Με «κυρίως γεύμα» αντί για… επιδόρπιο η επανεκκίνηση στην Premier League! (πρόγραμμα-βαθμολογία)

Δημοσιεύθηκε 25.11.2023
Με «κυρίως γεύμα» αντί για… επιδόρπιο η επανεκκίνηση στην Premier League! (πρόγραμμα-βαθμολογία)

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην -κάτοχο του τίτλου και πρωτοπόρο- Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ (14:30) δεσπόζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στην Premier League. Με την αγωνιστική κατάσταση των δύο «μονομάχων» να αποτελεί... ερωτηματικό μετά το «διάλειμμα» για τα προκριματικά του EURO 2024, οι «πολίτες» υποδέχονται τους κόκκινους στο «Έτιχαντ» και αμφότεροι θέλουν το τρίποντο, προκειμένου να βρίσκονται στο... ρετιρέ με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, καθώς αυτή τη στιγμή τους... χωρίζει απόσταση μόλις ενός βαθμού.

Οι «πολίτες» προέρχονται από τη... χορταστική ισοπαλία με την Τσέλσι (4-4), η οποία διέκοψε ένα σερί τριών νικών της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ οι κόκκινοι, οι οποίοι είναι για πέντε διαδοχικούς αγώνες αήττητοι στο πρωτάθλημα (3-2-0), θα κυνηγήσουν το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντό» τους στην Premier League, μετά από αυτό κόντρα στην Μπρέντφορντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σίτι είναι αήττητη στους τελευταίους επτά εντός έδρας αγώνες της με τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, καθώς μετράει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούν την πρώτη νίκη τους σε επίπεδο Premier League στο «Έτιχαντ» μετά τον Νοέμβριο του 2015, ενώ, την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα (1/4/2023), οι «πολίτες» επικράτησαν με 4-1 στο Μάντσεστερ, μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Σαλάχ. Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να σπάσουν μια... παράδοση 86 ετών, καθώς το 1937 ήταν η τελευταία χρονιά που πανηγύρισαν διαδοχικές νίκες επί της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα.

Εφόσον αγωνιστεί (σ.σ. τραυματίστηκε στο φιλικό της εθνικής Νορβηγίας με τα Νησιά Φαρόε και δεν χρησιμοποιήθηκε στην αναμέτρηση με τη Σκωτία για τα προκριματικά του EURO 2024) και σκοράρει στο ματς, ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ στην Premier League, καθώς θα γίνει ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή τα 50 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Σε αυτή την περίπτωση ο Νορβηγός στράικερ θα μετράει 50 γκολ σε μόλις 48 συμμετοχές, ενώ το σχετικό ρεκόρ κατέχει αυτή τη στιγμή ο Άντι Κόουλ, ο οποίος χρειάστηκε 65 παιχνίδια για τα φτάσει τα 50 τέρματα. Κοντά σε ένα ορόσημο βρίσκεται και ο εξτρέμ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος βρίσκεται μόλις ένα γκολ μακριά από τα 150 στην Premier League και δύο τέρματα μακριά από τα 200 σε όλες τις διοργανώσεις με τους «κόκκινους». Παράλληλα, ο Αιγύπτιος διεθνής, ο οποίος έχει πετύχει 11 τέρματα κόντρα στη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, είναι ο παίκτης που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ εναντίον ομάδας που προπονεί ο Γκουαρντιόλα.

Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα την Άρσεναλ, η οποία ισοβαθμεί με τη Λίβερπουλ στην δεύτερη θέση της κατάταξης και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπρέντφορντ, στο τελευταίο -χρονικά- ματς του Σαββάτου (19:30). Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα θα κυνηγήσει τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, στο 200ό παιχνίδι του Βάσκου τεχνικού στην τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων».

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σάββατο 25/11

14:30 Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ

17:00 Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ

17:00 Λούτον-Κρίσταλ Πάλας

17:00 Νιούκαστλ-Τσέλσι

17:00 Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπράιτον

17:00 Σέφιλντ Γιουν.-Μπόρνμουθ

17:30 Μπρέντφορντ-Άρσεναλ

Κυριακή 26/11

16:00 Τότεναμ-Άστον Βίλα

Έβερτον-Μάντσεστερ Γ.

Δευτέρα 27/11

22:00 Φούλαμ-Γουλβς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Σίτι 28

2. Λίβερπουλ 27

3. Άρσεναλ 27

4. Τότεναμ 26

5. Άστον Βίλα 25

6. Μάντσεστερ Γιουν. 21

7. Νιούκαστλ 20

8. Μπράιτον 19

9. Γουέστ Χαμ 17

10. Τσέλσι 16

11. Μπρέντφορντ 16

12. Γουλβς 15

13. Κρίσταλ Πάλας 15

14. Νότιγχαμ Φόρεστ 13

15. Φούλαμ 12

16. Μπόρνμουθ 9

17. Λούτον 6

18. Σέφιλντ Γιουν. 5

19. Έβερτον 4

20. Μπέρνλι 4

* Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ