Επιστολή Πουλλαΐδη με μηνύματα SOS αλλά και ενότητας: «Μοναδική μου έγνοια είναι η προστασία του συλλόγου μας»

Δημοσιεύθηκε 29.5.2024
Επιστολή Πουλλαΐδη με μηνύματα SOS αλλά και ενότητας: «Μοναδική μου έγνοια είναι η προστασία του συλλόγου μας»

Σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα της Ανόρθωσης στέλνει μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης Χρήστος Πουλλαΐδης με ανοικτή επιστολή.

Σε αυτή, ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης των κυανολεύκων σημειώνει πως πρέπει να αποτραπεί «η συνέχιση μιας αλληλουχίας γεγονότων που δυνατόν να οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια την Ανόρθωση μας. «Αγαπητοί, οδηγούμαστε στην καταστροφή!» σημειώνει αρχικά, στέλνοντας σήμα κινδύνου ενώ παράλληλα τονίζει πως επιβάλλεται η ενότητα.

Τονίζει καταληκτικά: «Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να σταθούμε, όχι ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο; Να αφήσουμε κατά μέρος όσα ίσως μας χωρίζουν και να απομονώσουμε όσους μας διασπούν και ίσως εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα και δική τους προβολή; Όλοι μαζί, ενωμένοι, αγαπημένοι».

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς Πρόεδρο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Μέλη Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου «Ανόρθωσις» Αμμοχώστου

Κύριε Πρόεδρε, φίλες και φίλοι Ανορθωσιάτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας αυτή την ιστορική μέρα παρακολουθώντας με έντονη ανησυχία τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα μας. Οφείλουμε, όλοι μαζί, να αποτρέψουμε τη συνέχιση μιας αλληλουχίας γεγονότων που δυνατόν να οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια την Ανόρθωση μας. Αγαπητοί, οδηγούμαστε στην καταστροφή!

Μετά τη Γενική Συνέλευση στις 27 Μαΐου 2024 και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαστρεβλώσεων που ίσως έγιναν σκοπίμως από μια μικρή μερίδα, ξεκαθαρίζω ότι με τη συμφωνία μας:

  1. Παραδίδουμε στον Σύλλογο όλες τις μετοχές που έχουμε ως οικογένεια στην ποδοσφαιρική Ανόρθωση, έναντι τιμήματος ενός ευρώ.
  2. Χαρίζουμε οτιδήποτε εμφανίζεται στα βιβλία και τους λογαριασμούς της Ανόρθωσης ως χρωστούμενο προς την οικογένειά μας. Είτε είναι από το Σωματείο, είτε από την εταιρεία. Ουδέποτε πήραμε ένα σεντ, ούτε θέλουμε να πάρουμε στο μέλλον. Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά τα €8.200.000 (οκτώ εκατομμύρια, διακόσιες χιλιάδες ευρώ) και το οποίο συμπεριλαμβάνει και το ποσό που δόθηκε από την οικογένεια μας πρόσφατα για να περάσουμε τα Κριτήρια Μαρτίου 2024.
  3. Προσωπικά, όχι απλά δεν έχω καμία ένσταση αλλά απαιτώ να γίνει ανεξάρτητος έλεγχος σε όλα τα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας ξεκινώντας από τις δυο σύντομες περιόδους που ήμουνα στην προεδρία. Και να βγει πόρισμα και να δοθεί με διαφάνεια στον κόσμο για να ξέρουν οι Ανορθωσιάτες ο καθένας μας τι παρέλαβε και τι παρέδωσε και εάν ζήμιωσε την ομάδα και πόσα έβαλε ο καθένας και το ΔΣ του.
  4. Σε ότι αφορά τη διάρκεια της νέας συμφωνίας διαχείρισης, προτείνω όπως αυτή είναι δεκαετής. Από τη μια για να είναι δίκαιο προς αυτούς που αγόρασαν είτε συνήθεις μετοχές είτε «Champion Shares» που δεν είναι βέβαια επενδυτές αλλά Ανορθωσιάτες που ήθελαν να προσφέρουν στην Ανόρθωση σε μια δύσκολη στιγμή και από την άλλη για να υπάρχει η ευχέρεια στα χρόνια που έρχονται να εξευρεθεί επενδυτής ή επενδυτές για την εταιρεία. Επενδυτές τους οποίους βέβαια ουδέποτε ζητήσαμε να εγκρίνουμε εμείς όπως παρουσιάζεται, αλλά η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Εάν είτε τώρα, είτε στο μέλλον, αποφασίσουν Σύλλογος και Εταιρεία (της οποίας μεγαλομέτοχος θα είναι πλέον ο Σύλλογος) να μειώσουν ή αυξήσουν την χρονική διάρκεια, είναι στη δική τους ευχέρεια, δική τους απόφαση.
  5. Όσον αφορά το περιεχόμενο της νέας Συμφωνίας Διαχείρισης, η μοναδική εισήγηση που έχω και πάλι, είναι όπως αυτή έχει τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη επιλογών που μας οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα όπως αυτά που ζούμε σήμερα. Και πάλι, αυτό είναι στην ευχέρεια του Συλλόγου. Δηλαδή, να υπάρχει χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και επαγγελματισμός.
  6. Εάν εγείρονται ενστάσεις για την διατήρηση της ιδιοκτησίας των «Champion Shares», τότε δηλώνουμε ότι θα προστεθεί στη συμφωνία όρος ότι δωρίζουμε στον Σύλλογο και όλες τις μετοχές «Champion Shares» τις οποίες είχαμε αγοράσει έναντι €2.960.000 (δύο εκατομμυρίων εννιακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ). Εάν και εφόσον αυτές οι μετοχές έχουν κέρδη σε ενδεχόμενη μας συμμετοχή σε ομίλους, αυτά να πάνε στον Σύλλογο.

Με κάθε εντιμότητα, σας αναφέρω ότι μοναδική μου έγνοια είναι η προστασία του Συλλόγου μας. Η οικογένειά μας, έζησε πολλά και δύσκολα χρόνια μακριά από τον τόπο μας και ήρθαμε ξανά εδώ, στην Κύπρο, με μόνο σκοπό να προσφέρουμε.

Κάθε φορά που η Ανόρθωσις μας, μας ζητούσε να συνδράμουμε, ποτέ δεν ρωτήσαμε «πως» και «γιατί», παρά το πράτταμε άμεσα. Σε όλα τα Συμβούλια δώσαμε λεφτά από το 2012 και μετά. Είτε ήταν στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης πριν καν αναμιχθούμε στα διοικητικά, είτε μετά τις δεκάδες προσφυγές του 2013, είτε μετά τα γνωστά γεγονότα του 2019 όταν μας ζητήθηκε να επανέλθουμε, είτε στην περίοδο του κορωνοϊού, είτε ξανά σήμερα για να περάσουμε τα Κριτήρια. Δεν πέρασε ούτε και μία διοίκηση τα τελευταία χρόνια που να μην είχε την οικονομική μας αρωγή.

Αγαπητοί Φίλοι,

Είμαστε όλοι Ανορθωσιάτες. Μας ενώνει όλους η κοινή αγάπη για την Ανόρθωση μας, για την Αμμόχωστο μας! Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να σταθούμε, όχι ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο; Να αφήσουμε κατά μέρος όσα ίσως μας χωρίζουν και να απομονώσουμε όσους μας διασπούν και ίσως εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα και δική τους προβολή; Όλοι μαζί, ενωμένοι, αγαπημένοι. Για τον Σύλλογο μας, για την Πόλη μας, για τα παιδιά μας… Οφείλουμε να δώσουμε παράδειγμα στις επόμενες γενιές».

Με τιμή,

Χρήστος Α. Πουλλαΐδης

Εκ Βατυλής Αμμοχώστου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ