Ο Άρης είναι πρώτος... ο Άρης είναι πρώτος... ο Άρης είναι πρώτος!

Δημοσιεύθηκε 11.4.2023
Ο Άρης είναι πρώτος... ο Άρης είναι πρώτος... ο Άρης είναι πρώτος!

Το εμπεδώσατε; Ο Άρης είναι πρώτος!

Χάρη σε δύο γκολάρες με «ψαλιδάκια» από Μπένγκτσον (26') και Μπαμπίκα (79') κι άλλο ένα γκολ του Μπράουν (82'), η ομάδα της Λεμεσού πήρε ξανά διπλό επί της Ομόνοιας επικρατώντας με 3-0 στο ΓΣΠ, είπε... ευχαριστώ στον συμπολίτη Απόλλωνα για τη χθεσινή (10/4) νίκη του επί του ΑΠΟΕΛ και προσπέρασε τους γαλαζοκίτρινους ανεβαίνοντας μόνη στην κορυφή, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος!

Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Ομόνοια είχε την κατοχή και τις περισσότερες τελικές, ο Μπένγκτσον άνοιξε το σκορ σε μια στιγμή... «μαγείας». Στο 26ο λεπτό και μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Γκομίς από δεξιά, ο 24χρονος Σουηδός νίκησε τον Φαμπιάνο με τρομερό ανάποδο ψαλίδι, σκοράροντας το όγδοο (και πιο σημαντικό) τέρμα του στο πρωτάθλημα, ενώ με πανομοιότυπο τρόπο ήρθε και το 2-0 (79'), καθώς ο Μπαμπίκα σκόραρε επίσης με ανάποδο, μετά από σέντρα του Γιαγκό, φτάνοντας τα επτά στο πρωτάθλημα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Μπράουν (82') μετά από σουτ του Μαγιαμπέλα που κόντραρε.

Σημειώνεται ότι Μπένγκτσον και Μπαμπίκα είχαν σκοράρει τα αντίστοιχα (πρώτο και δεύτερο) γκολ του Άρη και στο ιστορικό διπλό επί της Ομόνοιας (2-1) στις 10 Φεβρουαρίου (ήταν το πρώτο του Άρη επί του τριφυλλιού στο ΓΣΠ)!

Ο Άρης, ο οποίος έχει πάρει τους δέκα από τους 12 διαθέσιμους βαθμούς στα πλέι οφ, επιβεβαίωσε πως είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, μετρώντας εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες στους 11 τελευταίους αγώνες του. Κι η αποψινή επί της Ομόνοιας είναι η μεγαλύτερη όλων, καθώς τον ανέβασε στην κορυφή, την ώρα μάλιστα που την επόμενη αγωνιστική (23/4) υποδέχεται στο «Alphamega Stadium» τον δεύτερο, πλέον, ΑΠΟΕΛ, έχοντας την ευκαιρία να βρεθεί στο +4 και να... αγκαλιάσει τον τίτλο!

Παράλληλα, η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι αύξησε τη διαφορά της στο +5 από την τρίτη ΑΕΚ, ενώ διατήρησε το +8 από την τέταρτη Πάφο (νίκησε με 2-0 τους Λαρνακείς), ερχόμενος ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο... «κλείδωμα» του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Σε ό,τι αφορά την Ομόνοια, η οποία δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα τρίποντα μετά τη νίκη επί της Πάφου και δέχθηκε τη 13η ήττα της στο πρωτάθλημα, η οποία την αφήνει στην έκτη θέση και στο -8, πλέον, από την πέμπτη, με το τριφύλλι να έχει βεβαίως το μυαλό του στραμμένο στο κύπελλο και στην προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό.

Ο αγώνας

Με την Ομόνοια να κρατάει την μπάλα και τον Άρη να κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις κύλησε το ξεκίνημα του αγώνα στο ΓΣΠ. Οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους φάση «άγγιξαν» το γκολ με τον Ζαχαρίου στο 5' να αστοχεί από πλεονεκτηική θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φαμπιάνο έπεσε και μάζεψε στο πλασέ του Μπένγκτσον. Στρούσκι (10') και Γκομίς (13') δεν ανησύχησαν τον Βραζιλιάνο πορτιέρο του τριφυλλιού, όπως ούτε ο Κίτσος (22') τον... έτερο Βραζιλιάνο, Βανά. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο 26', με μια στιγμή... μαγείας του Μπένκτσον. Μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Γκομίς από δεξιά, ο Σουηδός με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο. Το γκολ επηρέασε ψυχολογικά την Ομόνοια, οι Λεμεσιανοί κέρδισαν μέτρα, όμως με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Κακόριν (38') δεν σημειώθηκε κάποια φάση μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Aλλιώς ήταν η εικόνα του ματς στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Άρη να μπαίνει δυνατά ψάχνοντας δεύτερο γκολ και να το πλησιάζει σε τρεις περιπτώσεις. Στο 49' μετά από ανάποδο του Κακόριν ο Φαμπιάνο δεν μπόρεσε να μαζέψει και η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 50' και το 56' ο Μπαμπίκα αστόχησε από καλή θέση. Η Ομόνοια δεν μπορούσε να απειλήσει καθόλου, η «ελαφρά ταξιαρχία» εξακολουθούσε να είναι ανώτερη κι αφότου οι κεφαλιές των Μπένγκτσον (69'), Κακόριν (75') δεν βρήκαν στόχο, στο 79' ήρθε το 2-0, με τον Μπαμπίκα να... μιμείται τον Μπένγκτσον και να σκοράρει με ανάποδο μετά από σέντρα του Γιαγκό. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 82' με τον Μπράουν ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη κορυφής του Άρη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

-Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

83' Αλλαγές για τον Άρη, Στεπίνσκι αντί Μπαμπίκα και Γιαμπλόνσκι αντί Κακόριν.

82' ΓΚΟΛ, 3-0 ο Άρης με τον Μπράουν!

79' ΓΚΟΛ, 2-0 ο Άρης με ανάποδο του Μπαμπίκα! Μετά από σέντρα του Γιαγκό από δεξιά.

75' Κεφαλιά του Κακόριν, πάνω από τα δοκάρια.

74' Αλλαγή για την Ομόνοια, Σράντι αντί Ανσαριφάρντ.

74' Αλλαγή για τον Άρη, Μαγιαμπέλα αντί Μπένγκτσον.

69' Κεφαλιά του Μπένγκτσον, έξω.

67' Αλλαγές για την Ομόνοια, Κασάμα και Κακουλλής αντικαθιστούν Μπασιρού και Λοΐζου.

67' Κίτρινη κάρτα στον Μιξ.

59' Αλλαγή για τον Άρη, ο Μπράουν στη θέση του Γκομίς.

56' Νέα σπουδαία φάση για τον Άρη με τον Μπαμπίκα ο οποίος μετά από κόντρα στην περιοχή που τον ευνόησε πλάσαρε μόλις έξω.

50' Σουτ του Μπαμπίκα, έξω.

49' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, ο Κακόριν πήγε να μιμηθεί τον Μπένγκτσον και να σκοράρει με ψαλιδάκι αλλά η μπάλα αφότου ξέφυγε του Φαμπιάνο πήγε στο οριζόντιο δοκάρι!

46' Αλλαγές για την Ομόνοια, Γιούστε αντί Λέτσιακς και Παπουλής αντί Ζαχαρίου.

Δεύτερο ημίχρονο

38' Σουτ του Κακόριν, άστοχο.

-Πανέμορφο γκολ από τον 24χρονο Σουηδό, το όγδοό του στο πρωτάθλημα.

26' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Άρης με τον Μπένγκτσον! Με εκπληκτικό ψαλιδάκι μετά από σέντρα του Γκομίς.

22' Πλασέ του Κίτσου, μάζεψε ο Βανά.

14' Κίτρινη κάρτα στον Μποάκι.

13' Σουτ του Γκομίς, πολύ άστοχο.

10' Κεφαλιά του Στρούσκι, έξω.

7' Απειλεί και ο Άρης με πλασέ του Μπένκτσον από το ύψος της περιοχής, πέφτει και μαζεύει ο Φαμπιάνο.

5' Τρομερή ευκαιρία για την Ομόνοια. Μετά από επέλαση του Ανσαριφάρντ και γύρισμα από δεξιά, ο Ζαχαρίου από ιδανική θέση πλάσαρε μόλις έξω.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Κίτσος, Μίλετιτς, Λανγκ, Λέτσιακς (46' Γιούστε), Μπασιρού (67' Κασάμα), Μιξ, Λοΐζου (67' Κακουλλής), Ζαχαρίου (46' Παπουλής), Μπεσεντίν, Ανσαριφάρντ (74' Σράντι).

ΑΡΗΣ: Βανά, Γιαγκό, Μποάκι, Μπρόρσον, Πηλέας, Ζόκε, Στρούσκι, Μπένγκτσον (74' Μαγιαμπέλα), Μπαμπίκα (83' Στεπίνσκι), Γκομίς (59' Μπράουν), Κακόριν (83' Γιαμπλόνσκι).

ΣΚΟΡΕΡ: - / 26' Μπένγκτσον, 79' Μπαμπίκα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67' Μιξ / 14' Μποάκι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Rapuano Antonio

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ