Καλή... ντόπα αλλά έχει δρόμο

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 8.1.2024
Καλή... ντόπα αλλά έχει δρόμο

Με τόσο χαμένο έδαφος, για τον Απόλλωνα ήταν μονόδρομος η νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΛ. Και φρόντισε να παρουσιαστεί με περισσότερη πίστη στις δυνατότητές του και να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο που βοηθάει σε πάρα πολλούς τομείς. Πρωτίστως, δίνει βαθμολογική ώθηση στην προσπάθεια που κάνει για να εισέλθει στην εξάδα και να είναι σε απόσταση από την οποία θα μπορεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σίγουρα παίζει υπό πίεση αλλά είναι διαφορές που καλύπτονται. Επιπρόσθετα, τονώνει την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και ειδικότερα για το νέο ραντεβού με τους γαλαζοκίτρινους στις 24 Ιανουαρίου για το κύπελλο, σε νοκ - άουτ αγώνα για τη φάση των «16».

Το τελικό 1-3 ήρθε με περισσότερη ευκολία από ό,τι υπολόγιζαν άπαντες στον Απόλλωνα. Και αυτό γιατί πολύ απλά το έκανε ο ίδιος να φαίνεται ως τέτοιο, μιας και φρόντισε στο β΄ μέρος να καθαρίσει από νωρίς και να μην δώσει δικαιώματα. Ο Γιώργος Μαλεκκίδης αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά στο αριστερό άκρο της άμυνας και προσφέρει και στο σκοράρισμα (δύο γκολ έως τώρα), ο Ματιέ Βαλμπουενά φροντίζει συνεχώς να αποδεικνύει πόσο μεγάλος παίκτης είναι, ακόμη και σε μία προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, σκοράροντας το πέμπτο του γκολ, ενώ ο Μάρκες... ξεμπλόκαρε μετά από ένα μακρύ διάστημα αφλογιστίας και έφτασε τα εφτά γκολ. Η επικράτηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που παρουσιάστηκε με ένα σωρό προβλήματα. Μόλις έξι παίκτες είχε στον πάγκο ο Πάμπλο Ματσίν και οι δύο εξ αυτών ήταν τερματοφύλακες.

Ο Άρης και η ενίσχυση

Σαφώς και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και η τεχνική ηγεσία καλείται να βρει τους μηχανισμούς ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Όμως, τα πολλά προβλήματα τραυματισμών αποτελούν τροχοπέδη. Στο παιχνίδι με τον Άρη (Κυριακή 14/01) θα επιστρέψει σίγουρα ο Μπεσάρτ από τιμωρία, ενώ διαθέσιμος θα είναι και το πρώτο χειμερινό απόκτημα, ο Μπρούνο Σάντος. Όσον αφορά τους τραυματίες, περισσότερες πιθανότητες να προλάβουν έχουν οι Πεϊμπέρνς και Γιούρτσεβιτς, ενώ οι Κολ και Φιλιώτης θα δώσουν μάχη με τον χρόνο. Δεδομένα εκτός θα είναι ο Ντανίλο Σπόλιαριτς.

Ο Πάμπλο Ματσίν δεν κρύφτηκε σε ερώτηση για ενίσχυση ρίχνοντας το μπαλάκι στη διοίκηση, η οποία θα προσπαθήσει άμεσα να ικανοποιήσει τα «θέλω» του Ισπανού τεχνικού.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ