Συμβιβασμός στην «Αρένα», νέες απώλειες για ΑΕΚ και... ερυθρόλευκα χαμόγελα

Δημοσιεύθηκε 30.9.2023
Συμβιβασμός στην «Αρένα», νέες απώλειες για ΑΕΚ και... ερυθρόλευκα χαμόγελα

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε πάλι να αξιοποιήσει την έδρα της και μετά την ισοπαλία με τον Εθνικό (5-5), έφερε ακόμη μία κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (1-1), αποτέλεσμα ασφαλώς που δεν την ικανοποιεί μιας και βλέπει την απόσταση από την κορυφή να μεγαλώνει. Eίναι στους οκτώ βαθμούς και έχει πλέον μαζεμένα ντέρμπι.

Φυσικά, ο βαθμός αυτός αφήνει χαμόγελα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο μιας όπως και με την Ανόρθωση, έτσι και απέναντι στην ΑΕΚ πήρε κέρδος μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Βρίσκεται πλέον στους έξι βαθμούς, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο.

Ο Ντίμερς βρήκε ξανά δίχτυα αλλά όπως και με την ΑΕΖ έτσι και κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, δεν αποδείχθηκαν γουρλίδικα. Ο Ολλανδός σκόραρε στο 4ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ, για να «απαντήσει» ο Ντιακιτέ στο 30΄ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι κιτρινοπράσινοι ήταν εμφανώς καλύτεροι, στάθηκαν άτυχοι σε κάποιες φάσεις ενώ ο Μελίσσας ήταν κέρβερος όσες φορές χρειάστηκε, ειδικά στο β΄ μέρος όπου η πίεση της ΑΕΚ ήταν περισσότερο, χωρίς όμως να βρει το δεύτερο γκολ που ενδεχομένως να της χάριζε τη νίκη.

Η εξέλιξη της αναμέτησης

- Τέλος αγώνα

90΄+8΄ - Απογειώνεται ο Μελίσσας στο δεξί βολέ του Ντίμερς.

90΄ - Σέντρα από τον Ντίμερς, Γκαρσία και Τρισκόφσκι πήδηξαν μαζί για κεφαλιά και συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα η ευκαιρία να κάνει φτερά.

86΄ - Ωραία ενέργεια από τον Κονέ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά έκανε άσχημο σουτ.

79΄ - Κεφαλιά από πολύ καλή θέση από τον Πέρε Πονς, πάει έξω σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ΑΕΚ.

60΄ - Ωραία ενέργεια από τον Τόνκια, ο Μελίσσας στη γωνιά του έδιωξε σε κόρνερ.

56΄ - Ο Μελίσσας σταματά το σουτ από τον Γκαρσία από δεξιά, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

53΄ - Ο Πορτογάλος βαρίστας έστειλε τον Αθανασίου στο on field review για χέρι του Μπεχαράνο και ενώ ο Κύπριος ρεφ δεν έδωσε κάτι. Αφού το είδε, δεν έδειξε την άσπρη βούλα, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των Λαρνακέων.

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

32' - Χλιαρό το σουτ του Φαράζ, εύκολα στα χέρια του Μελίσσα η μπάλα.

30' - ΓΚΟΛ: 1-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντιακιτέ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

12' - ΔΟΚΑΡΙ. Συρτό σουτ από τον Τόνγκια, βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

4' - ΓΚΟΛ: 1-0. Με εύστοχη εκτέλεση φάουλ ο Ντίμερς, έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Μελίσσα.

1' - Έναρξη του αγώνα

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Γκαλιόλο (75΄ Κατελάρης), Μιλίτσεβιτς (46' Τόμοβιτς), Γκαρσία, Καπτούμ (83΄ Τρισκόφσκι), Πονς, Ντίμερς, Φαράζ (75΄ Σάντος), Τόνγκια, Σολ (90'+10' Λόπες).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Ντιακιτέ, Ντάτκοβιτς (86΄ Βίκτωρος), Νάρσινγκ, Ντουρμισάι (72΄ Φερνάντες), Μπεχαράνο (72΄ Κατσιάρης), Καρλίτος, Παπαγεωργίου (46' Μιγκελίτο), Ντορεγκαράι, Λέουκο.

ΣΚΟΡΕΡ: 4' Ντίμερς / 30' Ντιακιτέ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Γκαρσία, 65΄ Τόνγκια / 45' Παπαγεωργίου, 64΄ Μπεχαράνο, 65΄ Ντορεγκαράι, 84΄ Κατσιάρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριάκος Αθανασίου

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Εμανουέλ Καρβάλιο

AVAR: Ηροδότου Ξένια

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ