Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο Απόλλωνας, με ανατροπή λιγουρεύεται το τρόπαιο!

Δημοσιεύθηκε 29.2.2024
Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο Απόλλωνας, με ανατροπή λιγουρεύεται το τρόπαιο!

Τι και αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Γκάμα στο 8ο λεπτό. Ο Απόλλωνας δεν λύγισε και ανέτρεψε στο σκορ κόντρα στην ΑΕΚ στο «Alphamega Stadium», πανηγυρίζοντας σπουδαία πρόκριση (2-1) στα ημιτελικά του κυπέλλου Coca – Cola.

Έτσι το συγκρότημα του Πάμπλο Ματσίν κρατά ορθάνοικτη την πόρτα για ευρωπαϊκό εισιτήριο με τους κιτρινοπράσινους να δέχονται οδυνηρό αποκλεισμό και να επικεντρώνονται πλέον στον θεσμό του πρωταθλήματος. Εκεί που βρίσκονται στο -5 από την κορυφή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στα 18 παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο ο Μπεν Σιμόν, ηττήθηκε μόλις στα δύο και αυτά είναι από τον Απόλλωνα με το ίδιο σκορ (2-1).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά, σκοράροντας στο 8ο λεπτό με τον Γκάμα, ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Σολ και με ιδανικό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο του Απόλλωνα. Προβάδισμα όμως που «αφύπνισε» τους γηπεδούχους που πίεσαν και κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ και σε ένα από αυτά στο 22ο λεπτό σκόραρε με τον Μπρούνο Σάντος και αφού προηγουμένως ο Σολ σταμάτησε πριν τη γραμμή την προβολή του Εκπολό.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ είχε την κατοχή και έφτασε δύο φορές κοντά στο 1-2 αλλά στο 62΄ ο Νταρίκουα έδιωξε πριν τη γραμμή την κεφαλιά του Κάσας και στην εκτέλεση του Κόρνερ, ο Μιλίτσεβιτς από πόλύ κοντά με κεφαλιά βρήκε το δεξί δοκάρι.

Ο Μάρκες στο 79΄ είπε όμως την... τελευταία λέξη εκμεταλλευόμενος την άριστη μπαλιά του Μπακενγκά και με κεφαλιά, έκανε το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τη μεγάλη ευκαιρία του Σάντος στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για να ισοφαρίσει.

Η εξέλιξη του αγώνα

- Τέλος της αναμέτρησης

90΄+3΄ - Τρομερή ευκαιρία από τον Σάντος που με την ταχύτητά του μπήκε από αριστερά αλλά το πλασέ του πήγε έξω.

82΄ - Δυνατό βολέ από τον Χάμπο Κυριάκου, δεν βρίσκει στόχο για τον Απόλλωνα σε μία αρκετά καλή προϋπόθεση.

79΄ - ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα: Ο Μάρκες με κεφαλιά μετά την εκπληκτική μπαλιά του Μπακενγκά, δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα για τη Λεμεσιανή ομάδα.

65΄ - Ο Πίριτς σταματά το συρτό σουτ του Μπακενγκά σε φάση που δημιουργήθηκε από αντεπίθεση.

63΄ - Ο Μιλίτσεβιτς από πολύ κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ, χάνει τρομερή ευκαιρία, με την κεφαλιά του να σταματά στο δεξί δοκάρι του Λέουβενμπεργκ.

62΄ - Ο Νταρίκουα διώχνει σε κόρνερ, πριν τη γραμμή την κεφαλιά του Κάσας.

56΄ - Ο Τόμοβιτς με σουτ έπειτα από διώξιμο της άμυνας του Απόλλωνα, απειλεί την εστία του Λέουβενμπεργκ που είδε την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

53΄ - Δεν ανησυχεί τον Πίριτς το σουτ στην κίνηση από τον Νταρίκουα.

- Έναρξη β΄ μέρους

- Τέλος α΄ ημιχρόνου

37΄ - Ο Τόνγκια από αριστερά με δεξί σουτ προσπαθεί να απειλήσει όμως το σουτ του πήγε ψηλά.

32΄ - Σέντρα του Φαράζ από δεξιά, η μπάλα κτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, καταλήγοντας εν τέλει σε πλάγιο!

22΄ - ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα: Ο Εκπολό μετά από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά ο Σολ έκοψε πριν τη γραμμή την προβολή του για να έρθει ο Μπρούνο Σάντος και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς.

20' - Η εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά από καλή θέση, πάει πάνω από τα δοκάρια.

8΄ - ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Ο Φαράζ από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Σολ κατέβασε με άνεση κεφαλιά στον Μπρούνο Γκάμα που από το ύψος του πέναλτι, επίσης με ευκολία, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λέουβενμπεργκ.

7΄ - Σέντρα του Βαλμπουενά από δεξιά, ο Μάρκες έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

4΄ - Ο Τόνγκια ευνοήθηκε από τις κόντρες, βρέθηκε σε πολύ καλό σημείο, έκανε αδύναμο σουτ και ο Λέουβενμπεργκ που ήταν στη σωστή θέση, μάζεψε την μπάλα.

- Ξεκίνησε ο αγώνας στο «Alphamega Stadium»

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Εκπολό, Σέλβικ, Μαλεκκίδης, Σάντος (60΄ Σαγκάλ), Κολ (86΄ Ντ. Σπόλιαριτς), Χάμπος, Βαλμπουενά, Μάρκες, Κρμέντσικ (60΄ Μπακενγκά).

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ (46΄ Τόμοβιτς), Κάσας (81΄ Σάντος), Λέδες, Γκάμα (64΄ Γκάμα), Ντίμερς (81΄ Τρισκόφσκι), Τόνγκια, Φαράζ, Σολ (64΄ Λόπες).

ΣΚΟΡΕΡ: 22΄ Σάντος, 79΄ Μάρκες / 8΄ Γκάμα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45΄ Κολ / 40΄ Κάσας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μενέλαος Αντωνίου

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Μομσίλο Μάρκοβιτς

AVAR: Κώστα Ροβέρτος

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ