Επίσημα η Μπαρτσελόνα κατηγορείται για δωροδοκία προς τον Ισπανό αρχιδιαιτητή

Δημοσιεύθηκε 28.9.2023
Επίσημα η Μπαρτσελόνα κατηγορείται για δωροδοκία προς τον Ισπανό αρχιδιαιτητή

Ο αρμόδιος δικαστής κατηγορεί επίσημα πια την Μπαρτσελόνα για δωροδοκία σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τις πληρωμές στον πρώην αρχιδιαιτητή Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται εδώ και καιροό αντιμέτωπη με ένα νέο σκάνδαλο που σχετίζεται με χρηματισμό πρώην αρχιδιαιτητή, ο οποίος φαίνεται να εξαγόραζε διαιτητές που σφύριζαν τους Καταλανούς.

Έχει ασκηθεί δίωξη στους δύο πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα». Ο Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, πρώην αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας, είχε σχέσεις με τους «μπλαουγκράνα», από τους οποίους έλαβε μεγάλα χρηματικά ποσά (συνολικά 7,5 εκατομμύρια ευρώ).

O Νεγκρέιρα ήταν αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτητών από το 1994 έως το 2018.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Confidencial, το ποσό, που φαίνεται να έδιναν οι Καταλανοί, στον Νεγκρέιρα ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ τον χρόνο. Σχετική έρευνα διεξάγει και η UEFA.

Τώρα τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο αρμόδιος δικαστής κατηγορεί τους «μπλαουγκράνα» για δωροδοκία.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ