Η αποζημίωση της FIFA στην Μπαρτσελόνα και κάθετη στάση των μπλαουγκράνα

Δημοσιεύθηκε 20.11.2023
Η αποζημίωση της FIFA στην Μπαρτσελόνα και κάθετη στάση των μπλαουγκράνα

Η FIFA είναι διατεθειμένη να αποζημιώσει την Μπαρτσελόνα για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Γκάβι, ωστόσο η στάση των «μπλαουγκράνα» είναι κάθετη και ο σύλλογος αναμένεται να «κυνηγήσει» μέχρι τέλους την ισπανική ομοσπονδία.

Στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα» επικρατεί θυμός με τον Ντε Λα Φουέντε, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Γκάβι σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σημασία.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν τα Μέσα της Βαρκελώνης, οι «μπλαουγκράνα» σκέφτονται σοβαρά να οδηγήσουν στα άκρα τις σχέσεις τους με την ομοσπονδία της Ισπανίας, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταγγείλουν την RFEF. Όλα αυτά γνωρίζοντας ότι η FIFA είναι υποχρεωμένη να την πληρώσει και να της δώσει ένα ποσό ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, η παγκόσμια συνομοσπονδία, είναι υποχρεωμένη να πληρώνει τις ομάδες, όταν ένας ποδοσφαιριστής τραυματίζεται σοβαρά, σε βαθμό που χρειάζεται να μείνει εκτός δράσης για περισσότερες από 28 ημέρες. Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό κάθε σύλλογος αποζημιώνεται με 20.548 ευρώ, ανά ημέρα απώλειας διεθνούς παίκτη που έχει τραυματιστεί με την εθνική ομάδα του.

Εάν ο Γκάβι μείνει στα «πιτς» για έξι μήνες, τότε η FIFA θα δώσει στην Μπαρτσελόνα το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά του 19χρονου μέσου.

Στην Μπαρτσελόνα ωστόσο δεν έχουν το μυαλό τους στην αποζημίωση, αλλά στο πως θα «επικρατήσουν» της ομοσπονδίας στα δικαστήρια. Ο Λαπόρτα και όλος ο σύλλογος στέκονται στον ρόλο του Γκάβι στην ομάδα και στη βαρύτητα που έχει στα αποδυτήρια η παρουσία του. Μάλιστα, μέσα από το κλαμπ, τονίζουν ότι το θέμα είναι πολύ πιο «βαθύ» από την αποζημίωση που προσφέρει η FIFA.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ