Χαμός για τα... σαλόνια - Όλα τα δεδομένα στη μάχη της ανόδου

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 20.4.2023
Χαμός για τα... σαλόνια - Όλα τα δεδομένα στη μάχη της ανόδου
Τα σενάρια για τις ισοβαθμίες και η υπεροχή της Ομόνοιας 29ης Μαΐου

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας για τη μάχη της ανόδου. Με την επανέναρξη το Σάββατο 22 Απριλίου, θα διεξαχθεί η προτελευταία αγωνιστική της β΄ φάσης, η οποία είτε θα καθορίσει την τριάδα που θα ανέβει στην Α΄ Κατηγορία, είτε θα θέσει τα δεδομένα ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Ο Οθέλλος (53β.) και η ΑΕΖ (52β.) προπορεύονται έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς απέχουν τέσσερις και τρεις βαθμούς αντίστοιχα από την 4η θέση, στην οποία βρίσκεται ο Εθνικός (49β.) με όσους βαθμούς έχει και η 3η Ομόνοια 29ης Μαΐου. Oι τελευταίες δύο αγωνιστικές περιλαμβάνουν αγώνες μεταξύ διεκδικητών της ανόδου (Ομόνοια 29Μ - ΑΕΖ, Οθέλλος - Ομόνοια 29Μ), οι οποίοι είναι βεβαίως καθοριστικοί.

Μάλιστα, λόγω του ότι ΑΕΖ και Ομόνοια αναμετρώνται μεταξύ τους, ο Εθνικός, παρότι τέταρτος, έχει (και αυτός) την κατάσταση στα χέρια του, καθώς νικώντας τα δύο τελευταία του παιχνίδια θα εξασφαλίσει δεδομένα την άνοδο, λόγω των απωλειών που θα προκύψουν στο Ομόνοια - ΑΕΖ. Με 2 στα 2 οι Αχνιώτες φτάνουν τους 55 βαθμούς και μόνο μία εκ των ΑΕΖ και Ομόνοιας μπορεί να τους ξεπεράσει, ενώ ο Εθνικός υπερέχει της ΑΕΖ τόσο σε διπλή ισοβαθμία, όσο και σε τριπλή (πρώτη η Ομόνοια).

Γενικότερα, ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών, υπάρχουν πολλά σενάρια με ισοβαθμίες, είτε για τον καθορισμό της πρωταθλήτριας είτε για τα εισιτήρια ανόδου. Και το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ότι η Ομόνοια 29ης Μαΐου βγαίνει… νικήτρια σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες στις οποίες εμπλέκεται!

Συνολικά υπάρχουν 11 πιθανές ισοβαθμίες (έξι διπλές, τέσσερις τριπλές, μία τετραπλή), με κάθε ομάδα να εμπλέκεται σε επτά εξ αυτών. Κι η Ομόνοια 29Μ υπερέχει και στις επτά που την αφορούν! Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τέσσερις ισοβαθμίες, ο Εθνικός έχει το πάνω χέρι στις δύο (τη διπλή με την ΑΕΖ και την τριπλή με Οθέλλο και ΑΕΖ), ο Οθέλλος σε μία (στη διπλή με τον Εθνικό) και η ΑΕΖ επίσης σε μία (στη διπλή με τον Οθέλλο).

Οι 11 πιθανές ισοβαθμίες:

- Σε διπλή ισοβαθμία Οθέλλου και ΑΕΖ (53, 54 ή 56 βαθμούς) υπερέχει η ΑΕΖ (νίκησε 2-0 εντός, έχασε 3-1 εκτός).

- Σε διπλή ισοβαθμία Ομόνοιας 29Μ και Εθνικού (49, 50, 51, 52, 53 ή 55 βαθμούς) υπερέχει η Ομόνοια (νίκη και ισοπαλία).

- Σε διπλή ισοβαθμία Οθέλλου και Ομόνοιας 29Μ (53 βαθμούς) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (νίκησε το πρώτο και βάσει σεναρίου κερδίζει το δεύτερο).

- Σε διπλή ισοβαθμία ΑΕΖ και Ομόνοιας 29Μ (52, 53 ή 55) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (νίκησε το πρώτο και βάσει σεναρίου δεν χάνει το δεύτερο).

- Σε διπλή ισοβαθμία Οθέλλου και Εθνικού (53 ή 55) υπερέχει ο Οθέλλος (νίκησε 1-0 εντός, έχασε 2-1 εκτός).

- Σε διπλή ισοβαθμία ΑΕΖ και Εθνικού (52, 53 ή 55) υπερέχει ο Εθνικός (νίκη και ισοπαλία).

- Σε τριπλή ισοβαθμία Οθέλλου, ΑΕΖ και Ομόνοιας 29Μ (53) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (βάσει σεναρίου νικά Οθέλλο και παίρνει ισοπαλία με ΑΕΖ, άρα φτάνει τους οκτώ βαθμούς στα παιχνίδια μεταξύ των τριών, με Οθέλλο και ΑΕΖ στους τέσσερις).

- Σε τριπλή ισοβαθμία Οθέλλου, ΑΕΖ και Εθνικού (53 ή 55) υπερέχει ο Εθνικός (7 βαθμοί στα μεταξύ τους, 6 ο Οθέλλος, 4 η ΑΕΖ).

- Σε τριπλή ισοβαθμία Οθέλλου, Ομόνοιας 29Μ και Εθνικού (53) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (βάσει σεναρίου νικά τον Οθέλλο, άρα φτάνει τους οκτώ βαθμούς στα παιχνίδια μεταξύ των τριών, με Οθέλλο και Εθνικό στους τέσσερις).

- Σε τριπλή ισοβαθμία ΑΕΖ, Ομόνοιας 29Μ και Εθνικού (52, 53 ή 55) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (βάσει σεναρίου δεν χάνει από ΑΕΖ και πάει στους οκτώ ή δέκα βαθμούς, με τον Εθνικό στους πέντε και την ΑΕΖ έναν ή δύο).

- Σε τετραπλή ισοβαθμία (53) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (βάσει σεναρίου η Ομόνοια 29Μ νικά τον Οθέλλο και παίρνει ισοπαλία με ΑΕΖ, άρα πάει στους 12 βαθμούς στους αγώνες μεταξύ των τεσσάρων. Ο Εθνικός έχει 8, ο Οθέλλος 7 και η ΑΕΖ πάει 5).

22 Aπριλίου (16:30)

Αχυρώνας/Ονήσιλος - Εθνικός Άχνας

Πέγεια - Οθέλλος

Ομόνοια 29Μ - ΑΕΖ

29 Απριλίου (17:00)

Εθνικός - Πέγεια

ΑΕΖ - Ομόνοια Αραδίππου

Οθέλλος - Ομόνοια 29Μ

Τα αποτελέσματα

ΑΕΖ - Οθέλλος 2-0

Εθνικός Άχνας - ΑΕΖ 1-0

Οθέλλος - Εθνικός Άχνας 1-0

Εθνικός Άχνας - Ομόνοια 29Μ 1-1

ΑΕΖ - Ομόνοια 29Μ 1-3

Ομόνοια 29Μ - Οθέλλος 1-1

Ομόνοια 29Μ - Εθνικός Άχνας 1-0

Oθέλλος - ΑΕΖ 3-1

ΑΕΖ - Εθνικός Άχνας 2-2

Εθνικός Άχνας - Οθέλλος ​​​​​​​2-1

22/04 Ομόνοια 29Μ - ΑΕΖ

29/04 ​​​​​​​Οθέλλος - Ομόνοια 29Μ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Οθέλλος 53

2. ΑΕΖ 52

3. Ομόνοια 29Μ 49

4. Εθνικός 49

Τα κριτήρια κατάταξης στις ισοβαθμίες

1) Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες της β΄ φάσης του πρωταθλήματος.

2) Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες της β΄ φάσης του πρωταθλήματος.

3) Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στους εκτός έδρας αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες της β΄ φάσης του πρωταθλήματος.

4) Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της β΄ φάσης.

5) Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της β΄ φάσης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ