Στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν η κροτίδα στον Χουάνκαρ

Δημοσιεύθηκε 11.1.2024
Στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν η κροτίδα στον Χουάνκαρ

Η Παγκόσμια Ένωση Παικτών (FIFPRO) συμπεριέλαβε την κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια βίας προς τους ποδοσφαιριστές για την φετινή σεζόν.

Μίας έκθεση 28 σελίδων δημοσίευσε η Παγκόσμια Ένωση Παικτών (FIFPRO), η οποία αφορούσε τον αντίκτυπο της βίας προς τους ποδοσφαιριστές στο χώρο εργασίας τους και συμπεριέλαβε στα τέσσερα πιο σημαντικά επεισόδια της σεζόν εκείνο με την κροτίδα στον Χουάνκαρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Στον συγκεκριμένο απόσπασμα που αφορά το συμβάν αυτό αναφέρει:

«ΕΛΛΑΔΑ: Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ (Χουάνκαρ) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά το χτύπημα από κροτίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την ελληνική Superleague, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπή μετά από 55 λεπτά. Το ντέρμπι που αναφέρεται ως "το ντέρμπι των αιώνιων εχθρών", έχει στιγματιστεί από άσχημες σκηνές στο παρελθόν, με μία από αυτές το 2019, όταν ο αγώνας (σ.σ: στο ΟΑΚΑ) διακόπηκε, όταν οι οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία», αναφέρεται στην ενότητα «ασφάλεια στο χώρο εργασίας-Μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν»

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής λίστας (ανάμεσα σε 41 χώρες) βάσει των περιστατικών βίας που αναφέρονται στην έκθεση, η οποία αφορά τη σεζόν 2022-2023. Βρίσκεται πίσω μόνο από τις Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία και Γαλλία.

Οι αναφορές αφορούν περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων, κροτίδων, εισβολής στον αγωνιστικό χώρο και φραστικές επιθέσεις από επιθετικούς οπαδούς.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ