Άρη, δες τι έκαναν οι άλλοι έξι!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 19.9.2023
Άρη, δες τι έκαναν οι άλλοι έξι!

Ο Άρης ετοιμάζεται την ερχόμενη Πέμπτη (21/09) να γίνει η έβδομη κυπριακή ομάδα που θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους, κάνοντας αρχή με εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Σπάρτα Πράγας. Για 23η φορά η κύρια φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα περιλαμβάνει ομάδα από το νησί. Από το 2008, όταν η Ανόρθωση έδειξε τον δρόμο για τους ομίλους, μονάχα σε μία χρονιά η Κύπρος δεν είχε εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκό όμιλο, τη σεζόν 2010/11. Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στην περσινή περίοδο (2022/23), όταν τρεις κυπριακές ομάδες αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκό όμιλο. Στις άλλες 13 περιπτώσεις υπήρξαν επτά φορές που μία ομάδα μπήκε σε ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ σε έξι περιπτώσεις είχαμε δύο.

Πιο κάτω θα δούμε τι έκαναν οι άλλες έξι κυπριακές ομάδες που προηγήθηκαν του Άρη στο πρώτο τους παιχνίδι σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης:

4641123065776191 anorthosis

Ανόρθωση (2008-09, Champions League): Στην πρώτη της παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο (σ.σ. πέτυχε άλλη μία συμμετοχή) η «Κυρία» έκανε αρχή απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης στη Γερμανία, κερδίζοντας και τον πρώτο της βαθμό, μένοντας στο 0-0. Στο τέλος της φάσης των ομίλων, έχοντας αντιπάλους επίσης Ίντερ και Παναθηναϊκό, τερμάτισε τέταρτη με έξι βαθμούς (μία νίκη, τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες).

4641122898120086 apoel

ΑΠΟΕΛ (2009-10, Champions League): Το συγκρότημα της Λευκωσίας, που έχει το ρεκόρ στις παρουσίες σε ευρωπαϊκούς ομίλους, πρωτοεμφανίστηκε σε αυτούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και έπαιξε τέσσερις φορές (σ.σ. ισάριθμες έπαιξε και στο Europa). Το πρώτο του ματς το έδωσε στην Ισπανία κρατώντας το 0-0 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου ήταν η Τσέλσι και η Πόρτο, με τον ΑΠΟΕΛ να τερματίζει τέταρτο με τρεις βαθμούς (τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες).

4641122789134330 aek

ΑΕΚ (2011-12, Europa League): Η πρώτη, από τις τρεις συνολικά, παρουσία των κιτρινοπράσινων στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης ήταν απέναντι σε Σάλκε, Στεάουα Βουκουρεστίου και Μακάμπι Χάιφα. Το παρθενικό της παιχνίδι το έδωσε στο Ισραήλ χάνοντας με 1-0 από τη Μακάμπι Χάιφα. Το φινάλε της διαδικασίας των ομίλων τη βρήκε στην τέταρτη θέση με πέντε βαθμούς (μία νίκη, δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες).

4641122666620844 ael

ΑΕΛ (2012-13, Europa League): Στη μοναδική της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό όμιλο, η ομάδα της Λεμεσού είχε να αντιμετωπίσει τις Φενερμπαχτσέ, Γκλάντμπαχ και Μαρσέιγ. Η αρχή έγινε στο ΓΣΠ, με τους γαλαζοκίτρινους να παίζουν με την Γκλάντμπαχ και να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό (0-0). Στο τέλος της φάσης των ομίλων ήταν τέταρτη με τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία, τέσσερις ήττες).

TRABZONSPOR - LİMASSOL

Απόλλων (2013-14, Europa League): Στην πρώτη από τις τέσσερις συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς ομίλους βρήκε απέναντί του τις Τραμπζονσπόρ, Λάτσιο και Λέγκια. Στην πρεμιέρα φιλοξένησε στο ΓΣΠ την τουρκική ομάδα από την οποία ηττήθηκε, μετά από ανατροπή, με 2-1. Το φινάλε της διαδικασίας των ομίλων τον βρήκε στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία, τέσσερις ήττες).

4641122072188232 omonoia

Ομόνοια (2020-21, Europa League): Οι πράσινοι αγωνίστηκαν τρεις φορές σε ευρωπαϊκούς ομίλους, με την πρώτη συμμετοχή να είναι απέναντι σε ΠΑΟΚ, Γρανάδα και Αϊντχόφεν. Το πρώτο ματς το έδωσε στην Τούμπα, στο οποίο προηγήθηκε όμως εν τέλει έφυγε με την ισοπαλία 1-1. Το φινάλε των ομίλων βρήκε την Ομόνοια στην τέταρτη θέση με τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία, τέσσερις ήττες).

4641121896569014 Untitled

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ