Πρωταθλήτρια στην περιφέρειά της η Αιμιλία Κολοκοτρώνη!

Δημοσιεύθηκε 5.5.2024
Πρωταθλήτρια στην περιφέρειά της η Αιμιλία Κολοκοτρώνη!

Μπορεί στον Ελληνισμό και τα Ορθόδοξα κράτη να γιορτάσαμε την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όμως κάπου αλλού, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η ρουτίνα της καθημερινότητας είναι η ίδια. Κι αφού διανύουμε το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα, τα οποία βρίσκονται σε περίοδο τελικών στις 40 περιφέρειες. Στην πόλη Πρίνστον του Νιου Τζέρσι πραγματοποιούνται το σαββατοκύριακο, 4 και 5 Μαΐου 2024, οι τελικοί της περιφέρειας Ivy League Heptagonal, στην οποία ανήκει το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στο οποίο ολοκληρώνει το πρώτο έτος φοίτησης η Αιμιλία Κολοκοτρώνη.

Η 18χρονη αθλήτρια του Γιάννου Αποστολίδη αναδείχθηκε το Μεγάλο Σάββατο, πρωταθλήτρια της περιφέρειάς της στη σφυροβολία, πραγματοποιώντας, μάλιστα, την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, αφού έριξε τη σφύρα της στα 62,45μ.!!! Η επίδοσή της αυτή την έφερε στη 2η θέση όλων των εποχών στο Πανεπιστήμιό της, πίσω από τη φανταστική Στέφανι Ράτκλιφ, η οποία πέρσι κέρδισε το πρωτάθλημα του NCAA με 73,63μ., σημειώνοντας νέο ρεκόρ Αυστραλίας!!!

Έτσι, η Αιμιλία Κολοκοτρώνη έκανε το ντάμπολ φέτος για το Χάρβαρντ στην Ivy League, αφού κέρδισε και στον κλειστό στίβο με το βαρύ όργανο (19,45μ.)! Στον σημερινό τελικό (4/5/24) η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 του 2022, είχε κατά σειρά τις ακόλουθες βολές: 60,81μ., 59,22μ., 62,45μ., 61,23μ., 60,22μ., άκυρη. Θυμίζουμε ότι η Αιμιλία Κολοκοτρώνη έχει ατομική επίδοση 63,73μ. (08/07/23) και ότι έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα του Περού.

* Στο μεταξύ, στους τελικούς της περιφέρειας «Gulf South», που διεξάγονται στην πόλη Μοντεβάλο της Αλαμπάμα, ο Ανδρέας Δημητριάδης κατέλαβε πριν από λίγο την 11η θέση στα 400μ., για το Πανεπιστήμιο Κρίστιαν Μπράδερς με 48.66, τερματίζοντας 8ος από τον 2ο διάδρομο στην τρίτη σειρά.

* Στο μίτινγκ «Aggie Invitational», στην πόλη Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνα, η Σταυριάνα Αδάμου του Πανεπιστημίου Ίλον Φοίνιξ, τερμάτισε στη 2η θέση της δεύτερης σειράς των 100μ. με εμπόδια, με 14.47 (+1.5 μ/δ), καταλαμβάνοντας συνολικά την 7η θέση.

* Σε ενδοπανεπιστημιακούς αγώνες στο Ιλινόι, ο Λευτέρης Κοντονικόλα έκανε πριν από λίγο (ξημερώματα Κυριακής Πάσχα 5/5 για μας στην Κύπρο) την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, ρίχνοντας το ακόντιο του στα 69,27μ. Με την επίδοσή του αυτή ο αθλητής του Γιώργου Αρέστη πέρασε στην 1η θέση όλων των εποχών για το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι!!! Κατά σειρά οι βολές του Κοντονικόλα ήταν: 64,44μ., 65,11μ., 69,27μ., 67,14μ., άκυρη, άκυρη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ