Βέλγιο: Νεκρός ο τρομοκράτης των Βρυξελλών

Δημοσιεύθηκε 17.10.2023
Βέλγιο: Νεκρός ο τρομοκράτης των Βρυξελλών

Γύρω στις 9:30 το πρωί τοπική ώρα (10:30 ώρα Κύπρου) της Τρίτης απεβίωσε ο φερόμενος δράστης της επίθεσης της Δευτέρας στο κέντρο των Βρυξελλών, επιβεβαίωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας σύμφωνα με το κανάλι VRT.

Όπως αναφέρεται, ο ύποπτος, τραυματίστηκε από πυροβολισμό της αστυνομίας το πρωί σε πλατεία στο προάστιο Σκάερμπεκ της βελγικής πρωτεύουσας. Ο ύποπτος είχε εντοπιστεί από αυτόπτη μάρτυρα σε καφέ κοντά στο σημείο που οι αρχές είχαν καταγραμμένο ως τον τελευταίο γνωστό χώρο διαμονής του, και όπου είχαν πραγματοποιήσει έρευνες το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά τον τραυματισμό του υπόπτου κατά την επιχείρηση της αστυνομίας του παραχωρήθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο ο δράστης παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση και τελικά απεβίωσε.

Από το πρωί το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Βελγίου ανακοίνωνε πως προς το παρόν τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες παραμένουν αυξημένα.

KYΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ