό. Όλα δείχνουν πως το παιχνίδι θα πάει στην παράταση. Η απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών της Μπάγερν είναι εμφανής. Ο Σόλσκιερ όμως είχε αφήσει το καλύτερο για το τέλος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Νορβηγός πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καν. Το 0-1 μετατρέπεται σε 3 λεπτά σε 2-1 χαρίζοντας το τρόπαιο στην αγγλική ομάδα. Η κορυφαία ανατροπή ίσως στην ιστορία του Champions League.

Μίλαν – Λίβερπουλ

Ένας ακόμα τελικός που πέρασε στην ιστορία της διοργάνωσης ως μία επική επιστροφή για τη Λίβερπουλ. Ο συγκεκριμένος τελικός έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη το 2005. Η Μίλαν μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και καταφέρνει να προηγηθεί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 3-0 χάρη στα γκολ των Μαλντίνι και Κρέσπο (2). Όλα έδειχναν τυπική διαδικασία για τους παίκτες της Μίλαν. Οι Reds όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Πέτυχαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι με τα γκολ των Τζέραρντ, Σμίτσερ και Αλόνσο μέχρι το 60ο λεπτό. Έξι λεπτά ήταν αρκετά για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ο τελικός κρίθηκε στην παράταση όπου η Λίβερπουλ όχι μόνο επέστρεψε από το 3-0 αλλά κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στα προγνωστικά.

Λα Κορούνια – Μίλαν

Η Μίλαν θα αποτελέσει το θύμα σε μία ακόμα επική ανατροπή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει καταφέρει να κερδίσει με 4-1 τη Λα Κορούνια στο Μιλάνο και ταξιδεύει στη Γαλικία για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004. Το παιχνίδι μετατρέπεται σε βατερλώ για τους Μιλανέζους που θα χάσουν με 4-0 και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επική ανατροπή για μία Λα Κορούνια που είχε εξαιρετική πορεία εκείνη τη σεζόν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης

Μία αναμέτρηση που κράτησε καθηλωμένους τους θεατές μέχρι το φινάλε του παρά το γεγονός πως η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί από πολύ νωρίς. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει δυνατά στο ματς και με σούπερ Ρονάλντο στο ρόστερ της καταφέρνει να προηγηθεί με 0-3. Όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει σε εκείνο το σημείο. Όχι όμως για τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τα γκολ των Φαν Νίστελροϊ, Μπέκαμ (2) και Ελγκέρα (αυτογκόλ) παίρνει μία νίκη γοήτρου και γράφεται με μεγάλα γράμματα στον κατάλογο των επικών ανατροπών του Champions League.

Η NOVIBET ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΛΑΣΗΣ Β' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ. | Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς| ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. | www.safergambling.gov.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ