Ο Τσιτσιπάς έβγαλε χαρακτήρα και πέταξε στον 26ο τελικό της καριέρας του!

Δημοσιεύθηκε 22.4.2023
Ο Τσιτσιπάς έβγαλε χαρακτήρα και πέταξε στον 26ο τελικό της καριέρας του!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε και τον Λορένζο Μουζέτι (6-4, 5-7, 6-3) και αύριο θα διεκδικήσει τον τίτλο στην Βαρκελώνη!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του, στον τελικό της Βαρκελώνης.

Σε ένα δύσκολο ματς με πολλές εναλλαγές, επικράτησε του Λορέντζο Μουζέτι με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-3 σε 2 ώρες και 29 λεπτά) και για 26η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε τελικό ATP.

Δύο από αυτούς τους τελικούς, τους έπαιξε στην Βαρκελώνη (2018, 2021) χάνοντάς τους από τον Ραφαέλ Ναδάλ...

Το Νο5 του κόσμου έδειξε χαρακτήρα στο πρώτο σετ, όπου δύο φορές απάντησε με break στα break του αντιπάλου του και με ένα τρίτο δικό του, έφτασε στην κατάκτησή του.

Στο δεύτερο βρέθηκε πίσω με 2-0, γύρισε την κατάσταση και έφτασε σε match point, αλλά ο 21χρονος Ιταλός αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και όχι μόνο έμεινε στο ματς, αλλά πήρε και το σετ για να κριθεί η πρόκριση σε τρίτο. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Προηγήθηκε με 4-0, είδε τον Ιταλό να μειώνει, αλλά με την διαφορά που είχε χτίσει, έφτασε στον 26ο τελικό της καριέρας του όπου θα παίξει με έναν εκ των Αλκαράθ και Εβανς.

Αντέδρασε στα break του Μουζέτι ο Τσιτσιπάς και πήρε το πρώτο σετ!

Μετά τα πρώτα δύο αναγνωριστικά σετ, ήρθε το πρώτο break στο τρίτο. Το έκανε ο Μουζέτι, ο οποίος έβγαλε εξαιρετικές άμυνες στο φόρχαντ του Στέφανου και με ένα πολύ δύσκολο πέρασμα, ανάγκασε τον Τσιτσιπά να πάει να βγάλει μία πάρα πολύ δύσκολη άμυνα, χάνοντας ωστόσο την βασική γραμμή.

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και είχε break point από λάθος του αντιπάλου του, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε με έναν winner στη διαγώνιο.

Εχοντας το momentum πήρε με love game το 5ο game του σετ, ελέγχοντας απόλυτα όλους τους πόντους και με σωστά ανεβάσματα στο φιλέ.

Κάποιες κακές επιστροφές του Στέφανου έφεραν το 3-3, με τον Μουζέτι να φτάνει σε διπλό break point στη συνέχεια χάρη σε μία επιστροφή winner. Κατάφερε και πήρε προβάδισμα με 4-3, όμως ο Τσιτσιπάς με έναν backhand winner έφτασε σε τριπλό break point και ισοφάρισε αμέσως σε 4-4!

Το 5-4 ήρθε για τον Ελληνα τενίστα που για άλλη μία φορά έδειξε ψυχραιμία και διαχειρίστηκε σωστά το μειονέκτημα που είχε. Εστειλε τον Ιταλό να σερβίρει για να μείνει στο σετ, όπου πίεσε τρομερά τον αντίπαλό του, τον ανάγκασε σε συνεχόμενα λάθη και με το τρίτο break στο σετ, το κατέκτησε με 6-4!.

Ο Στέφανος κυριάρχησε στο σερβίς, αλλά και τους κερδισμένους πόντους σε επιστροφές, με τον Μουζέτι να έχει πολλά αβίαστα λάθη στο πρώτο σετ.

Ο Μουζέτι έσωσε match point και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ

Εκπληκτικό πρώτο game έγινε στο δεύτερο σετ, με τον Στέφανο να παίρνει δύσκολους πόντους πάνω στο φιλέ, σβήνοντας δύο break point. Στο τρίτο όμως ο Μουζέτι έβγαλε ένα εκπληκτικό χτύπημα στη διαγώνιο την ώρα που ο Τσιτσιπάς επιχειρούσε να ανέβει ξανά στο φιλέ και πήρε προβάδισμα στο σετ.

Ο Ιταλός, Νο20 στον κόσμο, αυτή τη φορά δεν δέχτηκε ξανά break στο break και πήρε προβάδισμα δύο games, με τον Στέφανο να μειώνει στη συνέχεια σε 2-1.

Ο 21χρονος Μουζέτι κράτησε για το 3-1, με τον Στέφανο με δύο άσους, να μένει κοντά στο σκορ (3-2).

Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς άρχισε να πιέζει στη βασική γραμμή τον αντίπαλό του, βρήκε τριπλό break point και στην δεύτερη ευκαιρία που είχε, ισοφάρισε σε 3-3 και στη συνέχεια πήρε προβάδισμα, φέρνωντας την πίεση πάνω στον Μουζέτι.

Μετά από ένα τρομερό ράλι, ο Τσιτσιπάς έφτασε σε break point, το οποίο έσβησε ο Ιταλός, όπως και το δεύτερο που βρήκε ο Στέφανος, για να ισοφαρίσει τελικά σε 4-4.

Ο Ελληνας τενίστας έφτασε εύκολα στο 5-4 με τον Ιταλό να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ενα λάθος του Ιταλού έφερε match point, αλλά είχε κακή επιστροφή ο Στέφανος και τελικά έγινε το 5-5.

Ο Μουζέτι όχι μόνο έσβησε match point, αλλά έφτασε και σε διπλό break point στη συνέχεια, για να πάρει τελικά προβάδισμα και να σερβίρει για το σετ!

Με συνεχόμενους winner έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά.

Καταιγιστικός Τσιτσιπάς στο τρίτο σετ, έφυγε για τελικό!

Με το «καλημέρα» ο Μουζέτι αφού έβγαλε δύσκολες άμυνες, έφτασε σε break point, όμως αντέδρασε σωστά ο Τσιτσιπάς και κράτησε το σερβίς του. Εφτασε μάλιστα σε διπλό break point αμέσως μετά ο Στέφανος, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε από χαμένο χτύπημα του αντιπάλου του που ανέβηκε λανθασμένα στο φιλέ.

Με love game ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 3-0 έχοντας σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη και με ένα δεύτερο break έφτασε στο 4-0!

Ο Μουζέτι όμως έβγαλε αντίδραση για πρώτη φορά στο σετ και πήρε πίσω το ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 4-1 και στο σερβίς του σε 4-2.

Με love game ο Στέφανος έφτασε στο 5-2, ο Ιταλός μείωσε, αλλά ο Στέφανος στο σερβίς του «πέταξε» για τον αυριανό τελικό.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ