Ανόρθωση: Λαϊκή απαίτηση...

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 11.4.2023
Ανόρθωση: Λαϊκή απαίτηση...

«Για αυτό να είστε σίγουροι. Αυτό θα γίνει», είπε ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς το βράδυ του αποκλεισμού της Ανόρθωσης από το κύπελλο (2 Μαρτίου), ερωτηθείς εάν, με την ομάδα εντελώς αδιάφορη πλέον, θα δίνει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς Κύπριους. Με πέντε από τους 15 αγώνες που τότε απέμεναν να έχουν παρέλθει (ο τελευταίος της πρώτης φάσης με τον Άρη και οι τέσσερις των πλέι οφ), κανείς από τους παίκτες των ακαδημιών δεν έχει αγωνιστεί – θα ήταν κοροϊδία να λογαριάζαμε ως «συμμετοχή» το μισό λεπτό του Σωτήρη Αργυρού προχθές στο «Alphamega»…

Το γεγονός αυτό έφερε τον Σέρβο στο… στόχαστρο του κόσμου, ο οποίος απορεί με τη μη χρησιμοποίηση νεαρών σε αδιάφορα παιχνίδια και κατηγορεί τον προπονητή για μη υλοποίηση της «υπόσχεσής» του. Είναι, μάλιστα, τόσα πολλά τα σχόλια και οι αντιδράσεις επί του θέματος στα ανορθωσιάτικα «πηγαδάκια» και στα social media που μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για… λαϊκή απαίτηση να χρησιμοποιούνται νεαροί Κύπριοι.

Ο Μιχαΐλοβιτς έπειτα από σχετική ερώτηση μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ ενοχλήθηκε κι ανέφερε πως η Ανόρθωση παίζει με περισσότερους Κύπριους από όλες τις ομάδες, όμως ξέφυγε από την… ουσία του θέματος, που είναι οι νεαροί. Εάν εξαιρέσουμε τον Παρούτη ο οποίος ήταν ήδη μέλος της πρώτης ομάδας κι είχε καθιερωθεί (με το «σπαθί» του και όχι με… χάρη) πριν χαθούν οι στόχοι, ο Βέσκο δεν έδωσε χρόνο σε νεαρούς της ακαδημίας, παρότι η ομάδα αγωνίζεται χωρίς (αγωνιστικούς) στόχους, μιας και το κίνητρο της πρωτιάς του β’ γκρουπ σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύει της σημασίας του να αναδειχθούν, μέσα από τους αγώνες των πλέι οφ, μικροί οι οποίοι ενδέχεται να αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας.

Ο κόσμος της «Κυρίας» αντιλαμβάνεται πολύ καλά πως όταν υπάρχουν στόχοι και πίεση είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθούν ευκαιρίες στους μικρούς, γι’ αυτό και αντιδρά έντονα από τη στιγμή που το μοναδικό κέρδος που μπορεί να έχει η ομάδα από τη συμμετοχή της στο β’ γκρουπ, δεν αξιοποιείται.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ