Κολύμβηση: Σε ρυθμούς Μεσογειακού Κυπέλλου

Δημοσιεύθηκε 13.6.2024
Κολύμβηση: Σε ρυθμούς Μεσογειακού Κυπέλλου

Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση, από τις μεγαλύτερες που έχουν διεξαχθεί ποτέ στη χώρα μας στην κολύμβηση ανοίγει αύριο (14/06) αυλαία. Το Μεσογειακό Κύπελλο Νέων, στο οποίο συμμετέχουν 20 χώρες αριθμός ρεκόρ, με 312 αθλητές και συνοδούς αρχίζει την Παρασκευή στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυρακή16 του μήνα.

Η διοργάνωση αφορά αγόρια 15-16 χρονών και κορίτσια 14-15 χρονών και οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Αλβανία (5), Ανδόρα (4), Βέλγιο (22), Βόρειος Μακεδονία (8), Βοσνία Ερζεγοβίνη (11), Βουλγαρία (5), Γαλλία (32), Ελλάδα (26), Ισπανία (20), Ισραήλ (20), Ιταλία (40), Μάλτα (8), Μαρόκο (4), Μονακό (12), Πορτογαλία (11), Σερβία (10), Σλοβενία (7), Τουρκία (39), Τυνησία (2) και φυσικά η Κύπρος (26). Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, από τη μεριά της δηλώνει έτοιμη να αντεπεξέλθει και να φέρει την αποστολή της σε πέρας, σε μιαν ακόμα διοργάνωση με ψηλό βαθμό δυσκολίας και μεγάλων απαιτήσεων. Άλλωστε η εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η διεθνής Ομοσπονδία στην Κύπρο σε «απαιτητικές» διοργανώσεις, αποτελεί άλλη μιαν απόδειξη για το λόγο που ανατέθηκε το Μεσογειακό Κύπελλο στην Κύπρο.

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν 22 αθλητές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν είναι: Χριστοφή Θεόδωρος Κορνήλιος, Καραολής Ανδρέας, Ανδρέου Βίκτωρας, Λυτρίδης Φίλιππος, Ιωαννίδης Πέτρος, Καδής Παναγιώτης, Καρυπίδης Αλέξανδρος, Κουτσιουπής Στυλιανός, Ανδρέου Ανδρέας, Χαλβατζής Γουέητ Βασίλης, Παναγιώτου Δημήτρης, Δημήτριου Γιώργος, Γιάγκου Αθηνά, Παναγιώτου Ειρήνη, Τζιοβάννη Νικολέττα, Κέρμανου Μαρία, Δημητρίου Άρτεμις, Ευέλθεντος Ελένη, Δημητρίου Μαρία, Κουρρά Δέσποινα, Καψάλη Ελένη, Πετρίδου Γεωργία. Γενικός υπεύθυνος της ομάδας έχει οριστεί ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τζιλιβάκης, ενώ την αποστολή συμπληρώνουν οι προπονητές Ηλίας Φιλόπουλος, Γιάννης Χριστοφή και Γιώργος Μυλωνάς.

Την παρουσία του στους αγώνες θα δώσει και ο γραμματέας της European Aquatics και πρόεδρος της COMEN Noam Zwi. Με την ευκαιρία της διοργάνωσης, τόσο ο Πρόεδρος της COMEN, όσο και ο Γραμματέας της και πρόεδρος της ΚΟΕΚ Αλέξανδρος Χριστοφόρου, θα παρακαθίσουν σε συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των χωρών, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και την αναβάθμιση της COMEN. Παρατηρητής των αγώνων έχει οριστεί ο Σέρβος Boris Drobac.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι ο ΚΟΑ και η ΟΠΑΠ Κύπρου. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα με την παρέλαση των ομάδων και την κήρυξη των αγώνων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή (10:00): 100μ. ελεύθερο, 400μ. μικτή, 4Χ50μ. μικτή μικτό. Απόγευμα (18:00): 200μ. ύπτιο, 400μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο. Σάββατο (10:00): 50μ. ελεύθερο, 100μ. πρόσθιο, 100μ. πεταλούδα, 4Χ200μ. ελεύθερο. Απόγευμα (18:00): 800μ. ελεύθερο κοριτσιών, 200μ. πρόσθιο, 100μ. ύπτιο, 4Χ100μ. μικτή. Κυριακή (10:00): 200μ. πεταλούδα, 200μ. ελεύθερο, 4Χ50μ. ελεύθερο μικτό. Απόγευμα (18:00): 1500μ. ελεύθερο αγοριών, 200μ. μικτή, 4Χ100μ. ελεύθερο μικτό.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ