Ανόρθωση: Πιο ψηλά... με το συνηθισμένο

Δημοσιεύθηκε 20.12.2023
Ανόρθωση: Πιο ψηλά... με το συνηθισμένο

Στην Ανόρθωση είναι στα πολύ πάνω τους μετά τη νίκη του Σαββάτου επί τον Οθέλλου. Τόσο επειδή πήραν μια σπουδαία νίκη με ανατροπή παίζοντας με δέκα παίχτες, όσο κι επειδή η επιτυχία αυτή, η οποία... πώρωσε ακόμη περισσότερο τον κόσμο της ομάδας, είχε αποτέλεσμα το διπλό προσπέρασμα.

Η «Κυρία» ανέβηκε από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας στην τρίτη (χάρη στις ήττες Άρη και Πάφου που ήταν οι δεύτερες σερί και για τους δύο) και το ερχόμενο Σάββατο (23/12, 19:00) έχει την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της, εάν πάρει το... συνηθισμένο της αποτέλεσμα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα για τη 16η αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, κερδίζοντας για άλλη μια φορά τους ερυθρόλευκους στο στάδιο «Αμμόχωστος» -και νοουμένου πως οι πρωτοπόροι τα λένε μεταξύ τους- είτε που θα μειώσει τη διαφορά της από την πρώτη θέση, είτε θα ανέβει στη δεύτερη, ενώ αν ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια εξέλθουν ισόπαλοι θα πετύχει και τα δύο!

Εάν η προϊστορία έπαιζε μπάλα, θα ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα συνέβαινε το πιο πάνω. Τόσο εξαιρετικός είναι ο απολογισμός της Ανόρθωσης απέναντι στη συμπολίτισσά της τα τελευταία χρόνια. Στους τελευταίους 13 αγώνες (ανεξαρτήτως έδρας) είναι αήττητη, μετρώντας μάλιστα εννέα νίκες (μόλις τέσσερις ισοπαλίες), καθώς για τελευταία φορά ηττήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2016, με 2-1 εκτός έδρας (κέρδιζε μέχρι το 76’).

Και μπορεί στα τελευταία τρία ματς να κέρδισε μόνο το ένα, όμως αμφότερες οι ισοπαλίες ήταν εντός έδρας. Στο «Αμμόχωστος», όπου θα παίξει το Σάββατο, μετράει τρεις διαδοχικές νίκες και θα ψάξει την τέταρτη, απέναντι πάντως σε μια ομάδα επίσης πολύ ανεβασμένη, η οποία προέρχεται από διπλό επί του Απόλλωνα και διεκδικεί θέση στην εξάδα.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ