Μεγάλη επιτυχία του 2ου Elite Future Stars Tournament που διοργάνωσε ο ΓΣΠ

Δημοσιεύθηκε 1.11.2023
Μεγάλη επιτυχία του 2ου Elite Future Stars Tournament που διοργάνωσε ο ΓΣΠ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Γυμναστικό Σύλλογο Τα Παγκύπρια (ΓΣΠ), σε συνεργασία με τη Liverpool FC International Academy Cyprus το 2ο Elite Future Stars Tournament (ΕFS), το τριήμερο 27 - 29 Οκτωβρίου 2023. Στο τουρνουά συμμετείχαν 56 ομάδες σε 11 ηλικιακές κατηγορίες και το παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλαθλοι. Το EFS έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά και τις ακαδημίες τους να προετοιμαστούν σε ανταγωνιστικό, υψηλό, επίπεδο ενόψει της συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα Grassroots της ΚΟΠ. Στο φετινό τουρνουά συμμετείχαν ομάδες των οποίων οι ποδοσφαιριστές γεννήθηκαν τις χρονιές 2012 μέχρι το 2017, και το ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο. Ιδιαίτερα για τα παιδιά του 2012 η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς οι αγώνες τους (2012 Eagles) πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό γήπεδο του ΓΣΠ, με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη μέσω live streaming και μάλιστα λίγες ώρες πριν από αγώνα Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας!

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν και οι προπονητές Dan Gavin και Ellis Nickson από την επίσημη Ακαδημία της Liverpool FC Αγγλίας ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, παρών ήταν και ο παλιός άσσος της Liverpool FC και αρχηγός και προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας, Steve Staunton. Οι Άγγλοι προπονητές παρακολούθησαν τους αγώνες όλων των κατηγοριών, μίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με προπονητές και παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά, και είχαν την ευθύνη της επιλογής των τεσσάρων βραβεύσεων MVP του τουρνουά.

Οι νικήτριες ακαδημίες ανα κατηγορία είναι:

  • 2012 Eagles, η Fan Fun κερδίζοντας στον τελικό την ΠΑΦΟΣ FC (Στη διαδικασία των πέναλτι)
  • 2012 Lions, η ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
  • 2013 Eagles, η STRIPES FC
  • 2013 Lions, ισοβάθμησαν στην κορυφή οι Liverpool FC IA Cyprus Λευκωσίας και Λεμεσού
  • 2014 Eagles, η TOP 11 ACADEMY
  • 2014 Lions, η TOP 11 ACADEMY
  • 2015 Eagles, η XD PANTHERS FA
  • 2015 Lions, το GC SCHOOL
  • 2016 Eagles, η GALACTICOS
  • 2016 Lions, η ΦΑΡΜΑ FC
  • 2017 Eagles, η TOP 11 ACADEMY.

Με κριτήρια την απόδοση, συμπεριφορά και το αγωνιστικό πνεύμα βραβεύτηκαν οι:

  • MVP του EFS Tournament 2023 o Ρόης Δημητρίου (Ακαδημία Fan Fun)
  • MVP στην ηλικιακή κατηγορία 2012 Eagles ο Νίκκι Ελευθερίου (Ακαδημία Pafos FC)
  • MVP στην ηλικιακή κατηγορία 2013 ο Αλέξανδρος Χριστοφίδης (Ακαδημία Stripes FA)
  • MVP στην ηλικιακή κατηγορία 2015 ο Νεόφυτος Μαυρομματάκης (XD Panthers FA).

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο Supersport FM και το Omega channel, που το πρωί της Κυριακής λειτούργησαν Live-link από το κεντρικό στάδιο του ΓΣΠ. Χορηγοί του τουρνουά η Pizza Hut και Nivea Men. Ο ΓΣΠ τους ευχαριστεί για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, στην προσπάθεια να καταστεί το EFS ετήσιος θεσμός.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο ΓΣΠ και η Max Sports Organising Ltd αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το EFS δικαίως κατατάσσεται ανάμεσα στα σημαντικότερα τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ