Τα διλήμματα του Μπεν Σιμόν

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 10.5.2024
Τα διλήμματα του Μπεν Σιμόν

Στη μεσοεπιθετική γραμμή εντοπίζονται τα όποια διλήμματα του Ραν Μπεν Σιμόν ενόψει του αυριανού «τελικού» με τον ΑΠΟΕΛ, που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή. Μπορεί στη μεσοαμυντική γραμμή λίγο – πολύ να θεωρούνται σίγουροι οι ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν τον μεγάλο αγώνα, μεσοεπιθετικά ωστόσο υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά, κυρίως για τις θέσεις «9» και «10», δηλαδή για τον καθαρόαιμο φορ και για τον παίκτη που θα κινείται πίσω απ’ αυτόν, σε ρόλο οργανωτή.

Οι Λόπεζ, Γκάμα, Σολ και Ντίμερς είναι οι ποδοσφαιριστές που ερίζουν για τις δύο συγκεκριμένες θέσεις, εφόσον θεωρήσουμε δεδομένο ότι οι Τόνγκια και Φαράζ θα κινούνται στις πτέρυγες της επίθεσης. Στα εννέα προηγούμενα παιχνίδια των πλέι οφ, ο Ισραηλινός κόουτς μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους τέσσερις υπό αναφορά μεσοεπιθετικούς, με τους Γκάμα και Λόπεζ όμως να αγωνίζονται βασικοί στους πλείστους αγώνες.

Ο Λόπεζ ξεκίνησε βασικός σε οκτώ αναμετρήσεις και μία φορά αγωνίστηκε ως αλλαγή, ενώ ο Γκάμα φόρεσε φανέλα βασικού σε εφτά αγώνες και πέρασε ως αλλαγή σε άλλα δύο παιχνίδια. Αντίθετα, μόνο σε τρία παιχνίδια ξεκίνησε βασικός ο Σολ, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ, και πέρασε αλλαγή σε άλλα πέντε. Σε τρεις αγώνες ήταν βασικός και ο Ντίμερς, ο οποίος έπαιξε αλλαγή σε τρεις αναμετρήσεις. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Πίριτς θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, οι Ντιουνκού και Γκαρσία (οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει με την ΑΕΚ για νέο διετές συμβόλαιο) θα παίξουν στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θ’ απαρτίζουν οι Μιλίσεβιτς και Ρομπέρζ. Οι Λέδεζ και Πονς έχουν «καπαρωμένες» τις δύο θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Πρώτος σκόρερ ο Τόνγκια!

Στις εννέα αγωνιστικές των πλέι οφ που έχουμε διανύσει, η ΑΕΚ είχε έξι διαφορετικούς σκόρερ, ενώ πανηγύρισε κι ένα αυτογκόλ (Κβίντα στην εντός έδρας τριάρα επί της Πάφος F.C.). Μέχρι στιγμής ο Τόνγκια είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του, έχοντας σκοράρει από μία φορά σε βάρος του Άρη, της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ. Δεύτερος σκόρερ των κιτρινοπράσινων στα πλέι οφ είναι ο Λόπεζ με τρία γκολ, τα δύο εναντίον της Ομόνοιας (σε ΓΣΠ και Αρένα) κι ένα σε βάρος της Ανόρθωσης. Οι υπόλοιποι σκόρερ είναι οι Φαράζ, Σολ, Πονς και Μιλίσεβιτς.

Δεύτερη φορά ο... καλύτερος

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου, ο Ραν Μπεν Σιμόν αναδείχθηκε «Προπονητής του Μήνα» για τον Απρίλιο, μέσα από τις ψήφους των 14 προπονητών του πρωταθλήματος Cyta A’ Κατηγορίας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ισραηλινός κερδίζει τη διάκριση, αφού είχε πάρει τις περισσότερους ψήφους και τον Ιανουάριο. Έτσι, ισοφάρισε τους Ρικάρντο Σα Πίντο του ΑΠΟΕΛ και τον πρώην τεχνικό του Εθνικού, Μαρίνο Σατσιά, που επίσης κέρδισαν δυο φορές το εν λόγω έπαθλο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ