Euro2024: Η τριάδα που έκλεισε θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας

Δημοσιεύθηκε 14.10.2023
Euro2024: Η τριάδα που έκλεισε θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας
epa10917815 Portugal's Cristiano Ronaldo (L) and Goncalo Ramos react during the UEFA EURO 2024 group J qualifying soccer match between Portugal and Slovakia, in Porto, Portugal, 13 October 2023. EPA/JOSE COELHO

Γαλλία, Πορτογαλία και Βέλγιο έγιναν οι τρεις πρώτες ομάδες των προκριματικών που το ερχόμενο καλοκαίρι θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας, εξασφαλίζοντας τα πρώτα «εισιτήρια» για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Οι πρωταθλητές κόσμου του 2018, μάλιστα, «δούλεψαν» και για την Εθνική Ελλάδας, που μετά το μεγάλο «διπλό» στο Δουβλίνο, πάει για «τελικό» την προσεχή Δευτέρα (16/10) με την Ολλανδία στην OPAP Arena.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, αλλά και οι Ίβηρες διατηρούν το απόλυτο νικών από την έναρξη του τουρνουά, με τη Γαλλία να κάνει το 6Χ6 στο Άμστερνταμ επί της Ολλανδίας (2-0), αλλά να δέχεται το πρώτο της γκολ από τον Χάρτμαν και να βρίσκεται στο 13-1.

Η Πορτογαλία με το 3-2 επί της Σλοβακίας στο ντέρμπι του 10ου ομίλου έκανε το 7Χ7, αλλά όπως και οι Γάλλοι, είδε την εστία της να παραβιάζεται μετά από έξι αγώνες, έχοντας, όμως, μακράν την καλύτερη επίθεση με 27-2 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει δύο φορές στο «Ντραγκάο»!

Πιστό στο ραντεβού με τις κορυφαίες διοργανώσεις ήταν το Βέλγιο. Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο «άλωσε» το «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης με το «χορταστικό» 3-2 απέναντι στην Αυστρία, με την οποία ισοβαθμούσε πριν την έναρξη του ντέρμπι του 6ου ομίλου. Πρωταγωνιστής των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ο επιθετικός της Σεβίλης Ντόντι Λουκεμπάκιο με δύο γκολ!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ