Καναδάς-Γαλλία 95-65: Την ισοπέδωσε!

Δημοσιεύθηκε 25.8.2023
Καναδάς-Γαλλία 95-65: Την ισοπέδωσε!

Ο Καναδάς παρέσυρε τη Γαλλία στο ντέρμπι του Group H, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 95-65 και παίρνοντας αυτόματα το προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Καναδάς ταξίδεψε στην Τζακάρτα κουβαλώντας τον τίτλο ενός εκ των φαβορί στο Mundobasket 2023 κι έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις του στη διοργάνωση, παίρνοντας... παραμάζωμα τη Γαλλία στην πρεμιέρα του Group H.

Οι Καναδοί σκόρπισαν τους «bleus» με σκορ 95-65, κάνοντας επιβλητική εμφάνιση στο β' ημίχρονο, απέναντι στους Γάλλους που ήταν τρομερά άστοχοι σε αυτό το διάστημα και δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό.

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (27π.) κουβάλησε επιθετικά τους νικητές ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Κέλι Ολίνικ (18π.), ο Ντίλον Μπρουκς (12π.) και ο Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (12π.). Όσον αφορά τη Γαλλία, ο Εβάν Φουρνιέ σημείωσε μεν 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο όμως έμεινε στους 2 πόντους στο δεύτερο ενώ ο Ματίας Λεσόρ τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

O αγώνας

Η Γαλλία πέτυχε επτά αναπάντητους πόντους στα πρώτα λεπτά του αγώνα πριν ο Ντίλον Μπρουκς τελειώσει τη φάση με ένα απίθανο κάρφωμα για το 2-7 στο 2'. Πάντως, ο Καναδάς ισορρόπησε άμεσα το ματς με μπροστάρη τον Κέλι Ολίνικ και προηγήθηκε με +5 με το τρίποντο του Αλεξάντερ-Γουόκερ (14-9, 7'.) Σε εκείνο το σημείο, οι «bleus» έτρεξαν σερί 9-0 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο υπέρ τους 14-18, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ απέναντι στους Καναδούς που επέμειναν δίχως επιτυχία στο μακρινό σουτ (2/8 τρίπ.). Σε κάθε περίπτωση, ο Εβάν Φουρνιέ ήταν σημείο αναφοράς στο επιθετικό παιχνίδι των Γάλλων που διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου, πριν ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ σκοράρει για το 32-31 στο 15:30. Το δίδυμο των Φουρνιέ (19π.) -Λεσόρ (8π.) έδωσε λύσεις στη Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο όμως ο Καναδάς πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 43-40, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ολίνικ (12π.).

Το ξέσπασμα του Καναδά

Οι Καναδοί έπαιξαν με τη βελόνα στο κόκκινο στην τρίτη περίοδο, βελτιώνοντας το ποσοστό τους στο τρίποντο. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας το 50-40 στο 22' για την ομάδα του Ζόρντι Φερνάντεθ που βρήκε ρυθμό στην επίθεση ενώ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την αστοχία της Γαλλίας. Μάλιστα ο Μπρουκς εκτόξευσε τη διαφορά στο +21, κάνοντας το 65-44 από τη γραμή των βολών στο 29'. Εν τέλει, η τρίτη περίοδος έκλεισε το 68-48 για τους Καναδούς που έκαναν επιμέρους σκορ 25-8 σε αυτό το διάστημα ενώ οι «bleus» τα... έσπασαν με 1/2 βολές, 2/5 δίποντα και 1/10 τρίποντα! Η διαφορά είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις για τον Καναδά που συνέχισε στο ίδιο τέμπο αφού ο Αρ Τζέι Μπάρετ ευστόχησε σε τρίποντο για το +31 (83-52, 35'). Τελικά, οι Καναδοί επικράτησαν με 95-65, αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο Mundobasket 2023.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 43-40, 68-48, 95-65.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ